Manglerud/Star – Vålerenga 3-4: Gutta er på rull!

Martin Laumann Ylven. Foto: Kenneth Myre
Målscorer igjen: Martin Laumann Ylven. Foto: Kenneth Myre

Manglerud i Garasjen er ikke nødvendigvis lett match, spesielt ikke denne sesongen. Men gutta sto løpet ut og tok sin tredje strake seier.

Vålerenga vant skuddstatistikken 33-18, men det ble bare 4-3 i protokollen.

Vi tar ledelsen 1-0 ved Jonas Knutsen. Jonas lemper pucken rundt mål, og MS-backen finner ut at det ikke er noe poeng i å markere han lenger. Dermed står han alene når Andreas Frisk legger pucken på mål. Elendig forsvarsspill av de grønne. Se målet hos TV2.

Marius Trygg gjør 1-1 for M/S mens Colin Spaberg Olsen sitter utvist. En mann mindre eller ei, han skal ikke få trampe inn umarkert på den måten. Se målet hos TV2.

Vondt blir verre: 2-1 ved Eirik Salsten. Også et mål som helt klart bør unngåes. Se målet hos TV2.

I andre periode snur vi matchen med to kjappe midt i perioden. Først Thomas Olsen som får betalt for å følge opp foran mål. Vi kommer i overtall og Olsen er raskest på returen. 2-2! Sånn skal hockeymål scores! Se målet hos TV2.

Rett etterpå er det Ylven som scorer i sin fjerde kamp på rad. Det er førsterekka som ligger på, og til slutt er det Frisk som finner Ylven i slottet. Han demper pucken med skøyta og klinker inn 3-2. Se målet hos TV2.

4-2 kommer tidlig i 3. periode i et fint angrep hvor Gunnarsson tar med pucken inn i sonen før en mislykket MS-klarering sender den opp på blå til Follestad som skyter. Gunnarsson står foran mål og får i følge Pointstreak cred for å ha styrt den inn. Se målet hos TV2.

Da bør vi klare å drepe kampen, spesielt med tanke på at Cato Cocozza valgte å ta en tidlig dusj. Men dessverre gir vi MS et mål med syv minutter igjen. Tallak Lyngset gjør en bra jobb langs vantet da han takler Hermansen, men klarer å spille pucken rett tilbake på køllebladet hans foran mål, og vips så står det 4-3. Se målet hos TV2.

Baklengsmåla er ikke akkurat vakre, og spesielt det siste kunne blitt skjebnesvangert med tanke på poeng.

Samtidig er det greit å registrere at vi nå scorer nok mål til å vinne på en dag ting ikke funker optimalt bakover. Vi ligger fortsatt to poeng foran Storhamar, og med Lillehammer på Jordal torsdag kan desember bli en meget fin måned for Iskrigerne.

Neste: Førstkommende torsdag kl 18.30