Engamorgen søndag 13/9-15: Kamp i dag!

Endelig kamp igjen!. Foto: Grydis.no
Endelig kamp igjen!. Foto: Grydis.no

 

Landslagspause er som regel kjedelig. Jeg er så lei av å se norske landslagstrenere bortforklare en uavgjort mot Aserbadsjan eller tap for Makedonia med et newspeak-fotballspråk kun forbundet forstår. Men så uteble jo det forventede antiklimakset, også var det litt ålreit allikevel. Vi har et fungerende landslag, i alle fall akkurat nå.

Men det betyr også at vi har gått to uker uten seriefotball. Det betyr abstinenser. I kveld er det høstfotball under flomlys. Litt kjølig i lufta med lukten av fuktig naturgress. Det er sånn fotball skal spilles. 

Som Franko var inne på i går, folk uteblir selv om det egentlig ikke er noen rasjonell grunn til det. Personlig har jeg aldri skjønt hvorfor Viking fenger så lite. De er stort sett laget vi trekker minst tilskuere mot i løpet av en sesong. OK, de er kanskje litt dølle. Men sammenlignet med Bodø/Glimt, Sogndal og Mjøndalen?

Dette er medaljekamp, sekspoenger og kamp mot laget fra en av norges største byer. Jeg vet den går på åpen kanal og seint om kvelden. Det driter jeg i, jeg drar på Ullevaal. Dette er en kamp jeg SKAL få med meg, fordi dette er matchen Daniel Fredheim Holm, Moa, Zahid og Lindkvist virkelig klikker sammen og øser inn mål. Viking kommer ikke til å ane hva som traff dem. Og hvis det ikke går sånn jeg ønsker, så har jeg vært der uansett. Kunne ikke tenke meg å være noe annet sted.

Troppen kan du se her

En annen god grunn til å dra på Ullevaal er at bare ved å være på matchen så blir du en del av Vålerengas bidrag til Røde Kors for å hjelpe flyktningene.

Og du: dersom du har noen gamle klær du ikke har behov for. Ta det med og dra innom Blindern Skole (Sognsvn 80) før kampen. Spesielt vinterklær. Vålerenga samler inn klær til Røde Kors. Det begynner å bli kaldt om kveldene.

rodekorsflyktninger_mlmlo8uwiuik1rwj9730ignhn

Rundens hedersgjester på Ullevål er Arnfinn Moen og Even Pellerud. Arnfinn Moen fikk tilnavnet “Nobby” etter Nobby Stiles. Moen spilte en viktig rolle i lagene som ble cup og seriemester i 1980 og 81. Even Pellerud spilte fire sesonger i Vålerenga og tok seriebronse i 1974. Han har selvsagt også blitt verdensmester som trener for kvinnelandslaget.

Oppdatering: Det har kommet en tredje hedersgjest. Bjarne “Bamse” Hansen (86) har 158 toppseriekamper for Vålerenga på 18 sesonger (1948-1964). Sjekk hele intervjuet med han her. Legende.


Ghayas Zahid vant avstemningen om å bli coverboy på FIFA 16. Vålerenga-versjonen av spillet selges på Elkjøp på Ullevål 24 september. Mer info kommer nok fra klubben etterhvert.

Samtidig lanseres NHL16 med Erik Follestad Johansen på coveret av Vålerenga-versjonen. Spillet slippes 17. september (Xbox One og PS4), og kan kjøpes på Platecompaniet Oslo City. 19 september kommer Follestad, Jonas Oppøyen og Glenn Jensen for å skrive autografer på samme sted. Arrangementet (eller “eventen” som det kalles på godt norsk) starter kl 13. Sjekk ut eventen på Facebook her.


Bergens Tidene skriver om Ruben Kristiansens ferd fra Skjervøy til Brann. Han spilte i Skjervøy som 22-åring og ville helst bli politimann. Det skar seg grunnet dårlig fargesyn, så da satset han på fotball. Les hele historien her.


Bergens Tidene har også en grei oppsummering av korrupsjon i internasjonal idrett. Det er ikke bare FIFA som sliter med disse gamle svina. De internasjonale forbundene for Håndball, Sykkel, Friidrett, Ishockey, Sjakk, Volleyball og selvsagt IOC er skandalebefengte, korrupte organisasjoner drevet av gamle, griske drittsekker som suger penger ut av idrettene vil elsker. De skor seg på andres arbeid og lever et luksusliv som ville gjort Gaddafi misunnelig. Og de må vekk.

Menneh, da sees vi på Ullevaal, da?

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *