Spillerbørs Vålerenga – Tromsø 1-0

Kjetil Wæhler var Vålerengas beste mot Tromsø. Foto: Grydis.no
Kjetil Wæhler var Vålerengas beste mot Tromsø. Foto: Grydis.no

Det er mulig lykkepillene til børsansvarlig har kicka inn, eventuelt at rusen fra pressekonferansen tidligere i dag fortsatt var der, for det er poengbonanza på spillerbørsen i dag.

Bortimot årsbeste på Ullevaal tross “bare” 1-0 mot nedrykkskandidat Tromsø. Aldri før denne sesongen har vi sett gutta ha så mye tempo i både ball og bevegelse. Det vises på spillerbørsen også.

Sascha Burchert 6 – Håndterte det som kom. Ville tatt tverrleggerskuddet til Tromsø tidlig i kampen om det hadde gått lavere. Bra igangsetting og dirigering.

Robert Lundström 7 – Frykten for at Rekdal kastet inn nok en forsvarsspiller for tidlig var ubegrunnet. Lundström hanglet litt i starten, men tok seg voldsomt opp. Fantastiske løp, bra overblikk og god defensivt. Ble flytta opp på vingen da Mathisen måtte ut og tok oppgaven på strak arm.

Kjetil Wæhler 8 BB – For en speller! Herja enormt i kampen. Gjorde ingen feil, dominerte på lufta og kom faktisk til et par avslutninger med beina. Meget solid kamp.

Jonatan Tollås Nation 5 – Gjør for mange feil, klarerer ballen for svakt og skaper sjanser for motspillerne. Fikk mye kjeft av Wæhler underveis. Må vokse for å beholde plassen i vinter.

Ruben Kristiansen 6 – Gjør en bra kamp og er mye med offensivt. Har en uvane med å stoppe opp i angrep i stedet for å kjøre på. Ser ikke løpene som kommer foran han i banen og blir for forsiktig.

Christian Grindheim 7 – Vår nest beste. Gjør en god kamp på midten, men også han blir for treig når vi virkelig setter fart. Hadde i dag mange løp foran seg som han ikke brukte. Men en solid kamp av Vålerengas ubestridte kaptein.

Herman Stengel 6 – Jobber bra og gjør en god jobb. Litt mer defensiv innstilling til kampen i dag, og vi har sett han farligere offensivt. Fikk et hårreisende gult kort tidlig og må stå over mot Rosenborg. Ergerlig.

Alexander Mathisen 7 – Gjør en meget god jobb, spesielt i andreomgangen da han ble brukt mer enn i første. Går stadig vekk på løp, men får nesten aldri ballen. Synd og skam, for Alex viser at han er i meget god form for tida.

Ghayas Zahid 6 – Veldig god start på kampen og scorer kampens eneste mål. Var denne gangen flink til å bruke fart og se løpene foran seg. Blir for anonym når han må ut på kanten.

Daniel Braaten 5 – Var mye involvert i begynnelsen, men har ikke tempoet inne som resten av laget. Gikk også ut tidlig i andre.

Deshorn Brown 5 – Det vil seg liksom ikke for ham. Kommer til noen avslutninger, men ingen av dem var spesielt farlig. Skal derimot ha ros for at han jobber steinhardt hele tida. Litt mer smartness, litt mer selvtillit, så kanskje.

 

Innbyttere:

Melker Hallberg 7 – Vilken lirare! Kom inn fem minutter ut i andreomgangen og herja. Stadig vekk på løp, veldig kjapp med ballen i beina og rask i hodet. Ser løpene foran seg og er flink til å utnytte spillere som går på løp (det vil si noe så u-vålerensk som å sende ballen hardt foran han som løper så mottaker ikke behøver å vente på ballen). At Udinese ønsker å beholde ham skjønner jeg godt.

Simon Larsen 5 – Kom inn midtveis i andre og gjorde en bra jobb på den korte tida han fikk. Trekker seg fortsatt for fort inn i midten og etterlater seg et stort rom på kanten.

Ivan Näsberg – for kort tid.

 

Èn kommentar på “Spillerbørs Vålerenga – Tromsø 1-0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *