Engamorgen fredag 16/10-15: Store forandringer på gang

Oslo, Ullevaal - 9. November: Tippeligakamp mellom Vålerenga og Start endte 1-0, 9. November 2014 på Ullevaal, Oslo (Foto: Anders Grydeland via www.grydis.no)
Siste sesong for Morten Berre? Foto: Grydis.

Ti spillere står uten kontrakt etter sesongen. Vi myser på kampen søndag, også har en av Iskrigerne blitt blogger. Les mer i dagens Engamorgen!

Det er mye stoff i denne rundens Fotballsnakkis hos Dagsavisen:

Det er ti kontrakter som utgår etter sesongen. Gutta i Fotballsnakkis sier at Kristofer Hæstad er en av de ti, men det stemmer ikke. De ti er: Langer, Burchert, Hirschfeld, Møller, Mathisen, Braaten, Wæhler, Jääger, Berre og Hallberg. I tillegg er det flere tidligere spillere vi slutter å betale. Det vil gi klubben vesentlig større handlingsrom. Fra og med 2016 er vi over den økonomiske kneika.

Noen vil nok fortsette, men mange vil ikke.

Rekdal viser til det åpenbare problemet i at vi har spillere som er mye borte fra treningsfeltet i løpet av sesongen. Kanskje spesielt når det drar seg til på høsten. Skader, slitne bein osv begynner å telle. Er du mye småskadet får du ikke trent skikkelig, og da holder du ikke en hel kamp.

Rekdal påpeker at det er hans og de andre som styrer dette sitt ansvar, men så har det ikke nødvendigvis vært så lett å gjøre noe med det heller grunnet situasjonen klubben har vært i. Nå er det mange kontrakter på utgående, og det gir klubben større handlingsrom.

Det snakkes også om tabellsituasjonen i Tippeligaen og situasjonen i 2. divisjon hvor Lyn nå trenger hjelp av Vålerenga 2. Det myses også selvsagt på søndagens match.

Se Fotballsnakkis!


Nå har tiden kommet for å grafse i skattelistene. TV 2 forteller hvem som tjener mest i fotballen, og ikke overraskende er det Rosenborg-spillere på topp. Uansett forteller ikke tallene alt, og det er definitivt noen feil på Vålerenga-spillerne. Allikevel, hvis du liker den slags finner du saken her.


Erik Follestad Johansen skal begynne å blogge for Nettavisen. I et intervju avslører han hvorfor han begynte med hockey: – Jeg spiller hockey fordi onkelen til pappa sa jeg måtte begynne med det. Jeg hadde ikke noe valg. Og så ble jeg etter hvert relativt god. Jeg burde egentlig ha blitt fotballkeeper, men tenkte at det var lettere å være i toppen i hockey. Nå er det en del av lønningsposen, så jeg har ikke råd til å slutte.

Brutalt ærlig der altså. Omtrent like brutalt som musikksmaken hans!


Vålerenga Fotball gjør en kort presentasjon av stadionprosjektet før kampen på søndag. Presentasjonen starter ca kl 17.30, så møt opp tidlig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *