Engamorgen 4/8-15: Ikke tro alt du leser på nett

David Coulibaly scoret Vålerenga 2 sitt mål mot Senja i går. Foto: VIF Media.
David Coulibaly scoret Vålerenga 2 sitt mål mot Senja i går. Foto: VIF Media.

Vålerenga 2 spilte uavgjort på bortebane i går, mens Colin Spaberg Olsen tapte så det sang på hockeyguttas første istrening. Dessuten viser det seg at man ikke alltid skal stole på det man leser på internett.

For en stund tilbake skrev vi her på Aperopet om hvordan sosiale medier er blitt en kilde til rykter og spekulasjoner på overgangsmarkedet. Da handlet det om en sportssjef i en svensk klubb som meldte på Twitter at en av hans spillere var på vei til Oslo for et prøvespill hos Vålerenga.

For oss vanlig dødelige er det morsomt å få et innblikk i hva som skjer i forbindelse med en overgang før alt er klart, og pressemelding sendes ut. Men det gjelder å ta alt som har kilde ”en fyr på internett” med en klype salt.

Det har den britiske gratisavisa Metro smertelig fått erfare. På søndag meldte de at Vålerengas talentfulle 15-åring Aleksander Askilsrud var klar for Everton, etter at Liverpool-klubben hadde snappet ham foran nesa på Manchester United.

Kilden deres var en tweet fra Askilsruds angivelige agent Daniel Lambert.

Det er kanskje for mye forlangt å forvente at en engelskmann skal kjenne igjen Joachim Nielsen på profilbildet til Lambert, men de kunne kanskje ha lagt merke til at tweeten om Askilsrud var Lamberts aller første? Ikke akkurat troverdighetsbyggende.

Aftenposten har gravd litt i saken, og det viser seg at Lambert bare er en kompis av Askilsrud som morer seg på Twitter. Både Askilsruds mor, Elisabeth Askilsrud, og Vålerengas utviklingssjef bekrefter at Aleksander fortsatt er vålerengaspiller.


 

Vålerenga 2 startet sin høstsesong i går, og møtte tabellnabo Senja på bortebane. Rekruttlaget stilte med et rent juniorlag, hvor Markus Nakkim og Sander Berge er de eneste med minutter for A-laget. Vif-fotball.no melder om at kampen endte 1-1 etter at David Coulibaly scoret Vålerengas mål etter 35 minutter, mens Senja utliknet ved Øyvind Garfjell syv minutter før slutt.

 

Vålerenga 2 ligger på en åttendeplass på tabellen, to poeng bak gårsdagens motstander, men med en kamp mindre spilt. På torsdag tar vi imot Tromsdalen hjemme i Vallhall, og vil med seier i den kampen klatre til sjuendeplass.


 

Vålerenga Hockey hadde sin første trening på is i går, og den ble tradisjonen tro, avslutta med strippestraffer. TV2 har laget en liten reportasje hvor man så vidt får se litt hud, men lover å “vise mer” i kommende sesong av Iskrigerne.

Vif-hockey.no kan melde om at Colin Spaberg Olsen tapte straffekonken, og også brant sin siste straffe i blanke messingen. Snakk om ydmykelse foran over 500 frammøtte!


Til slutt tar vi med at det er noen ytterst få billetter igjen til kampen mot Real Madrid. Hvis du skal ha billett må du hive deg rundt så fort som mulig!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *