Engamorgen 24/7-15: Ingen tifo fra Ikaros på mandag

 

Ikaros161

 

Det blir ingen tifo fra Ikaros på mandag, Vålerenga Hockey våkner fra dvalen, Steffen Søberg trener i Sverige, og vi serverer info i forbindelse med grunnsteinsnedleggelsen. Les mer i dagens Engamorgen: 

Ikaros kunngjorde på Facebook i går at de avlyser tifoen mot LSK. Grunnen er at kampen er flyttet til mandag, og at de vil markere avstand fra dette fordi de mener Vålerenga setter fansen i tredje rekke: Bak Norway Cup-deltagere og familien deres, eller “Folk fra grisgrendte strøk” som Ikaros kaller dem, og politiet. Politiet sliter visstnok med bemanning i helga grunnet ferien.

Ikaros henviser til 1-6-1 kampanjen, og kritiserer altså klubben for å ikke følge kampanjen de selv sier de støtter.

I utgangspunktet forstår jeg Ikaros reaksjon, og skulle gjerne sett at kampen gikk i helga, men her synes jeg de overreagerer. Det er formildende omstendigheter denne gangen.

For det første har Vålerenga verdens største fotballturnering for barn og unge i bakgården. I fjor var det 32000 spillere som deltok. Ikke bare er det “folk fra grisgrendte strøk” som deltar heller. Det er mange, mange lag fra Oslo og østlandsområdet, med andre ord er det flere tusen potensielle Vålerenga-fans og fremtidige spillere. Det er meget mulig derbyopplevelsen en av kidsa fikk når de var unge er det som avgjør at de velger Vålerenga foran Rosenborg eller noe annet den dagen de blir skikkelig gode. Eller så løser de sesongkort på tribunen og blir Enga resten av livet. Jeg synes det er utrolig synd at Ikaros ikke ser verdien i at klubben profilerer seg på den måten, og i stedet velger å gjøre rammen rundt denne kampen mindre flott enn den kunne vært.

I tillegg vil jeg minne om at det er fellesferie, og ikke en normal arbeidsuke. Fraværet til denne kampen vil ikke skyldes at kampen går mandag, den skyldes først og fremst at folk sitter på hytta eller er i utlandet.

At Oslo-politiet vurderer kampen som høyrisiko er forsåvidt forståelig, selv om jeg ikke er enig i at det må være ensbetydende med enormt politioppbud. De potensielle bråkmakerne er svært, svært få mennesker og det er meget sjelden at det skjer noe som helst rundt arenaene. Allikevel mistenker jeg at Vålerenga ikke har så mye de skulle sagt dersom politiet rett og slett sier at de ikke har bemanning til kampen.


På onsdag er det grunnsteinsnedleggelse på velodromtomta på Valle. Man skal marsjere i flokk fra Fyrstikktorget kl 17.15. Vel møtt!


Vålerenga Hockey går på is mandag 3. august, og første treningskamp er mot Storhamar torsdag 13 kl 18.30. Oversikt over alle treningskampene finner du her.


Steffen Søberg er allerede på is, for han er i Sverige og trener med Sweden Hockey Institute. De har postet video av han på Instagram:

Förflyttningar i SMS med Steffen Söberg, Vålerenga.

A video posted by Sweden Hockey Institute (@swedenhockeyinstitute) on


De som drar på Ullevaal på mandag får som tidligere nevnt to kamper i en. Vålerenga G16 møter Mathare United fra Kenya på Ullevaal kl 17.30. Mathare United har vunnet Norway Cup 15 ganger, så dette kan bli tøft.


Jammen da sees vi på Ullevål da?

 

 

 

 

 

6 kommentars på “Engamorgen 24/7-15: Ingen tifo fra Ikaros på mandag

  • Tilbaketråd Engamorgen 24/7-15: Ingen tifo fra Ikaros på mandag - Vielskerfotball.com

  • 24. juli 2015 i 12:21
    Permalink

    Totalt uenig. Trofast fans er lagets viktigste mann. Går langt forran tv, politi eller bønder. Nå må klubben snart se innsatsen som blir lagt ned å høre litt på dem. Lett å støtte aksjoner utad eller ta imot pengene fra bøssene dems nå klubben er konkurs. Men så fort fansen skal få sin godbit vender dem ryggen til og gnir seg i henda. Men hva du vil, men dette er forkastelig.

    Svar
  • 24. juli 2015 i 13:23
    Permalink

    Oppfordrer Ikaros til å boikotte kampen. At 50-100 personer er viktigere enn å prøve å rekruttere nye supportere sier det meste. Ikaros uttalte at de var fornøyde med blussinga på Åråsen, Jubileumskampen og mot fugla på Ullevaal i 2012. Kanskje de skulle sjekket om hvor mange som har sluttet å gå på kamp fordi de føler seg uvel og utrygge etter det som de selv oppfatter som vellykket demonstrasjon mot NFF. De bidrar muligens selv til at politiet må ha ekstra folk for sikkerheten. De bidrar kanskje med at det til mandagens kamp så kan tifo gjengen forvente ekstra streng visitasjon.
    Vålerenga profilerer seg som klubben for ALLE ikke noen få som prøver å sette seg over klubben!

    Svar
  • 24. juli 2015 i 16:25
    Permalink

    For ordens skyld: Enga Tifo har tenkt å gjennomføre sin planlagte tifo på Vestbredden uansett.

    Svar
    • 24. juli 2015 i 17:18
      Permalink

      Har ikke vært i tvil om at Enga Tifo har tenkt å bidra på mandag. Er sikker på at dere leverer en god tifo som vanlig!

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *