Engamorgen 17/8-15: Tap på Lerkendal

Foto: Wikipedia Commons.
Det ble tap i Moas retur. Foto: Wikipedia Commons.

Vi høvler Rosenborg og den atale folkeligheta dems, konkluderer med at Sandefjord ble ranet av dommerstanden i går, og i dag spiller Vålerenga 2 på Grorud.

Vålerenga tapte 0-2 for Rosenborg i går. Et Rosenborg anført av en Pål André Helland med fullstendig fallesyke. Altså, en ting er at du prøver å filme til deg ting. Det er illle nok. Men når du går etter dommeren inn i garderoben for å klage over at du ikke fikk straffe for filminga, da har du rett og slett ikke et fnugg av ære i kroppen. Kanskje det var det ekstra presset på dommeren som gjorde at Lundstrøm fikk sitt andre gule når Helland gikk ned tidligere i andre omgang. Jepp, det er dumt å komme på etterskudd. Men for min del pleier ikke beina mine å sette seg i kryss når noen tar på skulderen min.

Uansett, opp til det punktet var Vålerenga velorganiserte bakover selv om Rosenborg hadde mye ball. Etter det rakna vi, og sjølgode trøndere vant fortjent. Og som vanlig kommer det jo noen parting shots fra RBK-gutta. Denne gangen er det ikke en hovedtrener som slenger dritt om en tenåring, men Søderlund som sier dette:

“- Vålerenga lå defensivt og demmet opp, så det var ikke enkelt å komme til sjanser, men vi visste at de ville sprekke opp til slutt. Det hadde de nok gjort om de var elleve mann på banen også.”

Dette er et ganske interessant fenomen som finnes i norsk offentlighet. Dersom du er fra Oslo, så kan du ikke si sånne ting, fordi vi ikke fremstår som folkelige. Vi har ikke dialekt, og vi er byen. Men er det noen som slipper unna med det, så er det trønderne. Folk som Petter Northug, som ikke har et fnugg av anstendighet eller respekt for andre mennesker, blir hyllet opp og i mente fordi han er så artig når han ydmyker konkurrenter og slenger dritt. Nils Arne Eggen gjorde akkurat det samme. Og nå er Rosenborg ovenpå igjen, så da kommer de med sånne stikk hele tida.

I Norge trenger du nemlig ikke folkeskikk så lenge du er folkelig. Da kan du oppføre deg så ufint du bare vil, og offentligheten vil stort sett synes det er koselig og artig.

Og hvis noen fortsatt ikke skjønner hva jeg mener, se hva NRKs kommentator skriver: “Hvem i all verden har egentlig lyst til å stanse en såpass jovial kar som Kåre Ingebrigtsen?”.

Jepp, egentlig burde vi tape med vilje fordi de er så vanvittig artige.

Eller er det jo interessant å se at Rosenborg hadde 21.000 tilskuere mot oss, og 7000 mot Mjøndalen i kvartfinalen i cupen tidligere i uka. Særlig sett i lys av uttalelsene. Man skulle jo nesten tro det var under trøndernes verdighet å spille mot Vålerenga.


Rekdal forteller det de fleste tenker til Aftenposten, nemlig at han frykter Rosenborg skal bli for suverene igjen. Det har vært nok av folk som har ment at det beste for norsk fotball er at Rosenborg vinner hver eneste sesong og bruker resten av Tippeligaen som farmerliga. Det er sikkert skikkelig kult hvis du er 1) Rosenborg-fan eller 2) Sportsjournalist som dekker dem i Champions League. For resten av oss er det egentlig ganske døvt, og ekstra irriterende å bli fortalt at det er til det beste for oss å leve i en tilstand hvor klubben vår ikke har nubbsjans til å konkurrere.

Nils Arne Eggen svarer på sitt sedvanlige vittige vis at “det er bare for de andre å øve seg”. Øve seg på hva da egentlig? Å signere 3-4 av de beste spillerne i Tippeligaen, for så å hente igjen en utenlandsproff ala Konradsen? Mens man gikk med 15 millioner i underskudd forrige sesong?

Det kan nesten virke som om Rosenborg gambler på å slå ut Steaua så de kan cashe inn 50 mill i gruppespillet i Europa League.

Hva med å bruke pengene på å starte en egen yngres avdeling, så dere kan få fram egne talenter istedet for å lene dere på andre klubber i distriktet?


Resten er egentlig bare mer av det vi allerede vet.

Dagsavisen: – Her taper VIF toppkampen

TV 2: Rosenborg fosser videre mot seriegull

Nettavisen: Rosenborg-toget kjørte over Vålerenga

Vi kan avslutte med denne tweeten fra Opta Nor:


Vålerenga i dag:

Grorud – Vålerenga 2 kl 19. Ta t-banen opp til Grorud, banen ligger rett på nedsiden av Trondheimsveien. Det er mulig du kan se kampen på stream på Aperopet.no, avklaring kommer senere.

Eller: Sparta – Vålerenga Hockey i Sparta Amfi kl 18.30. Treningskamp og harrytur?


Videre skjedde det en snål situasjon i Tromsø i går. Sandefjord har lagt inn protest og Grå-Lars er rasende etter at dommeren plutselig annulerte en tilsynelatende reglementert Sandefjord-scoring. Etter reprisen rullet på storskjermen. Dommeren sjøl påstår bare han omgjorde en beslutning på magefølelsen.

Personlig mener jeg Sellin er såvidt onside når han scorer.

Og nok en gang påvirker dommerstanden utfallet av en kamp i Tippeligaen.


Overgangsvinduet stenger i morgen midtnatt. Ting kan skje på Valle før den tid.


Søndagens treningskamp mot Lørenskog på Jordal er flyttet til lørdag kl 15. Dermer krasjer den ikke med Molde-kampen lenger. Og ja, måtte på sidene til Lørenskog for å finne ut det.

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *