Engamorgen lørdag 1/8-15: En skikkelig hyllest av Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal. Foto: Grydis.no
Kjetil Rekdal. Foto: Grydis.no

Vålerenga møter Stabæk i toppkamp på Nadderud i dag og det begynner å haste dersom du ikke har billett.

I motsetning til hva vi er vant med vil “kikkertsvingen” på Nadderud ikke åpnes til denne kampen. Grunnen skal være at på grunn av de dårlige fasilitetene i svingen kan ikke Stabæk kreve en høy nok billettpris som dekker alt vakthold mm. som kreves i en kamp mot Vålerenga. Stabæk regner altså med dem vil tape penger om dem åpner svingen mot oss – med mindre dem tar for mye betalt for hva tilskuerne (les: Vålerenga-fansen) får igjen.

Av billettene på langsiden som Vålerenga har fått er det lørdag morgen kun 41 billetter igjen. Sjappa holder åpent fra 10-13 så det er fortsatt mulig om du er tidlig oppe denne fine lørdagsmorgenen.

 


 

 

En gledelig nyhet! Rasmus Lindkvist er tilbake i Vålerengas tropp mot Stabæk. Det var forventet at han skulle være klar til Tromsø-kampen fredag om en uke, men er altså med i troppen i dag. Han vil ikke starte, og vi tipper Rekdal aller helst ikke vil bruke han i det hele tatt i dag.


 

 

I forbindelse med kampen har Aftenposten snakket med to tidligere Kjetil Rekdal-elever som skryter uhemmet av sin tidligere sjef. Amund Skiri hadde Rekdal som sjef både da han ble seriemester med Vålerenga, men også cupmester med Aalesund. Nå er han ekspert i C More som sender dagens kamp.

– Han har ryddet veldig opp. Det å klare å ha den poengfangsten med utgangspunktet han har nå er sterkt, men ikke tilfeldig, sier Amund Skiri til Aftenposten.

Vålerenga står med 33 poeng på 17 kamper som gir et snitt på 1,94. For å i det hele tatt snakke om seriegull må man over 2 poeng i snitt og det er altså Rekdal så langt i ferd med å klare.

– Det står ikke tilbake for det han gjorde i 2005. Han presterer noe av sitt beste som trener. Da han vant gull med Vålerenga hadde han helt andre ressurser, sier Skiri.

Geir Bakke var Rekdals høyre hånd i medaljerushet Vålerenga hadde på midten av 2000-tallet. Nå er han sjef for Sarpsborg 08. Også han skryter uhemmet av “I”.

– Det er godt håndverk. De levde litt farlig denne første sesongen under Kjetil, men sakte, men sikkert har han vekslet ut spillere og fått inn de han har bruk for, sier Bakke til Aftenposten


 

Norway Cup-avisa Dagbladet har en flott sak om Vålerenga United – laget som består av personer med ulik grad av funksjonshemmelse. Én av dem som blir intervjuet er Marius Haugen som er et kjent fjes fra et utall bussturer med Klanen og han er som regel alltid på damelagets kamper. På spørsmål om hva han serverer damene svarer han:

– Jeg serverer liv og røre, smiler Marius.

Herlig sak!


 

Det ble spilt en kamp i Tippeligaen fredag og vi kunne ikke bedt om et bedre resultat. Viking scoret et komisk selvmål som gjorde at FK Haugesund tok med seg alle tre poengene hjem fra Stavanger.

Det betyr at Viking fortsatt ligger to poeng bak Vålerenga som på sin side er sikret en plass på topp tre uansett utfall på Nadderud i kveld.


 

Stabæk – Vålerenga begynner klokka 18:00 og sendinga til C More starter klokka 17:30. Kampen kan du også se på TV 2 Sumo om du har Premium-abonnement.

Kom igjen, Enga!

 

Èn kommentar på “Engamorgen lørdag 1/8-15: En skikkelig hyllest av Kjetil Rekdal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *