Engamorgen søndag 2/8-15: Vålerenga fikk seg en på trynet

Foto: Eivind Hauger.
Foto: Eivind Hauger.

Det er noen Engamorgen-er som er lettere å skrive enn andre. I dag er ikke en sånn dag. Det føles som dagen etter man flørta med feil dame på byen etter en tung drikkeøkt, og fikk møte knyttneven til damas bamsete type.

Når man går på tap så går man gjennom de fem stegene av sorg etter Kübler-Ross modellen:

Denial –  Skjedde virkelig dette? Tapte vi fortjent mot Stabæk – igjen? Det må ha vært en drøm!

Anger – Spillerne var ræva! Treneren var ræva! Dommeren var ræva! Stabæk var ræva! Noen må gå!

Bargening – Men det var lyspunkter! Nå har vi lært!

Depression – Vi kommer aldri til å vinne igjen så hva er vitsen med å holde på med dette?

Acceptance – Vi tapte for et bedre lag.

Når man kommer seg gjennom disse fem punktene kan vi heldigvis se framover. Fotballen er herlig sånn. Det er alltid en neste kamp, en ny mulighet og senere en ny sesong.

Fredag venter Tromsø på Ullevaal. Vi er fortsatt på medaljeplass etter helgens runde og vi kan ta tilbake andreplassen med tre poeng mot tromsøværingene. Men da må vi opp og fram, vi må kjempe i hver eneste duell, vi må ha tempo på ball og vi må virkelig ønske å vinne. Vi møter et lag som er strålende fornøyd med ett poeng og som ikke kommer til å være flau over å vise dette fra første minutt.

Avisene skriver litt om kampen og vi skriver litt på våre offisielle sider. Jeg ser derimot ingen grunn til å dra fram noe av dette. Gårsdagens kamp bør glemmes så fort som mulig.


 

Vi fikk oss en mental på trynet i går, men det virker som det var noen som fikk dette i praksis også skal man tro ulike tweets og Facebook-oppdateringer.

 

 

Vi lar denne stå ukommentert.


 

Det var også en del ramaskrik på sosiale medier i forbindelse med Miniklanen og deres plassering på hovedtribunen i går. Mange som mente noe sterkt uten å egentlig ha noen som helst kunnskap om hva som skjedde. Vi lar varamann Morten Nydal få første og siste ord i denne saken:

Jeg er helt enig i at Miniklanen er rå. Jeg mener også at de voksne gjør en bra jobb. Jeg var tilstede på hovedtribunen i dag, og fikk med meg at denne saken ble løst til det beste for alle, og at det ikke var noen sure miner fra noen etterpå, unntatt fra utenforstående i sosiale medier.


 

VIF-damene tapte 0-1 hjemme for serietoer Avaldsnes i går. Ikke noe vits å rippe opp de såra også.


 

Nicolai Næss og Adame Diomandé var ikke de eneste med fortid i Vålerenga som kunne juble i går. Pa-Modou Kah scora de to første målene da hans Vancouver Whitecapts slo Seattle Sounders 3-0 i nabooppgjøret i natt. Det markerte Whitecaps og fansen på denne måten:

 

 

og

 

 


 

I dag heier vi på Mjøndalen, Sarpsborg 08 og Tromsø. Heia, heia.

Èn kommentar på “Engamorgen søndag 2/8-15: Vålerenga fikk seg en på trynet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *