Engamorgen mandag 12/10-15: Tap for rekrutta og vi nærmer oss ny keeper

Marcus Sandberg er på vei til Vålerenga. Foto: ifkgoteborg.se.
Marcus Sandberg er på vei til Vålerenga. Foto: ifkgoteborg.se.

På en fullstappet Engamorgen har vi i dag nyheter om rekruttas tap for Finnsnes i går, status for divisjonen med KFUM og Lyn, mer info om vår sannsynligvis nye keeper og en tidligere VIF-spiller raser mot NFFs monopol på idrettsskader.

Vi starter på Valle i går der vi skulle vist Vålerenga sikre tidenes poengfangst i andredivisjon for et rekruttlag. I stedet ble det svarte skjermer og et ufortjent tap. Teknikken svikta helt da Klanens Webradio skulle på lufta i går. Etter å ha brukt hele førsteomgangen på å forsøke å løse problemet, ga vi opp i andre og kjørte radio som i gamle dager. Intervjuet vi skulle ha med Josimar-redaktør Frode da Costa-Lia ble derfor utsatt til rekruttlagets siste kamp for sesongen, lørdag 24. oktober klokka 13.

Vålerenga tok ledelsen tidlig ved Henrik Udahl som var kjappest på returen Finnsnes-keeperen ga på et Rino Falk Larsen-skudd.

Utligninga kom etter en halvtime da keeper Adrian Møller fullstendig feilberegna et innlegg, og Jonas Simonsen kunne enkelt heade ballen i nettmaskene. Litt ut i andre omgang var det tid for en ny feil i et rufsete Vålerenga-forsvar da et skudd på vei utenfor, traff rumpa til Mats Andersen og gikk i mål. Finnsnes trodde dem spilte for livet etter dette. Kontinuerlig drøying av tid på grensen til det absurde. Dommeren lot dem holde på. Når dommeren da ga Finnsnes frispark for enhver kroppskontakt, mens Vålerenga-spillerne fikk frispark mot seg da dem ble klippa ned, hjalp ikke. Vi skapte noen store sjanser, men det endte med tap.

Det betyr at Vålerenga fortsatt må ha ett poeng til å sette ny poengrekord for andrelaget i 2. divisjon. Dem har allerede tangert den tidligere rekorden. Det blir ikke ny rekord i tabellplassering, da Kjelsås nå er ni poeng foran Vålerenga 2 med to kamper igjen å spille. For Vålerenga ender sesongen på enten sjette eller sjuendeplass. Laget ligger tre poeng foran Stabæk 2 som også er en kamp om å bli det beste rekruttlaget i Norge. Vålerenga møter Ullern borte i neste runde og Kjelsås hjemme i siste. 

Lyn slo overraskende nok Kjelsås, mens Ullern tapte for Harstad. Dermed er Lyn bare tre poeng bak Ullern i kampen om fortsatt spill i denne divisjonen. Lyn har en elendig målforskjell, og må ha i hvert fall ha fire poeng mot Senja borte (8. plass) og bunnlaget Holmen hjemme – samtidig som Ullern maks får to poeng hjemme mot Vålerenga 2 og borte mot KFUM. KFUM slo faktisk Tromsdalen i går og ligger nå på toppen av tabellen med 56 poeng. Det er tre poeng foran Grorud og fem poeng foran Tromsdalen. Det går med andre ord mot et oslolag i OBOS-ligaen neste sesong!


 

Ny keeper nærmere avtale

Göteborgs-Posten melder at vi er svært nær å få til en avtale med IFKs reservekeeper, Marcus Sandberg.

– Jeg vet om deres interesse og at agenten min har snakket med representantene deres. Men at det nesten skal være klart visste jeg ikke. Nå endres jo ting fort, men det er der vi er nå, sier han i en SMS til GP. 

Sandbergs agent nekter for at alt er klart, men bekrefter at Vålerenga er “en av flere” klubber som har vist sin interesse.

Kontrakten til alle Vålerengas fire keepere (Michael Langer, Sascha Burchert, Lars Hirschfeld og Adrian Møller) går ut ved slutten av året.


 

Kastrati frustrert over NFF

Josimar hadde i forrige uke en artikkel om at NFF nærmest har monopol på idrettsskader i Norge gjennom sitt selskap Idrettens Helsesenter. Selskapet omsatte for 69 millioner kroner i fjor og satt igjen med et overskudd på ni millioner kroner. TV 2 har tatt opp tråden fra Josimar og kjørte en større reportasje om dette i går. Se video og saken her.

I forbindelse med den saken har dem også snakket med Fitim Kastrati som inntil sist vinter spilte i Vålerenga. Han fikk det siste året spolert av skader, og nå langer han ut mot Idrettens Helsesenter som han mener ville nekte han en operasjon.

Kastrati og familien begynte å gjøre reserach uavhengig av Idrettens Helsesenter, og var nære ved å søke hjelp i utlandet da de kom over navnet til Trygve Kase på nettet, skriver TV 2.

– Det var en veldig vanskelig periode. Folk klarte ikke å hjelpe meg, og de fra Idrettens Helsesenter var veldig vanskelige å ha med å gjøre. Da vi fant navnet til Trygve Kase dro jeg til han tidlig i mars i år, og det var første gang jeg følte at dette var en mann som skjønner hva han prater om, mener Kastrati.

– Jeg fikk en telefon fra en i resepsjonen der (Idrettens Helsesenter – journ. anm.) som begynte å prate Kase veldig ned. De var tydeligvis ikke veldig fornøyd med at jeg skulle opereres hos han, så de anbefalte meg å droppe operasjonen for at jeg skulle vente på at de fant en ny time til meg. Det var uaktuelt, og da oppfattet jeg dem som veldig frekke på telefonen. De mente det ikke var noen garanti for at jeg kom tilbake på samme nivå, også sa de at Kase var veldig glad i kniven. Så jeg så jo at de prøvde å prate han veldig ned, og at det kanskje hadde vært en konflikt der før i tiden, sier Kastrati til TV 2.


Ex-VIF-spiller blir med Nest Sotra ned

Han ble hentet på lån av Kjetil Rekdal for å gi oss større bredde på stopperplassen, men Max Bjørsvik ble alt annet enn en suksess i Vålerenga. Nå er han tilbake i Bergen hvor han spiller for Nest Sotra som for øyeblikket ligger under streken tross tre poeng i går.

− Jeg har vært i denne klubben i mange år, og den betyr mye for meg. Skulle vi rykke ned, kan jeg være med å ta Nest-Sotra rett opp igjen. Vi er i kontraktsforhandlinger, og jeg regner med det skal gå fint, sier Bjørsvik til Bergens Tidende.

Plusspoeng til Bjørsvik der.


 

Vålerenga møter Storhamar

Vålerengas “Iskrigere” skal i ilden på Jordal i morra og det mot erkerival Storhamar. Klubben har skrevet en forhåndsanalyse av kampen og Jørgen Karterud er klar over hva som gjelder der.

I morgen er det kun seier og tre poeng som gjelder, sier Karterud.

Billettinformasjon til kampen finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *