Engamorgen onsdag 9/9-15: Kamp mot bøfla, Kjær-skryt og valgkamp

Verdens beste damer skal grille kanaris i Vallhall i dag. Foto: Vif-fotball.no
Verdens beste damer skal grille kanaris i Vallhall i dag. Foto: Vif-fotball.no

Vålerengas damelag møter Setskog/Høland Team Strømmen LSK Kvinner i Vallhall i dag. Aftenposten har en lang artikkel på direktør Kjær i Vålerenga Ishockey, Vålerenga gir penger til Røde Kors og klubben blir brukt i valgkampen. Her er dagens Engamorgen.

Vålerengas damelag er den eneste klubben som har lag i Tippeligaen og som på egenhånd har kommet seg til Toppserien for kvinner. LSK ble stiftet som Setskog/Høland, skifta så navn til Team Strømmen før dem på ny skifta navn, denne gangen til erkerivalen LSK Kvinner. Jeg er såpass gammal at jeg husker da oppgjørene mellom Strømmen og Lillestrøm var ett av de mest intense hatoppgjørene i norsk fotball. Du hadde folk som reiste land og strand rundt for å støtte sine egne lag, men å ta turen over kommunegrensa klarte dem ikke. Jeg husker jeg sto på en høyde på Strømmen i 1995 sammen med flere strømlinger da flommen herja Østlandet generelt, men Lillestrøm spesielt. Der satt dem, i campingstoler og drakk champagne.

Så da Team Strømmen og Lillestrøm SK i 2009 valgte å slå sammen lagene til LSK Kvinner var det mange som rynket på nesen. Det var andre gang et lag fra Tippeligaen hadde tatt over en toppserieklubb etter at Stabæk tok over Asker samme år, men to rivaler som dette?

Verken Kanari-Fansen eller Stabæk Support brydde seg noe om hvordan dem fikk lag i Toppserien og de er blant de mest aktive supporterne på damekampene. Så også i dag der det er venta et par hundre gule og svarte Strømmen- LSK-fans til Vallhall.

Vålerenga derimot, starta som Vålerenga, fortsatte som Vålerenga og rykka opp som Vålerenga. I våre øyne betyr det noe. Laget har tre strake seire etter at Kelsey Haycook og Kate Bennett kom til klubben. Ikke bare det, dem har 7-0 i målforskjell også. Mónica Mendes har to seire og 6-0 i målforskjell etter sin ankomst. I helga vant Vålerenga 2-0 over Trondheims/Ørn og ligger med det på sjuendeplass på tabellen med 21 poeng, for øvrig like mange poeng som nettopp Ørn og Stabæk. LSK troner helt øverst med 14-1-1, 39-7 i målforskjell og 43 poeng.

Alle som tilhører lag i Oslo-regionen får inntil 30 gratisbilletter til kampen. Bare si at hvilken klubb dere kommer fra ved ankomst Vallhall, og dere slipper inn gratis. Om dette gjelder fans av Vålerenga vet jeg ikke, men billettprisen for voksen er bare 50 kroner så det bør ikke være til hinder for noen. Barn kommer uansett inn gratis. Både klubben og Klanen har saker om dette.

Kampen streames av Klanens Webradio og kan sees blant annet på vif-fotball.no. Kampstart er for øvrig klokka 19.00, mens sendestart fra Vallhall er klokka 18.45. 


 

Jan Tore Kjær er inne i sine siste måneder som direktør i Vålerenga Ishockey – en stilling han har hatt siden mai 1997. Selv startet jeg Vålerenga Hockey På Nett (vif-hockey.no) en gang på høsten 1998 og har kjent Kjær nesten hele sin direktørkarriere. Verdens blideste når dere er enige om noe, verdens umuligste når man er uenige. Uansett fortjener Kjær en hyllest for den jobben han har gjort, og den får han i dagens Aftenposten.

Som det er med Vålerenga er det mange historier, og noen av dem handler om Kongepokaler som har dukka opp på de merkeligste plasser.

– Etter en landskamp mot Japan på 1990-tallet ble det stjålet ni kongepokaler. Vi fikk igjen en del av dem på forsikringen. Men for noen år siden ringte de fra politiet. De hadde funnet et par kongepokaler hos en kriminell. Og vi var den eneste klubben i Oslo som hadde etterlyst noen kongepokaler. Så da dro vi og hentet dem, da, sier han og ler så det gjaller til Aftenposten.

Les saken. Den er verdt tiden din.


rodekorsflyktninger_mlmlo8uwiuik1rwj9730ignhn

Vålerenga og Røde Kors går igjen sammen om å hjelpe til i flyktningskrisen vi opplever for tiden. På hver hjemmekamp stiller hjelpekorpset opp, og de har hatt mange viktige prosjekter sammen i årenes løp. Nå trenger Røde Kors en ekstra innsats fra Vålerenga for å hjelpe millioner av flyktninger både i og utenfor Syria, rundt Middelhavet, i Europa og i Norge.

Vålerenga gir 2,50 fra hver løste billett i kampen mot Viking søndag, og i tillegg vil personer fra Røde Kors stå med bøsser på stadion. Vålerenga Fotball Samfunn vil også invitere flyktninger til lek og moro i Vallhall. Les mer om aksjonen her.

Klanen har også hengt seg på og tar en “Trøim”. Det vil si at Klanen matcher klubbens donasjon ved å gi ytterligere kroner 2,50,- per tilskuer på Vestbredden kommende søndag.

Aperopet applauderer og håper så mange som mulig både dukker opp på kampen på søndag, men også gir en slant til Røde Kors.

 


Det er valgkamp og politikerne brøler over hverandre for å få spalteplass i mediene. Måten man lykkes med det i Aperopet er å nevne Vålerenga, noe Venstres stortingsrepresentant Abid Raja gjør i Aftenposten. Under tittelen “Fritidsklubber og fritidsaktiviteter forebygger radikalisering” skriver han en kommentar hvor også Vålerengas sosiale bidrag i verdens beste by.

Barneidretten må være for alle. Noen foreninger og lag har gått foran, som Vålerenga fotball med sitt inkluderingsprosjekt, hvor formålet nettopp er å hjelpe flest mulig familier med dårlig økonomi. Slike initiativ trenger vi flere av.

Vi er enig. Mer Vålerenga til folket!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *