Treningsrapport mandag 20/7-15: Prøvespiller fra Belgia på plass!

Tortol Lumanza-Lembi er på prøvespill i Vålerenga. Mobilfoto: FrankO/Aperopet.no.
Tortol Lumanza-Lembi er på prøvespill i Vålerenga. Mobilfoto: FrankO/Aperopet.no.

Vålerenga hadde en prøvespiller fra Belgia med på dagens trening på Valle.

Prøvespilleren, som har vært i Oslo noen dager allerede, heter Tortol Lumanza-Lembi. Han er 21 år (født april 1994 i Belgia) og spiller sentral midtbane for Standard Liege i Belgia. Klubben endte på fjerdeplass i serien og Lumanza fikk 14 kamper (7 fra start) for klubben, men scoret ingen mål. På dagens trening gjorde han jobben sin bra og scoret flere fine mål. Se video nederst i saken.

Vålerenga ser seg sannsynligvis seg om etter en midtbanespiller i sommer, og Lumanza kan absolutt være riktig mann for Kjetil Rekdals Vålerenga.

Daniel Fredheim Holm og Michael Langer var begge på plass og kjørte noen enkle øvelser med fysio Eirik Bjærke. Det gikk rett fram for dem begge da det er for tidlig å belaste innsiden av beina riktig ennå. Daniel slepte litt på venstrebeinet så det er fortsatt en stund til han er fit for fight. Litt humor da Daniel sendte en ball midt i planeten på Bjærke noe sistnevnte tok med fatning. Daniel på sin side klarte ikke holde smilet unna. God stemning!

Rasmus Lindkvist kom haltende inn på treninga på tampen. Han venter fortsatt på at smellen i muskelen skal slippe taket. Når det skjer vil han kunne begynne opptreninga for fullt igjen, men vi snakker nok om noen uker på sidelinja. Det er heldigvis verken brudd eller strekk han sliter med.

Etter en lett oppvarming var det fotballspill som gjaldt. Troppen ble delt inn i tre lag og de spilte to lag mot hverandre på en halv bane. Så roterte de så ett av lagene fikk en pause på sidelinja. Alex Mathiesen gjorde et bra inntrykk, Deshorn Brown scoret, men bomma også på et par 100-prosentsjanser, Niklas Gunnarsson gjorde en bra figur, og Herman Stengel var som vanlig outstanding.

Moussa Nije, Christian Grindheim og Gunnarsson fikk alle noen smeller i løpet av treninga, men det virket ikke alvorlig for noen av dem.

I går var det løpetrening som sto på programmet og i morgen blir det en ny løpetrening før spillerne får fri på onsdag. Resten av uka går med til forberedelser til Lillestrøm-kampen mandag.

PS. Kjetil Wæhler spilte seg sannsynligvis ut av laget mot LSK da han (ufrivillig) taklet sønnen til Kjetil Rekdal som sto på sidelinja. Oh well.

I videoen under kan du se en skadet Grindheim, et nydelig mål og en nydelig dragning av Lumanzi:

(beklager kvaliteten på videoen – den er filmet fra sidelinja med mobiltelefon)

 

 

Èn kommentar på “Treningsrapport mandag 20/7-15: Prøvespiller fra Belgia på plass!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *