Engamorgen søndag 1/11-15: Stengel ute med brudd

Herman Stengel. Foto: FrankO/Aperopet
Herman Stengel. Foto: FrankO/Aperopet

Vålerenga spiller sin siste hjemmekamp for sesongen mot Odds i dag, men det blir uten Herman Stengel. Morten Berre skal ta farvel og du kan se kampen for en hundrings. Da er det vel ingenting å tenke på?

I takt med Vålerengas dårlige resultater i høst har våre trofaste fans funnet andre ting å gjøre når Vålerenga spiller. Mange unnskyldninger, mange forklaringer, men akkurat i dag bør man ta turen på kamp. Vålerenga har faktisk gjort en innsats for å få deg tilbake på Ullevaal til denne kampen. Alle billettpriser er satt til en hundrings, mens foreninger og lag får sågar billetten for en femtilapp.

Kampen går søndag klokka 18.00 og tidspunktet har vært klart gjennom hele sesongen. Kampen går ikke på åpen TV-kanal. Vi møter kjipe, men gode, Odds fra Grenland. Billettene er billige.

I tillegg kommer restene av gullaget fra 2005 på besøk og vi skal takke tre spillere for lang og tro tjeneste.

Det er så mange kinderegg på én gang at det er vanskelig å holde oversikten.

Hvis du tar turen i dag vil Vålerenga også lære mer om hvordan dem skal få deg på kamp. Norske klubber har vært alt for late med rekrutteringen og tror at folk kommer kun gjennom word-of-mouth, sosiale medier og avisskriverier. Det har vist seg å ikke fungere. Nær sagt alle bedrifter har ansatt dedikerte personer for å bringe nye kunder inn til selskapet – unntatt fotballen. Der blir det sett på som en utgift som ikke er verdt det. Det sier mye om hvilken jobb fotballen i Norge står over. I stedet for å kjøpe en halvgod spiller, kan man bruke et par millioner (1/4 lønn, 3/4 markedsføringbudsjett) for å få folk på kampene. “You gotta spend money to make money”.

Men da må også klubben se at det nytter med slike aktiviteter og det kan du bidra med ved å dra på kampen. Billetter kjøper du her.


Stengel ute

Herman Stengel har pådratt seg et brudd i hånda og er uaktuell til kampen i kveld. Det er alvorlig nok til at han er gipset, men ikke så alvorlig at sesongen er over. Han kan fortsatt rekke kampen mot Strømsgodset neste helg ifølge Aperopets kilder. Robert Lundström er også skadet, “Moa” er fortsatt ute, mens Ghayas Zahid er suspendert. De tre på midtbanen sier seg dermed selv i dag: Christian Grindheim og Sander Berge som indreløpere med Melker Hallberg i 10-errollen.

På topp står kampen mellom Deshorn Brown, Elias Mar Omarsson og Daniel Braaten. Som nevnt mange, mange ganger før må vi la Brown få spilletid om vi a) skal få han til å fungere i Vålerenga eller b) få opp interessen slik at vi kan selge han etter sesongen. Hvis han velges på topp håper jeg i alle fall han skal få støtte og ikke hat fra våre egne supportere.

Det blir nok lettere sagt enn gjort, dessverre.

Her er troppen ifølge klubbsidene:

Sascha Burchert, Michael Langer, Simon Larsen, Alexander Mathisen, Jonatan Tollås Nation, Kjetil Wæhler, Enar Jääger, Christian Grindheim, Sander Berge, Melker Hallberg, Daniel Fredheim Holm, Deshorn Brown, Rasmus Lindkvist, Morten Berre, Elias Mar Omarsson, Daniel Braaten, Ivan Näsberg, Markus Nakkim.


Tap for damelaget

Damelaget spilte sin siste hjemmekamp for sesongen i går, og det endte med 1-2-tap for Sandviken. Vålerenga ligger på 9. plass av 12 lag med tre poeng og dårligere målforskjell opp til 8. plassen, ett poeng ned til 10. plassen, men heldigvis fem poeng ned til kvaliken.


 

Vålerenga Norgesmestere!

På Jordal ble historiens første NM-finale for kvinner i amerikansk fotball spilt, og Vålerenga Trolls gikk selvsagt seirende ut av den kampen. Kristiandsand Gladiators ble slått 18-0 og Vålerenga Trolls Damer har dermed spilt seg inn i historiebøkene.

Som om ikke det var nok, senere på dagen spilte Vålerenga Trolls G19 mot Oslo Vikings G19 i NM-finalen og vant hele 41-24. Det var tredje året på rad at Trolls ble norgesmestere på dette nivået. Se det siste spillet og jubelscenene her (2.53:45).


 

Møter Lillehammer

Vålerenga Ishockey reiser opp til Lillehammer for å spille siste seriekamp før landslagspausen i dag. Nedslepp er klokka 17 og kampen vises på TV 2 Sumo. Klubben har skrevet en liten forhånds her.


Vålerenga i dag

Du bør dra på Ullevaal Stadion for å se Vålerengas siste hjemmekamp for sesongen. Bli gjerne igjen noen minutter etter kampslutt for å hylle Morten Berre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *