Kampreferat: Vålerenga – Tromsø 1-0

Målscorer Ghayas Zahid Foto: Grydis.no
Målscorer Ghayas Zahid Foto: Grydis.no

Det var med skrekkblanda fryd jeg dro til Ullevaal i kveld.

Hjemmekamp mot bunnlag har langt i fra vært fordel Vålerengas denne sesongen, men to nye spillere skulle få presentere seg for ullevaalpublikumet, og avtalen med Moa var nettopp presentert, så kanskje vi skulle få se hjemmelaget surfe inn tre poeng på en bølge av nyvunnen entusiasme?

De tidligere fadesekampene mot bunnlag på Ullevaal har starta med at Vålerenga har tatt tak i kampen, og gått opp i ledelsen. Så kanskje var det et godt omen at Tromsø fikk den første store sjansen?

Da Lunström og Tollås Nation kløna det til på høyresiden av forsvaret i det sjuende minutt endte ballen opp hos Gjermund Åsen, som avsluttet kontant fra rett utenfor sekstenmeteren. Ballen gikk knallhardt i tverrliggeren, men landet heldigvis en meter utafor målstreken da den traff bakken.

 

Kampens eneste mål kom etter nitten minutter.

Braaten vant en hodeduell inne i midtsirkelen, og fikk stussa ballen fremover. Kaptein Grindheim var årvåkent framme i den påfølgende duellen, og fikk akkurat en fot på ballen rett før en tromsøspilleren fikk det samme.

Ballen fant Zahid, som plutselig hadde enormt med rom å løpe i. Han avanserte til godt inn i TILs straffefelt, dro av en forsvarer, og avsluttet.

En perfekt avslutning på angrepet var det dog ikke, selv om det ble mål. Zahid slo ballen rett i blokka til en tromsøforsvarer, og det var litt flaks at den gikk inn. Hadde han løftet blikket kunne han ha trillet ballen enkelt til Brown som hadde helt åpent mål.

Men mål ble det, og da er det vanskelig å klage.

Og målet ga kanskje Zahid litt etterlengtet selvtillit, for han tok sjansen på å fyre av flere ganger senere i kampen, og flere av skuddene var ikke langt unna å gå inn.

 

Vålerenga var fullstendig dominerende hele den første omgangen, og store deler av den andre. Det virket som om Tromsø ville parkere bussen og forsvare seg så godt som mulig. Det er selvfølgelig en helt legitim taktikk, men kanskje et litt spesielt valg når man ligger under?

Tromsø hadde ingen avslutninger på mål, så vidt jeg kunne se, og det var åpenbart et svakt lag vi møtte på Ullevaal i kveld. Men det føltes allikevel veldig ubehagelig de siste minuttene. Minnene fra Bodø/Glimt- og Aalesund-kampene var aldri langt unna.

Vålerenga burde ha drept denne kampen tidligere, og unngått noen heseblesende sluttminutter med et fysisk sterkt TIL-lag som fylte boksen vår ved dødballer og innkast.

 

Men med en mann som Wæhler i forsvaret blir det lettere å holde nullen, og ta med seg alle poengene hjem.

Den mannen var stor i kveld, og fortjener sammen med målscorer Zahid en stor del av æren for at Vålerenga overnatter på andreplass på tabellen.

Som nevnt fikk to spillere sin debut i kveld. Robert Lundström spilte hele kampen, først som høyre back, og mot slutten av andre omgang som høyre kant. Han virket litt preget av debutnerver, men leverte en godkjent kamp.

Også Melker Hallberg fikk sin debut, da han ble bytta inn tidlig i andre omgang. Det vil nok ikke gå lang tid før han får flere tippeligaminutter for Vålerenga, for Herman Stengel pådro seg et gult kort i dag, noe som gjør at han må stå over neste ukes toppoppgjør mot Rosenborg.

2 kommentars på “Kampreferat: Vålerenga – Tromsø 1-0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *