Engamorgen 6/9-15: Historisk vålerengakamp

Vålerenga Trolls damelag spilte historisk kamp i går. Foto: Amerikanskfotball.tnfj.com
Vålerenga Trolls damelag spilte historisk kamp i går. Foto: Amerikanskfotball.tnfj.com

En helg uten klubbfotball er som en kropp uten sjel. Allikevel prøver vi å komme oss gjennom helga ved å se på hva landslagsspillerne våre har utrettet, hva som rører seg i Vålerenga Trolls, samt ved å kaste et blikk mot det som skjer på Ullevaal i kveld.

Deshorn Brown spilte natt til i går VM-kvalik mot Nicaragua med det jamaikanske landslaget. Vålerengaspissen kom inn i det 67. minutt, og hadde målgivende pasning på begge Jamaicas mål i 2-3-tapet mot det mellomamerikanske landet.

Elias Mar Omarsson spilte så godt som hele kampen da det islandske U21-landslaget slo Frankrike 3-2 på Island lørdag ettermiddag.

Enar Jääger spilte hele kampen i forsvaret til Estland da esterne vant 1-0 over sine baltiske venner fra Litauen. I det estiske forsvaret spilte også tidligere vålerengaspiller Ragnar Klavan.

Christian Borchgrenvink ble målscorer da Norges G16-landslag møtte Belgia. Han sørget med det for at kampen endte 1-1, og gikk til straffer. Straffekonken tapte Norge 3-4.


 

Amerikansk fotball kan være en veldig underholdende publikumsidrett. Særlig hvis man ser NFL-kamper i opptak, sånn at alle reklamepausene er klippet bort. Under Superbowl er selvfølgelig situasjonen snudd på hodet. Da er det om å gjøre å finne en amerikansk stream sånn at man får med seg det viktigste: Reklamene.

I Norge har Vålerenga hatt et amerikansk fotballag i mange år, og Vålerenga Trolls er et kjent navn for de fleste vålerengasupportere, selv om kampene deres ikke har de samme publikumstallene som kampene på Ullevaal og på Amfien.

Siden i fjor har Vålerenga Trolls hatt et damelag som har trent sammen mot 2015 sesongen, og i går spilte de sin første kamp. Kampen, som gikk i Kristiansand mot Gladiator Kvinns, var den første seriekampen for kvinner i Norge, og var sånn sett historisk. Hjemmelaget vant kampen 16-0, ifølge nettstedet Amerikansk Fotball.

Aperopet gratulerer damelaget med å være i gang med seriespillet, og satser på at resultatene vil komme etter hvert!


 

I kveld møter det norske A-landslaget Kroatia til en uhyre viktig kvalifiseringskamp på Ullevaal. Med seier klatrer Norge forbi kveldens motstander, og inntar andreplassen på tabellen. En andreplass som innebærer direkte kvalifisering til EM, om den skulle stå seg også etter de to siste kampene.

Men i all gleden etter Bulgaria-kampen tidligere i uka er det lett å glemme at Kroatia slo Norge med hele fire mål i det motsatte oppgjøret, så det kan være greit å senke forventningene noe.

 

I forbindelse med kampen melder Nettavisen via NTB at NFF vil forby kroatiske drakter og flagg på tribunene på Ullevaal i kveld. Grunnen til dette er at det kroatiske forbundet har takket nei til sin bortesupporterkvote av billetter til kveldens oppgjør, og at NFF dermed vil fylle stadion utelukkende med hjemmesupportere.

Det er forståelig at NFF ikke vil ha tilreisende supportere stående side om side med barnefamilier på tilfeldige felter på tribuna, men forbud mot drakter og flagg? Virkelig? Jeg kan tenke meg noen veldig mye smidigere måter å løse en sånn situasjon på.

Hva med å gi tilreisende supportere, og eventuelle kroater som bor i Norge sitt eget felt? Jeg mistenker at NFF er for redde for ikke å ha noen å legge skylda på hvis det skulle bli blussing på feltet, og da er det selvfølgelig mye enklere å møte motstandersupporterne med forbud.


 

Som vi nevnte i går spiller rekruttgutta seriekamp mot Harstad klokka 16.00 i Vallhall i dag. Med seg på laget har Harstad en gammel vålerengakjenning i Runar Normann.

En time seinere, klokka 17.00, tar iskrigerne i mot Sparta i Jordal Amfi, i det som er den siste treningskampen før sesongen. Kampen er gratis for alle!

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *