Klanen: – Hallén har vel fått en lukrativ halvkorrupt jobb i FIFA

Christian Kjellsen. Foto: vif-fotball.no.
Christian Kjellsen. Foto: vif-fotball.no.

Etter at Yngve Hallén tidligere i dag overraskende meldte at han likevel ikke kommer til å stille til gjenvalg som fotballpresident, kommer ikke Klanens talsmann Christian Kjellsen til å savne ham. Kjellsen mener ingen andre supportere har noen grunn til det heller.

Vålerenga, Odd og Stabæk har vært blant klubbene som har vært skeptiske til at Hallén skulle fortsette. Heller ikke Klanens talsmann Christian Kjellsen er lei seg for at Yngve Hallén nå ikke stiller til gjenvalg som president i Norges Fotballforbund. – Hallén har ikke gjort noe bra for supporterne, men tiden vil jo vise om det blir noe bedre. Forbundets ulike styrer har jo blitt fulle av Halléns menn, og vi vet ikke hvem som kommer.

Kjellsen forårsaket litt støy da han for et par år siden sammenlignet Halléns ego med nordkoreanske ledere, og er nå overrasket over at Hallén på fotballtinget til våren takker av etter seks år som fotballpresident. – Jeg har jo sett for meg at Hallén og Blatter er noe man aldri blir kvitt. At Hallén nå forsvinner tror Kjellsen må være knyttet til at fotballpampen er på vei videre.

– Han har vel fått tilbud om en lukrativ halvkorrupt jobb i FIFA, ler talsmannen til Aperopet.

Hvem bør ta over? Kjellsen er usikker.

– Jeg har ikke tenkt noe på det, men det er viktig at det er noen helt nye folk, noen som har et forhold til fotball som ikke bare handler om det økonomiske.

President Halléns kontroversliste er lang. Ofte som del av en trio sammen med generalsekretær Kjetil Siem og landslagstrener Per-Mathias Høgmo.

 • C-More avtalen ble vedtatt uten at noen andre fikk sjansen til å påvirke tv-fotballens framtid.
 • De i NFFs styre som ikke fulgte Halléns linje følte seg presset ut.
 • Halléns rolle i politianmeldelsen og det offentlige helvetet rundt Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga bidro til at Stabæk-leder Erik Loe ikke kunne utfordre Hallén som presidentkandidat ved valget i 2012.
 • Etter nevnte sak fikk advokatbyrået Lynx i oppgave å granske internasjonale overganger i norsk toppfotball. Lynx følte at de ikke fikk lov til å komme til bunns i saken.
 • Egil «Drillo» Olsen mener Hallén og Siem førte styret bak lyset da NFF-styret i praksis sparket Drillo.
 • I «Fotballagenten – røverhistorier fra Fotball-Norge» blir det hevdet at det var svarte penger i spill da Piotr Leciejewski gikk til Halléns Sogndal i 2008.
 • Guttorm Dilling vant rettssaken mot NFF etter at han ble omplassert fra A-landslaget til U21-landslaget i 2014.
 • Hallén har vært en tydelig støttespiller både for Sepp Blatter og for Michel Platini, selv etter at kontroversene hadde begynt å tårne seg opp.

Èn kommentar på “Klanen: – Hallén har vel fått en lukrativ halvkorrupt jobb i FIFA

 • 28. november 2015 i 19:47
  Permalink

  Nå bør Siem og si opp jobben. Han har sagt at Hallen var hans beste kamerat. Første han gjør hver dag er å kontakte Hallen. Hvorfor Hallen trekker seg kommer kanskje ut før eller siden?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *