Engamorgen fredag 9/10-15: – Ny venstreback på vei til Vålerenga!

Jesper Arviddson. Foto: Dif.se.

Ifølge den svensk avis er Vålerenga i ferd med å hente seg en ny venstreback. Det er bra, for da slipper vi å skrive så mye om hockeynedturen i går.

Den kontraktsløse venstrebacken, Jesper Arvidsson, har ifølge den svenske avisen Expressen skrevet under på en avtale med Vålerenga fra og med 1. januar – som for øvrig er hans 31. bursdag – som bosmanspiller. I Djurgården har spilt i to sesonger etter overgangen fra Åtvidabergs. Så langt i år har han spilt 23 kamper, scoret fire mål, hatt to målgivende pasninger og  plukka med seg to gule og ett rødt kort i prosessen. 1908 minutter spilletid skulle gi et snitt på på 79:30 per kamp. Han skal være en allrounder som er rask og slår gode frispark.

Expressen hevder avtalen ble skrevet under forrige uke.

– Jeg har ingen kommentarer, sier sportssjefen Bosse Andersson til avisen. Heller ikke Vålerenga har bekreftet overgangen.

Se intervju med Djurgården fra 21. mai i år her!

Aperopet vet det jobbes med flere spillere allerede nå for å få disse på plass på nyåret når oppkjøringa starter.

Det var hockey på Jordal i går da Stavanger Oilers (se, det går faktisk an å skrive motstandernes navn riktig). Det gikk som det gikk i de fem semifinalekampene i fjor: Tap.

Oilers ledet 1-0 etter den første perioden, to relativt kjappe fra Tobias Lindström og plutselig var ledelsen vår. 13 minutter ut i midtperioden utlignet Oilers så det sto 2-2. Kampens siste mål ble scoret drøyt tre minutter før slutt. Målet var rett og slett en sleivbom som gikk mellom beina på keeperen.

– Ja, jeg prøvde vel ikke akkurat å miste den mellom beina på keeperen. Men det er like gøy allikevel, sier matchvinner Christian Dahl-Andersen til Nettavisen.

Det var ergerlig da Vålerenga var fullt på høyde med Oilers i denne kampen. Jeg er fortsatt skeptisk til å se en av mine gamle helter, Morten Ask, på backen.

Hva synes du? Bruk gjerne kommentarfeltet.

Noen kommentarer får vi med oss fra kampen, og vi starter med spørsmålet om det er like spesielt å møte Vålerenga nå som før.

– Ja, nå er det jo en toppkamp også. Vålerenga har gjort det bedre enn jeg hadde trodd på forhånd. De er med der oppe og er tydeligvis inne i en bra periode. Men de er ikke gode nok til å være med i toppen over tid. Jeg tror fortsatt det er Storhamar og Lørenskog som blir våre fremste utfordrere, sier Pål Haukali Higson til Aftenbladet.

– Det er fortsatt spesielt å møte Vålerenga. Det som har skapt hele greien mellom oss og dem, er at begge lag har hatt veldig lyst til å vinne. Sånn er det fortsatt. Men vi har hatt et greit tak på dem de siste sesongene. Vi reiser til Oslo for å vinne. Helt klart, sier Mathias Trettenes til samme avis.

Jeg vet ikke hvem han siste der er. Han spiller nok for Oilers.

M/S fikk seg en skikkelig på trynet etter et par oppløftende kamper og tapte hele 0-10 borte for Sparta Sarpsborg. Lørenskog slo Stjernen 4-2, mens Storhamar tok det kuli og vant 2-0 hjemme over Kongsvinger Knights (se, vi klarte å skrive det navnet riktig også).

Dermed ligger Vålerenga på fjerdeplass med 13 poeng, ett poeng bak Frisk Asker, tre bak Stjernen og åtte bak serieleder Oilers. Lørenskog er á poeng med oss nå og vi begge har én kamp til gode på resten av røkla.

Vålerenga G19 fotball, det vil si rekruttlaget vårt i 2. divisjon, slo Strømmen 3-1 på Valle i sesongens siste kamp. Dermed ble det andreplass bak Stabæk. Vålerenga G19 endte sesongen på 55 poeng, mens Stabæk hadde 61. Sarpsborg 08 tok for øvrig “bronsen” med sine 52 poeng.

Vi minner fortsatt på at du kan se serieavslutninga 2004 i “Tidenes Kamp” på Aperopet her. Det var faktisk ikke så ille å se tilbake på det nå som det var å gå gjennom det da. Tiden heler alle sår.