Engamorgen 25/10-15: Superlørdag for Vålerenga

Mange grunner til å juble i går. Foto: Grydis.no
Mange grunner til å juble i går. Foto: Grydis.no

En fantastisk engadag er lagt bak oss. Seier for fotballgutta, seier for hockeylaget, og et uavgjortresultat som satte kronen på verket for en fantastisk sesong for rekruttene.

Seier i Haugesund

For første gang noen sinne gikk Vålerenga i går seirende ut av en bortekamp mot FK Haugesund. Været var ikke pent, og det var ikke spillet heller, men det som er pent er synet av tre nye poeng på kontoen.

Christian Grindheim blei matchvinner med et sleivspark rett før pause, og det var det mest spennende som skjedde i ruskeværet på Vestlandet.

 

Seieren gjør at muligheten for en fjerdeplass fortsatt er til stede, selv om den er veldig liten. Vi må antakeligvis vinne både mot Odd neste uke og mot Godset i siste serierunde, og siden Odd møter nesten nedrykksklare Sandefjord i dag er vi også mest sannsynlig avhengige av at Lillestrøm tar poeng mot skiensklubben i siste runde.

Dessuten må vi ta flere poeng på våre siste to kamper enn Viking tar på sine siste tre.

 

Umulig er det ikke, men det er mye som skal gå vår vei for at det skal klaffe.


 

Rekruttenes jubelsesong

I tillegg til en herlig seier i Haugesund fikk rekruttene med seg et flott 0-0 resultat mot Kjelsås tidlig i går ettermiddag. Det har vært en fantastisk sesong for rekruttene, som vi har vært inne på mange ganger før. Poengrekord, beste plassering noen sinne, og Norges beste rekruttlag er utmerkelser som rekruttene kan smykke seg med etter denne sesongen. Det som er ekstra kult er at man har gjennomført en fantastisk sesong med minimalt med hjelp fra A-stallen. Her er det juniorer som har dratt lasset, og det er voldsomt imponerende.

Det ene poenget rekruttene tok i kampen i går var helt avgjørende både for å sikre poengrekorden og for å sikre plassen som landets beste rekruttlag. Derfor tar vi med oss at keeper Adrian Møller reddet et straffespark 15 minutter før full tid.

 

Hele aperopetredaksjonen bøyer seg kollektivt i støvet. Dette er en fantastisk gjeng, og det blir spennende å se hvilke sisteårsjuniorer som får kontrakt videre.


 

Hockeyseier

For virkelig å krone en god vålerengadag i går klarte Iskrigerne å snu 2-0 til 2-4 i bortekampen mot Sparta Sarpsborg. Vålerengas mål kom ved Ylven (x2), Lindström og Frettem Csiszar.


 

Debatt om antall lag

Under pausen i Haugesund i går ble det diskutert endringer i seriesystemet mellom tidligere haugesundtrener Jostein Grindhaug og Vålerengas daglige leder Stig Ove Sandnes. Debatten kan du se hos TV2.

Det er interessant at det er så mye styr og ståk rundt en debatt som mest sannsynlig allerede er avgjort: Den store majoriteten i norsk fotball virker ikke interesserte i endringer i seriesystemet, og mest sannsynlig vil et eventuelt forslag falle på fotballtinget.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *