Engamorgen onsdag 4/11-15: Kjetil Siem hater ikke Lyn – lenger

Steffen Iversen sang det han mente i 2004. Foto: Skjermdump.
Steffen Iversen sang det han mente i 2004. Foto: Skjermdump.

Vi gir ikke slipp på Moldes bunnløse sorg etter å ha blitt ræva av Rosenborg-spillerne og damelagets trener gir seg. Dette er dagens Engamorgen.

I går sendte generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, ut en pressemelding om at Rosenborg ikke blir straffet for sangutvalget spillerne brukte da de feira gullet i helga.

– Alle er enige i at vi skulle gjerne vært denne saken for uten.  Og NFF er glade for at Rosenborg tar dette på alvor og har beklaget. Samtidig er det viktig å ikke gjøre det større enn det faktisk er, og huske at på at det kan ligge mye i en supportersang som det er lett å glemme den faktiske betydningen av. TV-bildene viser heller ikke alltid helheten, sier Siem i pressemeldingen.

Kjetil Siem har vært involvert flere ganger med noe lignende, og situasjonen som trekkes fram er da han i kampprogrammet til Vålerenga hadde tittelen “Vi er best i by’n, og vi hater Lyn – vi er Vålerenga».

– Jeg har selv vært klubbleder og brukt ordet hat og hatkamp i rivalisering, og skulle gjerne vært foruten det selv. Men det var aldri alvorlig ment. Det er viktig at vi alle tenker over språkdrakten i rivaliseringen, sier Siem.

En annen sak som blir trukket fram er da Steffen Iversen sang “Rosenborg er ræva”. Jeg vet ikke hvorfor eller hvordan det har skjedd, men nå virker det som det er opplest og vedtatt at dette skjedde da vi feira seriegullet i 2005. Det er ikke riktig. Han sang det på Dovrehallen pub som Vålerenga hadde leid i forbindelse med serieavslutninga 2004. Der skulle vi feire den beste plasseringa til Vålerenga på 20 år, men lite visste vi at vi skulle tape gullet rett før slutt. Det hører også med til historien at vi skulle møte nettopp Rosenborg i Royal League bare en uke eller to senere.

Vi ser tydelig av videoen under (fra ca 14 sekunder) at Iversen er inne – og ikke ute på Rådhuskanten (heldigvis).

Alltid sympatiske Pål André Helland sier hva han mener om Moldes (over)reaksjon.

 


 

Spillerne på damelaget ble mandag informert om at Leif Tsolis gir seg som trener etter årets sesong, melder klubbens nettsider.

– Jeg vil gjerne benytte anledningen til å si at jeg har hatt det helt fantastisk i Vålerenga Fotball. Med et strålende samarbeid med klubben, øvrig støtteapparat, rekruttlaget og ikke minst spillegruppen. Og det er alle disse menneskene og relasjonene som har gjort dette valget så ekstremt tøft og vanskelig for min del, sier Tsolis.

Bakgrunnen for avgjørelsen er at det har kommet på plass avtaler som gjør at fotballskolen i Spania, som han har drevet i 10 år, nå utvides. Dette igjen krever at han er tilstede hele tiden, og han flytter dermed til Spania.

Vålerenga må dermed på trenerjakt.
– Vi er akkurat i ferd med å gjennomføre tilsvarende prosess for U16-trener, og ser at det er stor interesse for å jobbe hos oss i Vålerenga Fotball. Vi er derfor optimister i forhold til å finne ny trener raskt, sier daglig leder Morten Grødahl til Fotballmagasinet.no. Han regner med at en erstatter vil være på plass i løpet av fire til fem uker.
Vålerenga har skuffet i årets sesong og ligger på en 9. plass av 12 lag. Det er åtte poeng unna 6. plassen som laget budsjetterte med, men med en bortekamp mot Avaldsnes søndag igjen å spille.
Det blir Tsolis’ siste kamp for klubben.

 

Èn kommentar på “Engamorgen onsdag 4/11-15: Kjetil Siem hater ikke Lyn – lenger

  • 4. november 2015 i 13:32
    Permalink

    Til syvende og sist dreier dette her seg om hva slags journalistisk vås tv2 klarer å spy ut. Her blir tv2 invitert inn til ett “lukket” party KUN for RBKspillere og supportere. Av alt som skjer av sang og morro fra scenen klarer altså tv2 å vise noen sekunder med molde hat sang !!!?? Jeg vil anta at neste års seriemestere IKKE ønsker tv2 velkommen inn til fest…som fortjent !!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *