Engamorgen lørdag 12/9-15: Nesten ingen bryr seg om Vålerenga

Slik kan Vestbredden bli seende ut på søndag. Foto: FrankO/Aperopet.no
Slik kan Vestbredden bli seende ut på søndag. Foto: FrankO/Aperopet.no

“Iskrigerne” herja så mye i gårsdagens serieåpning borte mot Storhamar at selv en dommer ikke kunne hindre seier, og vi fokuserer på det elendige billettsalget til Viking-kampen i morgen.

Det tok 16 sekunder ut i den første kampen i gårets GET-liga før den første dommertabben var et faktum. Storhamar klarerer pucken fra rundvantet ved eget mål, pucken går via skøyta til dommer Tor Olav Johnsen til Tobias Lindström som klinker den inn. Vel i nettet blåser Johnsen i fløyta, slår ut med arma og sier ikke mål. Ingen skjønner noe som helst,og situasjonen diskuteres heftig i TV 2-studioet i pausen.

– Jeg kan ikke skjønne hvorfor dette målet annulleres. Dette skal være mål hver eneste gang, sa en krystallklar Ole Eskild Dahlstrøm til TV 2.

Perioden ender 0-0.

– Det er rett og slett fryktelig dårlig løst, litt sånn hjerneblødning. Jeg får pucken i beina i en posisjon jeg i utgangspunktet ikke skulle vært. Jeg gjør en veldig dårlig vurdering og jeg må ta jævlig selvkritikk, sa den dypt skuffede dommeren til TV 2 etter kampen.

Se situasjonen her.

Også midtperioden endte målløs, men i siste periode var det oslolaget som først fikk hyll på byllen. Først ved Jonas Oppøyen snaut åtte minutter ut i perioden så ved Filip Gunnarsson drøyt to minutter før slutt. Foran 5.000 tilskuere fikk seriefavoritt Storhamar seg en på trynet av middelmådige Vålerenga.

– Vi spiller dårlig i dag. Førsteperioden er ok, men etter det er vi passive og taper alle duellene. Vi har ikke nok aggressivt spill foran motstandermålet, er Smirnovs analyse til Nettavisen.

– Jeg synes Vålerenga fortjener seieren, basert på både en god kampplan og måten de gjennomførte det, mente TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

Resultatet ble uansett tre poeng og serieledelse – og heldigvis slipper vi snakk om mulig protest…


 

Vålerenga møter Viking på Ullevaal på søndag klokka 20, men det er det ikke mange som har fått med seg. Nesten ingen billetter er solgt til kampen. Der kampen mot Rosenborg var en “perfekt storm” hvor Norges to største klubber, som begge lå på topp tre med gode resultater og mange mål, spilte lørdag klokka 14.30, er kampen på søndag en flau bris på et blikkstille vann. Viking er så grå og triste at det faktisk er dem som tradisjonelt trekker færreste tilskuere på Ullevaal. Sogndal, Bodø/Glimt, Sandefjord og Sandnes Ulf trekker alle flere tilskuere enn Viking. Når Vålerenga da har fire tap på de fem siste, pluss bare scoret ett eneste mål på disse fem kampene, blir det vanskelig å motivere seg. Det har gått to uker siden forrige kamp og denne kampen går søndag klokka 20 direkte på en åpen TV-kanal. Og så begynner det å bli kaldt om kveldene.

Dette er den første av en rekke kamper Vålerenga MÅ vinne for å ha heng på medaljene. I går banka Strømsgodset FK Haugesund hele 6-0 og dro tre poeng fra Vålerenga og la på seks mål i det som var en jevn målforskjellduell. Vi ligger på sjetteplass nå, men kan gå opp på femteplass hvis Odds BK snubler mot Bodø/Glimt hjemme. Taper vi kan vi få nevnte Glimt ett poeng bak oss.

For bare 11 år siden ville vi vært henrykte over å være i den posisjonen vi nå finner oss. Siden gullalderen i begynnelsen av 80-tallet var Vålerengas beste plassering en sjuendeplass i årene 1986-2004. Vi rykka ned noen ganger, rykka opp noen ganger og alt vi drømte om foran 2004-sesongen var en plass midt på treet vekk fra all prat om nedrykksstreken. Nå kjemper vi i toppen, men folk gidder ikke komme. Etter den dårlige perioden i august virker det som folk har gitt opp Vålerenga anno 2015. Tåler vi virkelig så lite? Sofasupporterne er ofte dem som skriker mest om endringer, men dem er også den gruppen tilhengere som gir minst til Vålerenga. Hadde alle som holdt med Vålerenga dratt på kamp, ville vi solgt ut Ullevaal flere ganger.

Men i stedet blir dem hjemme, Vålerenga får ikke inngangspenger og har ikke råd til å forsterke laget som blir dårligere og som naturligvis også vil prestere dårligere.

Alle kan ikke dra på alle kampene, jeg vet det, men jeg tror ikke på at flere ti-tusener av supportere plutselig skal ha masse andre ting å gjøre en søndagskveld. Jeg tror majoriteten av disse rett og slett velger å bli hjemme, og det er utrolig synd da det faktisk er Vålerenga det går utover.

Ved å kjøpe billett på forhånd kan du fortelle Vålerenga at du vil dra på kampen. Det gjør det lettere for dem å sikre en inntekt til kampen som kommer. Du vet også at det er langt større sannsynlighet for deg å dra på kampen om du allerede har kjøpt billett enn om du våkner opp litt fyllesjuk søndag morra. Da frister kanskje sofaen, en pose potetgull og en kald Cola mer enn Vålerenga. Og det er innmari trist.

Gjør mine ord til skamme og kjøp billett på Billettservice nå!


 

Vi møter da Viking i morra og Kjetil Rekdal er fornøyd med treningsinnsatsen den siste uka.

– Det jobbes bra på treningsfeltet og det er godt engasjement. Her har vi god energi, og det må vi få med oss inn i kampen, sier Kjetil Rekdal til klubbens nettside

– Jeg tror vi skal tenke på å gå ut å få prestert bra, skape sjanser igjen og score mål igjen. Og da kommer resten av seg selv. Vi får heller snakke tabeller etterpå. Mest av alt trenger vi å score mål nå å få en god følelse, sier han. 

Se intervjuet her.


 

Viking-trener Kjell Jonevret gjør én endring på laget som møter Vålerenga. Kaptein Indridi Sigurdsson er tilbake fra karantene og tar dermed plass i midtforsvaret sammen med Anthony Soares. Jonevret har aldri slått Vålerenga i Oslo som Viking-trener.

– Jeg vant der mange ganger med Molde og vi er ikke redde for å reise dit. I hjemmekampen mot Vålerenga var vi litt for ambisiøse og åpnet opp oss for mye. Det er vanskelig å si hva som venter oss på søndag. Vålerenga har slitt litt i det siste og det er mulig de forandrer litt, noe som kan slå begge veier, sier han til Stavanger Aftenblad

I Viking-stallen er det kun Vidar Nisja og Andrén Danielsen som har slått Vålerenga borte. Det var i 2008.

– Det er en kamp jeg husker fint lite av, men jeg husker at det alltid var kjekt å reise til Oslo for å møte de. Klanen lagde skikkelig god stemning på stadion, og det var mellom 15.000-20.000 på tribunen den gang, sier Danielsen til Rogalands Avis.

– Vi har hatt problemer med å slå Vålerenga, men samtidig har det blitt en del uavgjort. Selv har jeg mange gode personlige erfaringer mot Vålerenga, så jeg håper at også laget kan få en positiv opplevelse på Ullevaal, sier Nisja til RA.

Siden seieren til Viking i 2008 er fasiten 3-8-2 mellom Vålerenga og Viking.

Rogalands Avis har sin egen versjon av “Fotballsnakkis” som du kan se her.


 

Dagbladet går gjennom noen av fotballens verste overgangen og der blir selvsagt Vålerengas Milos Mirkovic nevnt. Saken er ikke spesielt morsom eller ny, men søker du på jugoslaven får du mange treff på katastrofemannen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *