Engamorgen søndag 16/8-15: Her er troppen mot Rosenborg!

Ivan Näsberg. Foto: grydis.no.
Ivan Näsberg. Foto: grydis.no.

Vi lader opp til toppkampen mellom Rosenborg og Vålerenga i dagens Engamorgen.

Kjetil Rekdal er intervjuet i Aftenposten hvor han mener laget hans er godt forberedt på hva som venter dem i Trondheim.

– Vi møter et godt lag som har mange styrker. Og hvis ikke vi er på vårt aller beste fra første spark på ballen får vi problemer. Det kan hende vi får selv om vi er på vårt aller beste også. Jeg synes Rosenborg har utviklet seg og tatt enda noen steg fra vårsesongen. De er blitt enda bedre. De strutter av arroganse og selvtillit og scorer mye mål. De har enkeltspillere som kan utgjøre en forskjell, så det blir en tøff oppgave for oss. Men vi har på ingen måte tenkt å la Rosenborg forsvinne ut i horisonten som en suveren seriemester hvert år selv om det ser ut som det blir sånn i år, sier Vålerenga-treneren, sier han til Aftenposten.

Rosenborg er suverene serieledere i år, og har i tillegg til flest poeng også scoret flest mål og sluppet inn færrest. I Oslo vant trønderne fortjent 2-1, selv om Vålerenga kunne stjålet ett poeng dersom dommeren hadde gjort jobben sin og dømt straffe til Vålerenga på stillinga 2-1. Uansett er Rekdal klar på hvilket nivå oslolaget må opp på for å ta med seg poeng foran et fullsatt Lerkendal.

– Vi ønsker å slå dem, så klart. Men ikke fordi de er fulle av selvtillit. Men for vår egen del. Rosenborg har bare godt av å få hard konkurranse, det vil utvikle dem også. Vår sjanse ligger i en god prestasjon og at vi kanskje er litt mer effektive enn vi har vært til nå. Og i at Rosenborg kanskje brenner litt flere sjanser enn vanlig. Jeg tror kampen blir jevnere enn mange har sett for seg på forhånd, sier han.

For Vålerenga er troppen endelig i ferd med å bli skadefri og både Michael Langer, Rasmus Lindkvist og Daniel Fredheim Holm er tilbake. Langer starter nok på benken, mens både Lindkvist og Fredheim Holm nok får spilletid, men ingen av disse holder i 90 minutter. Det gjør nok heller ikke “Moa”. Kun Alexander Mathisen (lår) og Daniel Braaten (mage) er skadet.


 

Her er Vålerengas tropp: Sascha Burchert, Michael Langer, Markus Nakkim, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Robert Lundstrøm, Kjetil Wæhler, Simon Larsen, Christian Grindheim, Ghayas Zahid, Mohammed Abdellaoue, Melker Hallberg, Daniel Fredheim Holm, Rasmus Lindkvist, Deshorn Brown, Elias Mar Omarsson, Morten Berre, Sander Berge. Kilde: vif-fotball.no.


Kjetil Rekdal blir også intervjuet på klubbsidene. Han sier ikke noe nytt der, men du kan se det her.


 

TV 2 har tatt en prat med Vålerenga-gutten Ivan Näsberg som ikke hadde sin beste opplevelse da lagene møttes i Oslo. Selv om han egentlig spilte en OK kamp, ble han straffet knallhardt for de få feilene han gjorde. Nå er han ute etter revansje.

– Jeg lærte litt forskjellige ting sist, hvordan man håndterer ham (Helland) bedre. Jeg kommer bedre forberedt enn forrige gang, sier han til TV 2

Etter den kampen ble Näsberg latterliggjort av usympatiske Kåre Ingebrigtsen som ifølge TV 2 skal ha sagt “Vålerenga-backen var glad det var ferdig”. Slike kommentarer har ikke Rekdal noe til overs for.

– Vi går ikke rundt og er langsinte. Men vi ble litt skuffet og overrasket av en del slurvete kommentarer fra RBK i forbindelse med kampen på Ullevaal, sier sjefen som også åpner for at Näsberg starter i dag.

– Hvis vi velger Ivan, så er vi veldig trygge på at han kommer til å gjøre det vanskeligere for Helland denne gangen. Men vi må huske på at Helland er en veldig god spiller. Han har herjet med de fleste. Kanskje er han for god for Tippeligaen også. Rosenborg er heldige som har en sånn spiller.


 

Strømsgodset tapte 2-1 for Aalesund borte på fredag, mens Molde klarte kun 0-0 hjemme mot Sarpsborg 08 i går. Dessverre klønet Bodø/Glimts Sané det til for laget sitt rett før slutt mot Viking i går ved å forsøke å klarere ballen på et brassespark. Det mislyktes han fullstendig med, og Viking vant 2-1. Dermed passerte Viking oss på tabellen og ligger nå ett poeng foran med da én kamp mer spilt. Godset ligger fortsatt seks poeng bak, mens Stabæk, som møter Lillestrøm hjemme i dag, ligger to poeng foran.


Vålerengas damelag var visstnok alt fra imponerende i bortekampen mot fjerdeplasserte Røa, og tapte til slutt 2-0. NFF har en egen sak, men Sotahjørnets Venner fulgte kampen live. Vålerengas to nye amerikanere ble ikke spilleklare til denne kampen. Vålerenga ligger dermed tredje sist med 12 poeng – like mange poeng som de to lagene foran dem på tabellen. Derfra en det en luke på seks poeng opp til 7. plassen, mens det er fire poeng ned til Amazon Grimstad som ligger på kvaliken.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.