Kampreferat: Rosenborg – Vålerenga 2-0

Robert Lundström fikk en avgjørende rolle mot RBK. Foto: vif-fotball.no.
Robert Lundström fikk en avgjørende rolle mot RBK. Foto: vif-fotball.no.

Det var vanskelig å være veldig optimistisk før kveldens kamp på Lerkendal. Rosenborg har vært ligaens klart beste lag denne sesongen, og selv om Vålerenga har vært gode på bortebane er ikke Lerkendal en hvilken som helst bortebane.

På Lerkendal pleier hjemmelaget å være godt og dommerne å være dårlige.

Kampen starta som forventa, med et Rosenborg som angrep, og et Vålerenga som forsvarte seg godt. Allerede etter et par minutter gikk Midtsjø over ende inne i Vålerengas straffefelt, og det var hyling og skriking om straffe, på klassisk RBK-vis. Reprisen viste selvfølgelig at det ikke var noe å snakke om.

Etter 20 minutter kommer kampens første sjanse. Lindkvist slår et glimrende innlegg, og Deshorn Brown starter helt perfekt. Dessverre er ikke headingen fra jamaicaneren like god, og ballen går utenfor.

Mot slutten av omgangen skjer to episoder som skal bli skjebnesvangre for Vålerenga. Etter 38 minutter får Lundström ballen litt for langt foran seg i det han avanserer langs venstrekanten. Det gjør at det blir en duell med en RBK-spiller som Lundström kommer litt seint inn i. Han blir belønna med et gult kort som er litt i strengeste laget.

Den neste situasjonen skjer når Helland ramler inne i Vålerengas felt rett før pause. Nok en gang er det hyling og skriking om straffe, på klassisk RBK-vis. Nok en gang viser reprisen at det ikke var noe å snakke om. Men episoden gir Helland mulighet til å kjefte på dommeren på vei inn til pause.

 

Fem minutter inn i andre omgang kommer Helland i en løpsduell mot Lundström. Helland får en halv meter på svensken, og i panikken som oppstår klarer Lundström å legge hånda på Hellands venstre skulder. Den naturlige reaksjonen på å få en hånd på skulderen er naturligvis å miste all kraft i begge beina (eller fikk han krampe i begge bein samtidig?), og Helland kollapser som en sekk poteter. Det er utrolig provoserende å se opptredenen til Helland, men Lundström må ta en stor del av skylda når han inviterer Helland til å filme ved å legge hånda på skulderen hans.

Dermed får Lundström sitt andre gule, og Vålerenga er redusert til ti mann. Og med det er kampen mer eller mindre over.

Rosenborg scorer ved Søderlund og Eyolfsson, og Vålerenga har ingen verdens ting å svare med. Moa kommer inn den siste halvtimen, men blir ekstremt alene på topp, og de få ballene som blir sendt i retning spissen vinnes kjapt av RBK-forsvaret.

 

Vålerenga går med det på sitt andre bortetap for sesongen, og Rosenborg kan så godt som innkassere gullet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *