Engamorgen 27/7-15: Derbydag!

Sascha Burchert tar imot LSK i kveld. Foto: Grydis.no
Sascha Burchert tar imot LSK i kveld. Foto: Grydis.no

Det er mandag, og det er kampdag. Og ikke en hvilken som helst kampdag!

I kveld står LSK på motsatt banehalvdel mens sola skinner over Enga, og vi kan se fram mot årets absolutte høydepunkt.

I kveld møter Vålerenga de kanarigule fra togstasjonen som Flytoget bare av og til gidder å stoppe ved på vei til Gardermoen.

Etter at Stabæk spilte uavgjort og Viking vant tidligere i runden er forskjellen på tre og null poeng i kveld forskjellen på en andreplass eller en fjerdeplass på tabellen.

Så i tillegg til at det alltid er viktig å slå LSK føles det ekstra viktig i dag. Dette kan være en kamp hvor vi posisjonerer oss godt inn mot høstsesongen, og inn mot kampen mot Stabæk neste helg.

 

– Vi er et bedre lag enn Lillestrøm, men fotball handler om så mye mer enn det. Hvis vi ikke er innstilt på å vinne krigen så hjelper det ikke hvor gode vi er som lag, sier Morten Tandberg i et intervju med VIF-TV.

 

Han har selvfølgelig helt rett. Både i at vi er et bedre lag, og i at vi ikke vinner hvis vi går til kampen uten rett innstilling. Vi har sett nok av eksempler på det tidligere denne sesongen.

 

Men det skal også sies at ingen som spiller med Vålerenga-logoen på drakta skal slite med å finne motivasjon til kampene mot LSK. Dette er det nærmeste vi kommer et derby i Norge i dag, og alle som har opplevd seier over erkefienden veit at ingen ting føles bedre. Jeg forventer 110% innsats av alle i kongeblått i dag. Lillestrøm skal merke at vi løper, kjemper og generelt vil mer enn dem i kveld.

 

Sjappesjef Frode Veie melder om 10.000 solgte billetter (222 av disse er solgt til bortesvingen), og anslår rundt 15.000 solgte totalt. Sola skinner over Oslo i dag, og det ligger an til fotballfest på Ullevaal. Det er bare å glede seg!


 

Mot slutten av forrige uke dukka det opp rykter om at Ghayas Zahid skulle være på vei til AS Roma. Stig Ove Sandnes var fort ute og dementerte ryktene, og i går gikk også hovedpersonen selv ut og fortalte at han ikke hadde hørt noe om noen interesse fra Roma
– Jeg visste ikke om Roma før jeg leste det selv her, sier Zahid til Dagbladet.

Han forteller også at han trives i klubben, og ser for seg en spennende høstsesong.

– Vålerenga gjør det veldig bra nå, og jeg har stor tro på at vi kan legge press på Rosenborg framover.

En Ghayas i storform kan være en viktig brikke for å klare nettopp det å legge press på Rosenborg. Han var outstanding i fjor, og har tidvis vært veldig god også i år. Selvfølgelig vil en ung spiller variere i prestasjonene, men det må være lov å håpe at Ghayas stabiliserer seg i den øvre delen av skalaen. Vi veit du har det inne!


 

 

Som vi har nevnt mange ganger her på Aperopet er det ubehagelig når Vålerenga begynner å snakke om medaljer. Vi husker alle hvordan det gikk i fjor høst.

Men nå mener Kjetil Rekdal at laget er sterkt nok til å tåle medaljesnakket.

– Jeg tror vi har tatt lærdom av fjoråret. Flere spillere har fått mer erfaring, vi takler å ha folk ute med skade, vi kan slå gode lag, vi kan slå tilbake selv om vi får mål imot, der raknet vi ofte i fjor, dessuten er vi steike gode på bortebane. Sier han til Aftenposten.

Samtidig er han realistisk nok til å understreke at det skal veldig mye til for at vi skal ha mulighet på gullet, men at en plass på pallen burde være innen rekkevidde.

Vi blir dødshappy bare vi kommer oss til Europa, så en pallplass er helt fint det, Rekdal!

Èn kommentar på “Engamorgen 27/7-15: Derbydag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *