Engamorgen søndag 20/9-15: Nå, Vålerenga. Nå skal det vinnes!

Rasmus Lindkvist scora to mot Mjøndalen sist. Foto: Grydis.no.
Rasmus Lindkvist scora to mot Mjøndalen sist. Foto: Grydis.no.

Klokka 20 i kveld sparkes Vålerengas første cupfinale av stabelen. Kampen mot Mjøndalen er den første av sju cupfinaler Vålerenga må vinne for å kunne berge noe som helst fra årets sesong.

Vålerenga ligger på sjetteplass med 36 poeng, og det er fire poeng opp til Strømsgodset (spilte 1-1 borte mot Viking fredag) på plassen over, og fem poeng opp til Odd (som spiller borte mot Aalesund klokka 15.30 i ettermiddag). Det har blitt åtte poeng opp til Viking på tredjeplass, men det virker som at fjerdeplassen er den plassen vi må havne på for å kunne ha sjanse på europacupspill neste sesong. I tillegg til å havne på fjerdeplassen må ett av de tre lagene over på tabellen vinne cupfinalen. Der er Rosenborg og Stabæk garantert en plass  i finalen da dem møtes i semien, mens Viking skal ut mot Sarpsborg 08. Semifinalene spilles for øvrig i midtuka neste uke.

Så det er mulig hvis man er optimistisk. Er man pessimistisk (og dem har vi jo en del av i egne rekker) så vil dem se Molde to poeng bak oss med én kamp til gode, samt Bodø/Glimt og Lillestrøm begge fire poeng bak.

Mjøndalen er inne i en nesten like dårlig periode som Vålerenga som har fire strake tap og kun én seier siste seks. Mjøndalen kommer fra 0-0 borte mot Tromsø, men tapte hjemme for Strømsgodset gangen før og Rosenborg borte gangen før der igjen. På de fire siste har dem riktignok 1-1-2, men 0-2-4 før det. Alle Mjøndalens seire har kommet på hjemmebane (4-3-5), mens Vålerenga har 5-5-3 borte.

Her er troppen Vålerenga sender til Buskerud ifølge klubbens nettsider:

Sascha Burchert, Michael Langer, Robert Lundström, Simon Larsen, Kjetil Wæhler, Enar Jääger, Jonatan Tollås Nation, Alexander Mathisen, Christian Grindheim, Melker Hallberg, Sander Berge, Elias Mar Omarsson, Herman Stengel, Deshorn Brown, Daniel Braaten, Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Rasmus Lindkvist.

Som vi ser så mangler skadde “Moa”, Morten Berre og Ivan Näsberg. Vi venter fortsatt på en nøyaktig avklaring hvor lenge førstnevnte er ute, men det er nok i noen kamper til.

Freddy dos Santos var på gårsdagens trening og ble intervjuet av klubben.


Vålerengas A-lag er ikke de eneste som er i aksjon i dag. Også hockeylaget er i aksjon mot Slips/Asker. Nå tenker du kanskje (huff, har Aperopet blitt useriøse og finner på “morsomme” navn om motstanderne. Vel, det legger nesten Frisk/Asker opp til selv. Dressmann er nemlig stolt sponsor av oppvarmingsdraktene

Foto: Katja Michelle Stanley / friskbloggen.wordpress.com
Foto: Katja Michelle Stanley / friskbloggen.wordpress.com

Som dem sier på Friskbloggen: “Møt opp tidlig på søndag og få med dere både dressdrakter og at vi gir Vålerengen bank!”

Vi lar den ligge og fokuserer på Vålerenga hvor Erik Follestad Johansen har gjort et intervju med klubben i forbindelse med lanseringa av NHL med “Folle” på coveret i går.

Kampstart i Askerhallen er for øvrig klokka 17. Det blir ingen radiosending fra Klanens Webradio denne gangen. Årsaken er at dem som kan noe med dette å gjøre er for å se fotballen i Mjøndalen i dag. Kampen kan du se på TV 2 Sumo.


 

Ellers i nyhetene kan vi i Fotballmagasinet lese at kaptein Tina Wulf ser framgang og stortrives i den kongeblå drakta.

– Vi har tatt store steg allerede og det som er veldig positivt synes jeg er at det er artig å spille fotball. Det er veldig gøy å gå på trening, det er gøy å spille kamper for Vålerenga. Selv om det er tungt å tape mot LSK, ja skikkelig dritt for å være helt ærlig, så synes jeg det er artig å spille for Vålerenga nå, sier Wulf til Fotballmagasinet i etterkant av 1-4-tapet for LSK forrige uke.

Attagirl.


Start og Lillestrøm spilte 0-0 i går noe fansen åpenbart ikke var helt happy med.

 


Dagbladet lagde en sak basert på disse tweetsa.


Kom igjen, Enga!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *