Engamorgen 1/10-15: Ny spiller til Vålerenga?

Er Marcus Sandberg Vålerengas nye keeper? Foto: ifkgoteborg.se
Er Marcus Sandberg Vålerengas nye keeper? Foto: ifkgoteborg.se

I kveld er det hockeykamp igjen, og i morgen er det fotball. Det er det som er fint med å være Vålerenga-supporter. Det dukker alltid opp nye muligheter for å revansjere seg, reise seg, ta nye poeng. Men først tar vi en titt på en potensiell nysignering.

 

Alle som følger Vålerenga tett vet at klubben har fire keepere med kontrakter som løper ut året, Adrian Møller, Sascha Burchert, Michael Langer og Lars Hirschfeld. Fra første januar har vi altså per i dag ingen sisteskanse i A-stallen, og det er dermed naturlig at klubben orienterer seg i markedet.

I går dukket det opp et rykte i svensk media om at Kjetil Rekdal og keepertrener Gjermund Østbye var til stede da IFK Gøteborgs andrelag spilte mot Häcken, og at de var der for å se IFKs 24 år gamle reservekeeper Marcus Sandberg i aksjon.

IFKs sportssjef Mats Gren bekrefter til GT at den norske duoen var på plass, og forteller at de på forhånd hadde fortalt at de ville kikke nærmere på Sandberg. Aperopet har også fått dette bekreftet fra klubben.

Sandberg har i likhet med Vålerengas keepere en kontrakt som er i ferd med å løpe ut, og siden IFKs førstekeeper John Alvbåge er i ferd med å forlenge sin avtale er det aktuelt for Sandberg å flytte på seg for å få spille fotball.

Til Fotbollskanalen.se sier Sandberg at han kjenner til interessen fra Vålerenga, og at det er interessant når en såpass stor klubb er interessert.

Den unge målvakten har vært i IFK siden 2006, men var utlånt til Superettan-klubben Ljungskile SK (de spiller heldigvis ikke i gult og svart) i 2012.

I fjor fortalte han i et intervju med Aftonbladet at han spilte hockey fram til han begynte på videregående skole, så om ikke annet vil Sandberg være en klar forsterkning for fotballgutta inn mot en eventuell reprise av oppvisningskampen mellom VIF Hockey og VIF Fotball.

 

Uansett er det fint å se at klubben er på ballen tidlig. Jo før man får inn den keeperen man skal satse på framover, jo bedre er det. Og når vi er i en situasjon med fire utgående kontrakter på keeperplass burde det ikke komme som julekvelden på kjerringa at man må skaffe seg oversikt over markedet.

 


 

I kveld klokka 18.30 tar Iskrigerne imot Lillehammer på Jordal Amfi. Etter en ikke helt overbevisende topoenger mot MS er det kun tre poeng som er godt nok mot mjøslaget.

Lillehammer tok sine første poeng for sesongen mot Kongsvinger Knights i forrige runde.

— De har slitt litt mer enn vi har, men det er jo klart at de har noen spillere som gjør det bra. Vi må opp i ringa og gjøre jobben vår, så skal det holde. Vi må ha tre poeng nå, sier Anders Hilt Jørgensen til vif-hockey.no.

Rasmus Juell er ute på ubestemt tid etter den kraftige hjernerystelsen han pådro seg da han dundra inn i vantet med hodet først i Manglerudhallen. Dessuten er Morten Ask ute til møtet med Lillehammer.

TV2 viser kveldens oppgjør på Sumo, mens Klanens Webradio sender kampen på, ja nettopp, webradio. Så hvis du ikke har mulighet til å ta turen til Jordal anbefaler vi å kombinere bildene fra Sumo og lyden fra KWR.


 

Til slutt tar vi med at en gammel velkjent fanzine er i ferd med å stige opp fra asken som en Fugl Føniks. Etter mange års pause er nemlig Stang Ut!! klar for å slippe et nytt nummer.
Hvis de tidligere utgavene av fanzina er noe å gå etter kan man forvente mye humor for den latterlig lave prisen på tjue kroner. Her er det virkelig bare å løpe og kjøpe!

Forsiden til comeback-utgaven. Foto: Stang Ut/Facebook
Forsiden til comeback-utgaven. Foto: Stang Ut/Facebook

Èn kommentar på “Engamorgen 1/10-15: Ny spiller til Vålerenga?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.