Engamorgen lørdag 26/9-15: Blålørdag

Bare 8.308 tilskuere hadde løst billett mot Start. Lang færre møtte faktisk opp. Foto: Eivind Hauger.
Bare 8.308 tilskuere hadde løst billett mot Start. Langt færre møtte faktisk opp. Foto: Eivind Hauger.

Nitrist. Les mer i dagens Engamorgen:

Tja hva skal man si. Alt fokus havner selvsagt på Burchert og tabba hans. En tabbe alle keepere frykter å gjøre, men som mange ender opp med å gjøre en av i løpet av karrieren. Før i tida fikk folk en god latter/banna litt også dro hjem fra matchen. Hvis du var riktig uheldig kanskje du kom på sportsrevyen den kvelden, og ble beskrevet i kamprapporten i avisa dagen etterpå.

I dag risikerer du å ende opp med å bli clickbait på nettaviser over hele verden, for evig. Clickbait-saker er ikke dagsaktuelle, bare spør Sporten.com som nylig kjørte clickbait-sak med tittel “Er denne jenta kvinnefotballens svar på Pepe”? De kjører da den seks år gamle videoen med jenta fra college-fotball som lugger og slår en motspiller. Jenta er nå kjent verden over (med fullt navn) som den voldelige fotballjenta, og blir fortsatt brukt som clickbait lenge etter hun er ferdig på skolen. Den gangen hun hadde dårlig impulskontroll i en universitetskamp hefter ved henne resten av livet. At hun fikk to kampers karantene er småsaker i forhold til den kollektive straffen media gir henne gang på gang for å tjene penger på videoannonser.

Videoen med Burchert har allerede funnet veien til tyske og østerriske nettaviser. Keeperen som er under kontrakt med Hertha Berlin driter seg ut i norsk fotball. Klikk-klikk!


Jeg klarer ikke være sur på Burchert i en kamp vi bare klarer å gålle ett mål mot Start. Resten av laget hadde da 25 minutter pluss tillegg på å virkelig få opp farta og sørge for tre poeng. For sin egen del, for laget sin del, for Burchert sin del, og for alle oss andre sin del. Det klarte de ikke.

Man kan si mye om Vålerenga, men de har faen meg ikke mye flyt om dagen.


 

Omtrent ingen møtte opp på tribunen heller. Jeg er ikke rette ræva til å fise, da jeg heller ikke var på Ullevaal i går. Jeg hadde allerede løst billett til en konsert jeg har hatt lyst til å se i over 20 år. Så ble selvsagt kampen flyttet til den dagen. Ok, men det var ikke 5-10.000 Vålerenga-fans på den konserten. Så hvor var folk? Det er skremmende hvor lett folk uteblir når ting begynner å butte i mot. Man kan gruble lenge over hvorfor det er sånn, men det er åpenbart at vi ikke takla suksessen etter 2005. Plutselig forventer folk at laget skal kjempe om gull hvert eneste år. Men selv når vi var i “gullstriden” og media hauset oss opp, så var det dårlig oppmøte.

Det Vålerenga trenger er en ny start med blanke ark, og en hjemmebane som kan være et fort. En sydende gresk fotballgryte lag frykter. Noen som husker den gangen vi møtte Hødd på Bislett? Dette høres ut som ei skrøne, men spillerne turte ikke varme opp foran Klanen, hele laget holdt seg på den andre siden banen. De så rett og slett redde ut. Hver gang de nærmet seg ble de buet ut med et sinnsykt lurveleven, og de snudde halvveis. Kampen var vunnet før avspark.

Sånn skal det være på den nye stadion. Capiche?


Vålerenga i dag:

Damelaget møter Kolbotn i Vallhall kl 15. KWR streamer, og kampen kan sees her.


Jørgen Horn, tidligere Vålerenga-spiller og nå Strømsgodset-kaptein, forsov seg til siste trening med A-laget, og får dermed ikke spille kampen mot Glimt. Captain fantastic!


Vi tar også med at Sepp Blatter er siktet av sveitsiske myndigheter. Siktelsen går ut på at han skal ha utbetalt en enorm pengesum til UEFA-boss Michel Platini. NFF, som har bidratt til å holde Blatter ved makten ved å stemme på han på FIFA-kongressen, utpekte Platini som Blatters arvtager. Dette var liksom mannen som skulle rydde opp.

Platinis moderklubb er Nancy, og som vi alle husker ble han nøye informert av NFF-ledelsen (Les: Yngve Hallén) om Stengel-gate da han kom på besøk i Norge i 2011. Stengel-gate rammet tilfeldigvis Halléns utfordrer til ledervervet, og resten er historie.

 

 

 

 

 

Èn kommentar på “Engamorgen lørdag 26/9-15: Blålørdag

 • 27. september 2015 i 01:50
  Permalink

  Klanen skryter av så mange tusen medl, men kun noen hundre av de er på kamp.
  Vestbredden, klanstribunen, er ikke kvartfull en gang.

  Hvor er klansmedl når enga spiller ?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *