Engamorgen 13/10-15: Tradisjonsrikt oppgjør på Jordal i kveld

Tobias Lindström er brennhet om dagen. Foto: Kenneth Myhre.
Tobias Lindström er brennhet om dagen. Foto: Kenneth Myhre.

Glem landskampen i kveld. Det hadde vært kult med et norsk landslag i EM, men hvis man forventer et resultat i Italia kommer man bare til å bli skuffa. Nei, det heiteste, mest tradisjonsrike og mest intense oppgjøret i kveld kommer til å utspille seg på Jordal Amfi. Vålerengas Iskrigere møter Storhamar, og det er bare å glede seg.

Vålerenga tar imot Storhamar

Et av de virkelige klassikeroppgjørene i norsk hockey er kampene mellom Vålerenga og Storhamar. De som har fulgt VIF Hockey lenge kan fortsatt begynne å fråde ved tanken på London Knights-skandalen, og sjøl hender det at jeg tenker på hvor bittert det var da Tommy Lund gjorde en kjempetabbe i det som kunne ha vært siste finale på Jordal i 2005. Med overtall i sudden ga Lund pucken til en storhamarspiller som enkelt kunne score, og noen dager seinere vant Storhamar finaleserien med en siste seier på Hamar.

Selv om oppgjørene ikke lenger er kamper mellom de to klart beste lagene i Norge, så er det fortsatt noe spesielt med å møte mjøslaget, og i kveld klokka 19.00 er det altså duket for sesongens andre kamp mot Storhamar, og den første på Jordal.

Klubben lover at du rekker andreomgang i kvalikkampen mellom Italia og Norge med god margin, så det er bare å møte opp i amfien!

Tobias Lindström synes å være virkelig på hugget for tida, med fire mål på de to siste kampene. Storhamar har tapt tre av sine fire siste kamper, men Lindström sier til klubbens hjemmesider at det ikke er noen grunn til å ta lett på kveldens motstander.

De har slitt litt, men har hatt mange kamper, inkludert Champions Leage hvor de har gjort det bra, så det er et godt lag vi møter. Det gjelder at vi gir 100% hvis vi skal vinne, så det skal vi gjøre!

 

Hamar Arbeiderblad omtaler også kampen, og Storhamarspiller Eirik Skadsdammen lover at bortelaget også er topp motiverte. – Er det en kamp vi virkelig skal være motivert, så er jo det borte mot Vålerenga på Jordal. Vi har litt å revansjere mot dem etter det som skjedde her i høst (0-2-tap). Vi må gå inn med en god innstilling, jobbe hardt, så skal vi ha en god mulighet til å få med oss poeng derfra.

Det ligger altså an til to lag som kommer til å gi alt på Jordal i kveld, og det kommer til å lukte svidd i hallen.

Mens vi håper på at Lindström forlenger rekka av kamper med scoring er det en mann som vi ikke kommer til å få se på isen i kveld. Tallak Lyngset er nemlig ute med et brudd i venstrearmen. Klubben har ikke gitt noen informasjon om hvordan armbruddet skjedde, men i en kommentar på Facebook forteller de at skaden skjedde nylig, og at man får vite mer om omfanget av skaden etter at Tallak har vært til undersøkelse i dag.


Ny sesong av Iskrigerne

 

Fjorårets soleklart beste TV-serie var TV2 Zebra-serien Iskrigerne, hvor man fikk følge hockeylaget til Vålerenga tett. Kanskje litt i tetteste laget av og til. Hockeygutta har i det minste et, eh, naturlig forhold til nakenhet.

Om en snau måned braker det løs på ny, med sesong to. Denne gangen følges laget gjennom 14/15-sesongen, og siden det var en sesong som sportslig sett gikk ræva, så burde det bli en god TV-sesong. For noe av det kuleste med Iskrigerne var å se utluftinga av frustrasjon og faenskap når det gikk trått.

Aftenposten har lagt ut trailer for sesong to, og joda, det ser ut som om det kommer til å gå en kule varmt i garderoben denne gangen også.

Følelsen av en harmdirrende Shampo som roper “Det er tradisjon i denne klubben, og dere gjør faenmeg skam på’n!”. Jeg er jævla glad for at jeg slipper å få den skyllebøtta sjøl, og dessuten jævla glad for at jeg får være flue på veggen!

Sjekk ut promoen for å korte ned ventetida til premieren 9. november.


 

Fotball i kveld

Nordstrand IF har rehabilitert kunstgressbanen sin, og har fått et topp moderne dekke, i tillegg til ny tribune på den ene langsida. For å feire dette har NIF invitert Vålerenga Fotball til å spille en oppvisningskamp i kveld klokka 18.00.

Vålerenga møtte Nordstrand IF i cupen i fjor, og laget som har den gamle Vålerenga-helten Thomas Holm som assistenttrener leverte tøff motstand den første snaue timen. Riktignok vant Vålerenga til slutt 5-0, men det første målet kom altså først i det 57. minutt.

 

Kampen streames ikke, så hvis du vil lade opp til landskampen med fotball istedenfor hockey må du ta turen til Nordstrand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *