Engamorgen 8/9-15: Rekdal etterlyser energi

Elias Mar Omarsson, i den vakre kongeblå. Foto: grydis.no
Elias Mar Omarsson, i den vakre kongeblå. Foto: grydis.no

Abstinensene etter vålerengafotball begynner å melde seg. Riktignok har både damelaget og rekruttlaget spilt kamper de siste dagene, men for de aller fleste av oss er det a-laget på herresida som får fram det største engasjementet. Det at den siste kampen før landslagspausen var et begredelig syn gjør det heller ikke bedre. Laget har kanskje hatt godt av litt ekstra tid til å samle seg og trene på de riktige tingene, men for oss supportere hadde det vært digg med en mulighet til å slå kjapt tilbake. Men fortsatt er det altså leeenge igjen til kampen mot Viking, og mulighet til å snu reise kjerringa.

Kjetil Rekdal har latt seg intervjue av VIF-TV, og forteller at A-laget skal spille 11 mot 11 på trening denne uka, antakeligvis mot et juniorlag.

-Vi må finne tilbake til oss sjøl. Vi ønsker å spille 11 mot 11 for å få tilbake bevegelser og offensiv kvalitet vi har mista. Vi har mangla energi i kampene i det siste, og det må vi få løst.

Med tanke på at vi går til helgas Viking-kamp med tre strake tap er det ingen tvil om at vi trenger all den ekstra energien vi kan få. Rapportene fra treningene den siste tida har vært gode, så nøkkelen blir å få det ut i kamp.


 

 

I går tok Norges U21-landslag imot England U21 på Marienlyst i Drammen. Ghayas Zahid startet kampen for Norge, og ble byttet ut etter 87 minutter. Zahid sto for en av kampens aller største sjanser da han midtveis i første omgang kom seg fri på 18 meter, og brant til med et skudd som gikk knallhardt i tverrliggeren.

Dessverre var det engelskmennene som fikk kampens eneste mål på et straffespark rett før pause.

 

Aperopet tolker stolpeskuddet fra Zahid dithen at han nå har fått fininnstilt siktet før Viking-kampen, og at han setter et liknende skudd i krysset på søndag. Mer kravstore enn det er vi ikke.

 

Og apropos Zahid. Til Dagsavisen forteller Kjetil Rekdal at Zahid og Moa er de vålerengaspillerne han anser å være nærmest å få en oppringning fra Per Mathias Høgmo. Selv om de ikke er i nærheten enda.

 

– Akkurat nå er det ingen som er med i den diskusjonen. Vi håper det løsner for Moa snart, og da er han fort en kandidat. Vi har Ghayas Zahid på U-21-landslaget, som melder seg på i diskusjonen om A-landslaget hvis han finner tilbake til toppnivået. Men Zahid har et stykke dit, avslutter Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.


 

På fredag kl. 19.00 braker hockeysesongen løs, når Storhamar tar imot Vålerenga. I tillegg til at TV2 viser alle kampene i Get-ligaen på Sumo, viser de rundens hovedkamp tirsdager klokka 19.00 på TV2 Sportskanalen. Dessuten viser TV2 Sportskanalen kamper på andre spilledager. Foreløpig er TV-kampene satt opp ut oktober, og oversikten kan lese på TV2.no.


 

Mandag ble det klart at Mons Ivar Mjelde er ferdig som trener for Start, etter drøye fire år i jobben. Bård Borgersen tar over ansvaret for en klubb som ligger farlig nært Obos-ligaen, med like mange poeng som Mjøndalen på kvalikplassen.

I forbindelse med avgangen forteller Mjelde til Fædrelandsvennen at han har hat mange gode spillere “på kroken” denne sesongen (hva nå enn det betyr), uten at det er blitt noen overganger. Spilleren som nevnes som et eksempel er Elias Mar Omarsson.

Om dette betyr at vi vurderte å selge eller låne ut spilleren, eller om Start var et alternativ da Elias skulle til Norge sier ikke saken noe om. Vi kan uansett gratulere Elias med at han fortsatt er i Vålerenga, og med det slipper å spille i gult og svart.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *