Engamorgen 15/8-15: Hvem spiller mot Rosenborg?

Oslo, Ullevaal: 16. mai 2015, Vålerenga fotball mot Mjøndalen endte 4-2. Her er Vålerengas xxx  mot Oslo, Ullevaal, 16. mai 2015
Begge disse gutta kan spille mot RBK. Foto: Grydis.no

Vi myser frem mot morgendagens kamp på Lerkendal. Noen spillere er skadet, andre er tilbake fra skade, og det er kamp om tierplassen. I tillegg teller vi antall trenere Moa har hatt i Stuttgart og ser frem mot Iskrigerne sesong 2. Les mer i dagens Engamorgen 

Dagsavisen har en oppsummering av Rekdals offensive valg. Der har det på kort tid gått fra lite valgmuligheter til luksusproblem, ifølge journalisten. Litt usikker på om man kan kalle det et luksusproblem, det er ikke trippel dekning på alle plasser, heller. Men Rasmus Lindkvist og Daniel Fredheim Holm er tilbake, og er da tilgjengelige sammen med Melker Hallberg, Elias Mar Omarsson, Moa, Ghayas Zahid, Deshorn Brown og Morten Berre. Daniel Braaten og Alex Mathisen er eneste fravær nå.

Sjekk Rekdal vurdere hver spiller her.

Og merk spesielt at han sier om Melker Hallberg: “Skal mye til om han ikke starter i Trondheim”.

Og det bringer oss til Dagbladet, og det at Zahid trolig vrakes. Han sier til Dagbladet at dersom det skjer blir han forbanna. Rekdal sier at Zahid har vært litt vekslende, men at det kan ha like mye med at han er ung, og at han det har vært skader på Fredheim Holm og Lindkvist. Uansett skinner det kraftig igjennom at Hallberg starter i tierrollen. Forbanna er uansett bra, ingen skal ha klippekort på laget og konkurranse gjør oss bedre.

Aftenposten har snakket med Moa, som nå bor hjemme på gutterommet på Refstad. Han forteller om hvor tøft livet er i Bundesliga, og at han som kjent før, har vært skadefri siden januar. Han fikk rett og slett ikke spille.

Hvis noen synes dette høres rart ut, vel her er trenerne som har vært inn og ut etter Moa kom:

  • Bruno Labbadia: Desember 2010 – August 2013
  • Thomas Schneider: August 2013 – Mars 2014
  • Huub Stevens: Mars 2014 – Juni 2014
  • Armin Veh: Juli 2014 – November 2014
  • Huub Stevens: November 2014 – Juni 2015
  • Alexander Zorninger: Juni 2015

I tillegg har de tilsynelatende byttet ut hele det sportslige styret.

Det er ikke alle klubber i Bundesliga som er profesjonelt drevet, og elitedelen til VFB Stuttgart er definitivt en av de, til tross for at breddedelen er en skikkelig talentfabrikk.


Så hva med Rosenborg? Rekdal forteller at han er imponert over Kåre Ingebrigtsen og det han har gjort i RBK. Og det det er “jævkla motiverende”. En av trøndernes viktigste spillere, Ole Selnæs er skadet. Han sto over kampen mot Mjøndalen, og sliter før de skal møte oss. Trist for Selnæs, men jeg møter gjerne Rosenborg uten den kanskje beste playmakeren.

Til slutt er det supporterskribenten i Aftenposten og redaktør for klanen.no Jonas Almaas som tar for seg Rosenborgs breiale uttalelser før forrige møte. Det var ikke måte på hvordan alle kom for å se dem, og at det var de som fylte Ullevål. Vel, de hadde 7000 tilskuere mot Mjøndalen, og selger ut mot oss nå. Les hans betraktninger om matchen i morra.


 

 

Iskrigerne Sesong 2 går på lufta i løpet av høsten. Og Glenn Jensen oppsummerer det harde idrettsmiljøet på Jordal Amfi slik: – Har du på deg feil genser blir du høvla over, enten du er juniorspiller, trener eller leder. Sånn er kulturen i Vålerenga.

Thug life! Uansett var det gøy med Iskrigerne forrige sesong, og i motsetning til en del folk tror jeg ikke nedturen skyldes noe så enkelt som at de “så seg sjøl på TV og ble høye på seg sjæl” som man kunne høre rundt på Bohemen og Vertshuset. Tipper uansett vi får høre mye “piss dårlig” i sesong 2.


Vålerenga trener kl 14.30 i dag, og vår utskremte mann returnerer med rapport. Følg med utover dagen!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *