Vålerenga – Lørenskog 1-2: Dommerskandale eller bare skikkelig uflaks?

En av tidenes dommertabber er et faktum.
Dommeren i fokus.

Da var det klart for den første av to hjemmekamper på rad mot kjøpeklubben fra Romerike. Det som følger kan sies å være et ukontrollert sinnsykt kampreferat.

Kampen åpnet som det pleier mot Lørenskog, med lite finspill og en del gruff. I overkant ble det allerede etter tre minutter og 44 sekunder, da Filip Gunnarsson planter albuen i ansiktet på Lørenskogs gullhjelm Tony Romano da Romano var på vei inn foran mål. Det ble klar matchstraff på Gunnarsson og båre rett ut av amfien på Romano. Tipper Gunnarsson må sone en god del kamper. Det er vel ikke akkurat det Svenna (50 i dag) mener når han sier “Vi må værra sinnsyke”.

Hvis man ser kampen som helhet var Lørenskog det beste laget. Det er kanskje ikke så rart, de kommer fra ti strake seire, har flere bein å gå på, og et lag som er mye, mye dyrere enn vårt. Allikevel var det 19 år gamle Vegard Aspehaug som ga Enga ledelsen i andre periode. Han slo inn en fri puck i slottet etter et veldig bra Vålerenga-angrep da gutta trøkker til foran mål. Hans første andre seniormål!

Derfra og ut var det et nervespill med heroisk jobbing fra Vålerenga-gutta, og akkurat da vi trodde det skulle holde helt inn så skjer det skandaløse:

Med bare sekunder igjen har Lørenskog tatt ut keeper og står med trykk på oss, før Follestad legger pucken glass-ut. Pucken glir over hele isen og er i målgården på vei inn da en Lørenskog-spiller får kastet seg fremover og slått den vekk i siste øyeblikk.

Karterud plukker opp pucken, setter den i åpent mål og alle jubler. DA ser dommerne at buret er marginalt ute av stilling, og annulerer. Lørenskog-fyren var altså borti buret, men det så ikke dommerne.

Lørenskog får ett siste angrep og utligner med ni sekunder igjen.

Det skal bli spennende å se på video, men la oss si det sånn: Den Lørenskog-spilleren har en rimelig stor interesse i å treffe den stolpen for å stanse Vålerengas angrep mot tom kasse. Dersom han gjorde det med vilje vil det kunne blåses straffeslag og altså teknisk mål, fordi Karterud vant pucken og ville scoret sekunder etterpå.

Enten så de ikke at buret var ute av stilling før pucken gikk i mål, ellers så turte de ikke blåse utvisning og teknisk mål.

Vi kan holde døra noe på gløtt for at dommeren gjorde rett, men det lukter rimelig vondt av det akkurat nå. Det blir vel heller neppe noe etterspill av dette, fordi alt fokus ligger på Gunnarssons hodeløse albuetakling.

Se taklinga og målene hos TV 2

Kampfakta

Åja, også vant Lørenskog på straffer..

Neste: Frisk-Asker i Askerhallen søndag kl 17.

På tirsdag kommer Lørenskog igjen på besøk til Jordal Amfi, for å spille “tåkekampen”. Dersom du fortsatt har billetten din fra den kampen kommer du gratis inn.

2 kommentars på “Vålerenga – Lørenskog 1-2: Dommerskandale eller bare skikkelig uflaks?

 • 26. november 2015 i 23:35
  Permalink

  Aspehaug scorte for et par uker siden også. Hans andre seriemål, altså.

  Svar
 • 26. november 2015 i 23:37
  Permalink

  Takk, retta!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *