Engamorgen søndag 8/11-15: Skadeskutt Vålerenga mot Godset

Deshorn Brown. Foto: grydis.no
Deshorn Brown mot Strømsgodset tidligere i år. Foto: grydis.no

Vålerenga spiller sesongens siste seriekamp borte mot Strømsgodset i dag. Interessen for kampen er lik null.

For Vålerenga har i praksis vært ferdig med sesongen for lenge siden. Kun de mest hardbarka supporterne hatt tatt seg bryderiet med å se laget spille kamp, og interessen på sosiale medier har falt dramatisk da Vålerenga har unngått tap de siste seks kampene.

Klanens forum er det ikke engang startet en kamptråd fem og en halv time før kampstart.

Vålerenga kan med seier avansere to plasser på tabellen til femteplass, men da må Viking tape hjemme for Mjøndalen og Molde avgi poeng borte mot Start. Kjetil Rekdal tror både Molde og Viking vinner komfortabelt og da spiller det ingen rolle hvordan Vålerenga gjør det i Drammen. Vi ender på sjuendeplass – én plass lavere enn budsjettert.

Strømsgodset ligger på andreplass og vil sikre sølvet med seier i dag. Godset er i kanonform med åtte seire og to uavgjorte på lagets siste ti kamper. i Drammen har laget kun tapt for Stabæk denne sesongen og står med 10-3-1.

“Moa” er fortsatt skadet, Robert Lundström er ute og det samme er Rasmus Lindkvist. Herman Stengel og Daniel Fredheim Holm er begge småskadet og starter neppe i dag. Kjetil Wæhler er suspendert. Det betyr at vi startet med minst én unggutt i forsvar, enten Ivan Näsberg eller Markus Nakkim. Vi forventer at Deshorn Brown starter på topp etter kanonkampen sist mot Odd og at Ghayas Zahid er tilbake på laget etter å ha sonet karantene sist.

Her kan du se hele troppen.

Marcus Pedersen har en fortid i Vålerenga, men hjertet har nok banka for Strømsgodset hele veien. I dag her han kaptein for drammensklubben, melder TV 2.

Kampen går klokka 1800 og vises på C More Fotball og tv2sumo.no. Men ta gjerne turen til Drammen – om ikke for en annen grunn enn å stå på en av Norges beste bortetribuner.


 

Vålerenga møter fansen

Mange Vålerenga-supportere er skuffet over hvordan sesongen har utartet seg, og mange forventet/forlangte medalje selv om Vålerenga da budsjetterte med sjetteplass. Det har klubben tatt konsekvensen av og inviterer dermed alle til allmøte førstkommende onsdag på Valle klokka 18.00.

Dessverre blir det nok bare noen få som tar turen kjenner jeg historien rett. Vålerengas største kritikere er nemlig dem som hamrer løs på tastaturet og ikke dem som møter opp.

Motbevis oss gjerne. Her er mer informasjon om møtet.


 

Damelag på felgen

Vålerengas damelag er nok også glad for at sesongen er over. Laget tapte hele 0-7 borte for Avaldsnes i går og ender dermed på 10. plass – fire poeng over kvaliken og fem poeng over nedrykksplassen. NRK har mer.


 

Ærru feit og er glad…

NRK har en sak om at Vålerenga søker korpulente supportere til et treningsprogram for å få hånda opp fra potetgullposen. I tillegg til Vålerenga er supportere fra Rosenborg og Strømsgodset med i forskningsprosjektet.

“Stol aldri på en mann under 100 kilo”, var noe av det første jeg hørte da jeg begynte å se Vålerenga på begynnelsen av 90-tallet. Det er like sant i dag som det var da.

Klanen har også en egen sak om dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *