Engamorgen 6/11-15: Seriemestere etter ’45

Foto: TV 2
Vålerenga er best frem til 45 minutter. Foto: TV 2

I dagens Engamorgen kan vi lese at Vålerenga er best før pause, at Lyn føler seg forskjellsbehandlet, og at en Vålerenga-spiller leverer på landslaget.

Les mer i dagens Engamorgen:

Pausemestere

På søndag møter vi Strømsgodset på Marienlyst, og Dagsavisen har en ny episode av Fotballsnakkis. Godset har åtte seire på de ti siste kampene, og selv om Enga står med tre strake seire over dem vil dette bli en veldig vanskelig kamp. Godset har tabellposisjon, medaljer og millioner å spille om.

Reidar Sollie påpeker noe interessant, og smått irriterende. Nemlig at Vålerenga er best i Norge de første 45. Vi hadde vært seriemestere allerede. For mens de andre topplagene har gang på gang snudd kamper og avgjort i andre omgang når de andre lagene begynner å bli kjørt har det gått motsatt med oss. Det skjedde jo mot Odd igjen. Vi ligger fem poeng foran RBK de første 45.

Allikevel er det litt absurd å sitte på Facebook og se folk sage Kjetil Rekdal fordi de mener han har gitt gutta bedskjed om å legge seg lavt i en kamp vi mister Lindkvist, Grindheim og Fredheim Holm til skade mot et av Norges sterkeste lag.

Her har man uansett en jobb å gjøre. Det er påpekt tidligere av trenerteamet at vi har for mange spillere som ikke tåler kjøret en hel sesong. Så er spørsmålet om det er måten man trener på eller om det rett og slett er tilfeldig. Rekdal påpeker det åpenbare og forteller at vi må “ta et steg videre på den fysiske biten”. Vi får vel egentlig ikke noe svar på hvorfor det er sånn.

Fakta er uansett at vi reiser til Drammen med et skadeskutt lag og møter et heltent Godset med mye å spille for.

Sjekk pausetabellen og hele fotballsnakkis her.


Sure miner

Flere medier påpeker nå hva slags verdier Vålerenga har fått i gave av kommunen, med tanke på at vi vet hva tomtesalget til NCC er verdt og at tomta kostet ei krone en gang i tiden. Det er helt fair, og helt betimelig. Det som ofte ikke nevnes er at det er satt mange krav til Vålerenga i den forbindelse, blant annet at det skal bygges en flunkende ny skole, det skal være kunstgress (dessverre) for maksimal utnyttelse av banen, und su weiter.

Oppe på Kringsjå sitter det en gjeng sutrehuer og planlegger en sesong i 3. divisjon. Ikke nok med at flere Lyn-fans i nedrykksblodtåke nærmest la skylda på oss for nedrykket. Nå klager klubbens daglige leder Sjur Skridshol over at de ikke får lov til å sette opp en støttemur til en midlertidig tribune på Kringsjå og blander inn Vålerenga Stadion, noe som er fullstendig urelatert.

I saken til Osloby fremstilles det mer eller mindre som om kommunen gjør dette for å være slemme, uten at vi får vite HVORFOR Lyn fikk avslag. Personlig synes jeg Lyn godt kunne fått bygge den støttemuren, men samtidig høres det ikke ut som en midlertidig tribune hvis man faktisk må bygge en støttemur for å sette den opp. Uten at jeg skal påberope meg å være tribunefagmann.

Uansett, Lyn fikk tomta på Ullevaal gratis en gang i tida. Mange år siden, ja. Men fakta er at Vålerenga har blitt behandlet som en hjemløs gateunge i mange, mange årtier. Lyn alltid har sittet nærmere makten både innad fotballen og politisk i Oslo. Det er noe som kommer naturlig når du driver en stor breddeklubb i den delen av byen hvor folk med makt og penger bor. Mange folk med fortid som guttespiller i Lyn går videre til toppjobber i politikk og næringsliv, sånn er det bare. Inntil meget nylig hadde de til og med forbindelser i toppstyret i Vimpelcom!

Uansett, Vålerenga har blitt tvunget til å subsidiere Lyns klubbdrift i mange år, mens Lyn og NFF var kontornaboer på Ullevaal Stadion. Nå er husdrømmen vår endelig i ferd med å bli virkelighet, og det er vel strengt tatt ikke vår feil at Lyn nå bor i ei brakke på Kringsjå.

Lykke til mot Oslojuvelene FK neste år.


Seier over Ungarn

Norges eminente hockeylandslag spilte mot Ungarn i DNB Arena i Stavanger i går. Det ble enkel 4-0 seier, og Morten Ask scoret 3-0 målet i Powerplay. 31-17 i skudd og 8-1 i overtallsspill sier vel noe om hvor suverene Norge var. I kveld møter Norge Frankrike kl 19, kampen går på TV 2 Sportskanalen.

Les kampfakta


Iskrigerne

Som nevnt tidligere, Iskrigerne sesong 2 starter på TV 2 mandag, men en førpremiere på søndag. Torsdag var det party på Klingenberg Kino.


Til slutt tar vi med at Kjetil Rekdal fyller 48 år i dag. Vi gratulerer!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *