Engamorgen 25/9-15: Kampdag!

Zahid og Grindheim møter Start i kveld Foto: Grydis.no
Zahid og Grindheim møter Start i kveld Foto: Grydis.no

I kveld tar Vålerenga imot Start på Ullevaal. Selv om mange, Aperopet inkludert, avskrev sesongen etter hjemmetapet mot Viking, så ser vi nå at det fortsatt er en liten mulighet for å kvalifisere seg til Europa. Siden det er avgjort at Rosenborg og Sarpsborg 08 er årets cupfinalister, og Rosenborg kommer til å ta medalje i Tippeligaen, så er det stor sjanse for at fjerdeplassen gir Europaliga neste sesong. Finaleseier til Rosenborg, så får også det beste laget utafor pallen muligheten til å prøve seg på kontinentet.

 

Når det er sagt så ligger vi fortsatt på en sjetteplass, og kommer selv med seier i dag ikke til å klatre på tabellen. Men fem poeng opp til fjerdeplassen er ikke umulig. De to siste kampene våre er mot to av lagene foran oss på tabellen, Odd og Strømsgodset, og det kan dermed gå mot en meget spennende høst. Og så er det verdt å merke seg at dagens tredje- og fjerdeplass har like mange poeng. Så kanskje det er lov å håpe på edelt metall fortsatt?

 

Men for at håp om en fjerdeplass skal være realistisk må vi sanke poeng også før de to siste kampene, og kampen i kveld må vinnes.

Vif-fotball.no melder om at Moa, Näsberg, Hirschfeld og Berre er skadet, og ikke er med i kveldens tropp. Utover det er gruppa skadefri, og følgende spillere utgjør 18-mannsgruppa som utgjør troppen:

Sascha Burchert, Michael Langer, Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Kjetil Wæhler, Enar Jääger, Herman Stengel, Christian Grindheim, Rasmus Lindkvist, Ghayas Zahid, Daniel Braaten, Daniel Fredheim Holm, Sander Berge, Simon Larsen, Alexander Mathisen, Elias Mar Omarsson, Deshorn Brown, Melker Hallberg.

Til VIF-TV sier Kjetil Rekdal at humøret er godt i gruppa, etter seieren forrige helg. Han forteller også at han forventer å møte et forsiktig Start-lag som ligger godt organisert defensivt og som prøver å kontre når vi blottlegger oss. Vi må styre kampen, understreker han, og det er vi komfortable med.


 

I to kamper på rad har vår estiske leiesoldat Enar Jääger scoret på noen utrolig lekre langskudd. Jeg blir overraska om det ikke runger et samstemt “SKYYYYYT” fra Vestbredden hver gang Enar har ballen i kveld.

Dagsavisen har slått av en prat med ham, og slår fast at hvis han scorer i kveld har han scoret like mange mål på tre kamper som han scoret på fem år i AAFK.

Aperopet ønsker Enar lykke til med å knuse sin egen scoringsrekord på Ullevaal mot Start. Vi tar gjerne så mange repriser som mulig av forrige rundes mesterstykke.

 


 

Og helt til slutt: Ikke glem at du kan dra på kamp i kveld for 25 kroner per billett! Her er det bare å samle familie og venner, og bestille billetter hos DNB.

Så da ses vi på stadion da!

 

 

3 kommentars på “Engamorgen 25/9-15: Kampdag!

 • 25. september 2015 i 10:53
  Permalink

  Er ikke Moa også skadet?

  Svar
 • 25. september 2015 i 12:11
  Permalink

  Det stemmer!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *