Kampreferat: Vålerenga – Sarpsborg 08 3-1

Elias Mar Omarsson var delaktig i Vålerengas to første mål. Foto: grydis.no

Det er en kjølig høstkveld i oktober. Vålerenga har, hvis vi skal være pinlig ærlige, kun en sjetteplass å spille for, og prestasjonene den siste tida har vært ganske labre. Motstanderen heter Sarpsborg 08.

Ingen ting tyda på at det skulle bli satt publikumsrekord på Ullevaal denne kvelden.

Heldigvis blei det et resultat det gikk an å leve med.

Det var Sarpsborg 08 som starta klart best på Ullevaal. De første fem minuttene fikk Vålerenga knapt låne ballen. Allerede etter to minutter måtte Burchert hente fram en god reaksjonsredning da Amin Askar klemte til fra skrå vinkel. Og på den påfølgende corneren headet en S08-spiller ballen i stolpen.

Skulle det bli nok en nitrist kveld?

Men etter en svært svak åpning våkna hjemmelaget, og kom mer med i matchen. Vålerengas første sjanse var en flott overgang hvor Omarsson satte fart langs høyrekanten og slo inn til Zahid som flikket ballen videre til Lindkvist. Svensken måtte imidlertid avslutte med sin svakeste fot, og satte dermed ballen rett på keeper. Hadde han satt sjansen hadde det vært en nydelig scoring.

Men Lindkvist skulle få sin revansje etter en halvtime. Svensken brukte farta si til å komme seg forbi sin oppasser, og fikk lagt ballen inn i feltet fra helt nede ved dødlinja. Etter litt klabb og babb, og noen heldige flikker fra Fredheim Holm og Zahid, inne i feltet, endte ballen opp hos Omarsson som klemte til, og satte ballen utagbart i mål.

Og kun tre minutter senere var Omarsson igjen involvert da Vålerenga dobla ledelsen. S08-keeper Duwayne Kerr trillet ballen til eks-vålerengaspiller Andreas Nordvik, som trillet ballen løst tilbake. Det Nordvik ikke så var at Omarsson lusket på pasningen, og satte press på Kerr. Keeperen fikk et sleivtreff på ballen i duellen med islendingen, og serverte ballen til Zahid som enkelt kunne trille ballen i det åpne målet.

Dermed ledet Vålerenga med to mål for første gang siden 2-0-seieren over Lillestrøm 27. juli.

Over i andre omgang skulle det ikke ta mer enn fem minutter før Sarpsborg meldte seg på igjen. Anders Trondsen spiller gjennom Alexander Groven med en presis langpasning. Tollås Nation følger Groven hele veien, men blir litt for passiv i duellen. Kanskje han blir passiv av at Burchert ruser ut for å være med i duellen, noe som ser helt idiotisk ut. Når det er en duell i feltet må keeper holde seg på streken. Uansett klarer Groven å få en fot på ballen, rett foran nesa på Burchert, og ballen går i en høy bue over keeperen, og i mål.

Nok en gang melder følelsen seg av at dette er nok en ”sånn” kveld.

Men etter en times tid får Vålerenga punktert kampen, og for en måte å gjøre det på!

S08 klumser det til i forsvarsrekka igjen, og Lindkvist snapper opp ballen. Han triller den til Fredheim Holm som skyter med sin svake høyrefot, og fra et par og tjue meter curler han ballen opp i krysset, i beste Enar Jääger-stil.

Både Deshorn Brown og Alex Mathiesen kommer til store muligheter alene med keeper i løpet av den siste halvtimen, men Brown skyter utenfor, og Mathiesen setter ballen i stanga. Dermed ender det 3-1, og det å endelig få tre hjemmepoeng igjen smaker godt.

Èn kommentar på “Kampreferat: Vålerenga – Sarpsborg 08 3-1