Engamorgen 10/9-15: Shampo stikker fingern i jorda

 

Ifølge Espen Knutsen er det bare å forberede seg på en mager hockeysesong. Foto Grydis.no.
Ifølge Espen Knutsen er det bare å forberede seg på en mager hockeysesong. Foto Grydis.no.

I morgen braker det løs for de hockeyinteresserte. Vålerenga sesongåpner borte mot Storhamar, i det som tidligere var et oppgjør mellom de to utvilsomt største klubbene i Norge. Sånn er det ikke lenger nå. Norsk hockeys maktsentrum har flytta seg vestover, men om noen år kan vi kanskje se en endring i det bildet.

Nøkkelen er ny hall. Shampo forteller til NTB, via VG, at Vålerenga ikke kommer til å hevde seg før den nye hallen er på plass.

– Vi har mistet mange spillere og ikke hentet så mange. Vi velger ikke å hente så mange store utenlandske navn av to grunner. Det ene er at vi ikke har råd til det, det andre er at vi heller vil prioritere pengene vi har på framtiden og bygge organisasjon og klubb fram mot ny arena står klar i 2018.

Byggingen av den nye hallen framstår som et potensielt vannskille for Vålerenga. Fram til hallen står klar mener Shampo at vi ikke kan håpe på mer enn tredje til fjerde plass, men når man ser på omsetningen til andre klubber er det lov å håpe på et oppsving med ny hall på plass.

– Det helt umulig å henge med i toppen (med gammel hall). Vi omsetter for 17 millioner kroner, Stavanger for over 100. Storhamar og Sparta omsetter også for mer.

Hvor godt innsalg det er å erklære at man ikke kommer til å henge med i toppen dagen før serieåpningen, kan åpenbart diskuteres, men jeg skjønner Shampos behov for å forklare at vi har noen økonomiske utfordringer i klubben. Forhåpentligvis blir ny hall den nye starten vi trenger, sånn at vi kan ta hockeyhegemoniet tilbake til hovedstaden.


 

På søndag møter Vålerenga Viking hjemme på Ullevaal stadion, til det som blir et uhyre viktig oppgjør i kampen om bronsemedaljen.

Vålerenga har tapt fire av de fem siste kampene, og har kun scoret ett mål siden oppgjøret mot Lillestrøm 27. juli. Det hadde smakt meget godt å gjøre noe med de to begredelige statistikkene på søndag.

I sitt magasin Fotballsnakkis trekker Dagsavisens Reidar Sollie paralleller mellom Vålerenga og landslaget. Vålerenga er nede i en bølgedal nå, akkurat som landslaget var før de to siste kvalikkampene, men ting snur fort, og med et par seire er medaljer innen rekkevidde, på samme måte som EM-plassen ser mer realistisk ut for landslaget nå.

 

Rekdal sier seg enig: – Fotball går i bølgedaler, og nå som vi er inne i en bølgedal ser vi framover. Vi har slått Viking før i år, og har gode muligheter for å gjøre det igjen.

 

Bortekampen mot Viking er av slaget som kommer til å huskes lenge, og jeg sier ikke nei takk til å score like mange mål som da. Det hadde vært en glimrende måte å si takk og farvel til en målfattig august, og vise at vi er klare for å kjempe for tredjeplassen utover høsten.

 


 

Damelaget møtte LSK kvinner i Vallhall i går kveld, men måtte se seg slått 1-4 av de gule og svarte. Dette forlenger en kjedelig statistikk der Vålerenga ikke har klart å slå LSK Kvinner på åtte kamper.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *