De utenlandske stjernene 2012-15: Hvor er de nå?

Brian Ihnacak - Ferdig i Vålerenga? Foto: Grydis.no
Brian Ihnacak – Nå i Tsjekkia. Foto: Grydis.no

Vålerenga har hatt for vane å ha en dose utenlandske stjerner. Siden det er stille for tiden har vi tatt en runde og sett på hvor de befinner seg nå:Det er noen unntak, men hovedregelen de siste sesongene er at vi har bommet på importene. Det er litt påfallende hvor få av utlendingene som har fortsatt med en anstendig hockeykarriere etter de kom til oss. Noen fargerike folk var det i alle fall:

2014/2015:

Brian Ihnacak: Ihnacak ble en populær mann på Jordal forrige sesong. Ikke så rart, fyren hadde en hockeyforståelse av en annen verden og produserte syke 77 poeng på 44 seriekamper. Han skifter klubb omtrent hvert eneste år, denne sesongen er han i Hradec Kralove i tsjekkisk toppserie. Vi tar han gjerne tilbake, Kjær!

Simon Gamache: Denne mannen kan dere se kjøre en helt episk rant/teamtalk i Iskrigerne denne uka. Denne sesongen spiller han for Vienna Capitals, vår tidligere motstander i CHL.

Francois Fortier: Slepen forward som gjorde 29 poeng på 19 seriekamper i fjor. Denne sesongen har han overraskende nok gått til laget Jonquière Marquis, som er i Ligue Nord-Américaine de Hockey. Overraskende, fordi denne Quebec-baserte proffligaen går for å være ekstremt brutal. Mange gamle NHL-tøffinger som Donald Brashear og Patrick Cote spiller der.

Niklas Bröms: Kom til oss fra Nyköping i division 1, Sverige. Var en i beste fall OK spiller for oss med 32 poeng på 43 kamper. Spiller denne sesongen i Stjernen. Er OK der og.

2013/2014:

Mark McCutcheon: Draftet i femte runde i 2003 av Colorado Avalanche. Slet i AHL. Hadde et kjempebra opphold i Vålerenga i 2010 med 23 poeng på 16 kamper. Fikk tilbud fra Tyskland og dro til Düsseldorf. Der floppet han, og de to neste sesongene spilte han i Bolzano før han kom tilbake til Vålerenga i 2013. Der floppet han dessverre. Etter han ble løst fra kontrakten spilte han to kamper for Aalborg før ferden gikk til Belfast og Belfast Giants. Denne sesongen ser han ut til å være klubbløs.

Eric Couinard: Han kom, han så, han ba Shampo dra til helvete, han dro. Et merkelig opphold av en fyr som skulle vært en ener og ubestridt leder i laget i 2014. Er nå kaptein i Grenoble.

Brendan Brooks: Knakende fin fyr og god spiller som ble felt av UDI-skandalen i 2014. Den tidligere Oilers-spilleren kom til Vålerenga fra Dornbirner EC i Østerrike og plukket 27 poeng på 21 seriekamper. Sesongen etter spilte han i Bakersfield Condors i ECHL før han spilte sluttspill med Ingolstadt i DEL. Kom da helt til finalen i sluttspillet, men tapte. Spiller denne sesongen for Braehead Clan i britiske EIHL.

Jonte Berg: Kom til Vålerenga fra VIK Västerås. Tok bare 13 poeng på 44 kamper i 2013-2014, men var forsåvidt en solid defensiv spiller. Er nå tilbake i Västerås.

2012/2013:

R.J. Anderson: Draftet i 4. runde i 2004 av Philadelphia Flyers. Slo aldri igjennom på AHL-nivå. Hadde en stor sesong i Lillehammer 2011-2012, meldte så overgang til Malmö hvor han floppet i 2012-2013. I utgangspunktet en bra signering av Vålerenga, men han ble ikke det helt store hos oss. Ser ikke ut til å ha spilt hockey siden.

Ryan O’Marra: Er 28 år, og burde nå være på toppen av sin karriere. Spilte NHL-kamper så sent som i 2011-2012. Kom til Vålerenga i 2013 via Italia etter flopp i Finland. Morsom spiller og populær i Klanen, men dro dessverre til Italia og Val Pusteria året etter. 2014-15 spilte han i Coventry, og denne sesongen spiller han for noe som heter Stoney Creek Generals i Ontario. Ligaen heter ACH og er antagelig halvprofesjonell. Lagkamerat med Donati-brødrene. Snakk om karriere på hell.

Justin og Tyler Donati: Vi fikk en forsmak på Donati-gutta da Justin kom i 2011-12 sesongen og gjorde småsjuke 51 poeng på 21 seriekamper. Året etter ankom også hans humørsyke bror. Tyler Donati produserte 60p på 39 seriekamper til tross for at han var konstant fornærmet. Justin leverte med 69p på 44 seriekamper. Blir dessverre mest husket for å ha truet med å dra hjem til Canada midt i sluttspillet. Makan til bortkasta talent. Er nå lagkamerater med Ryan O’Marra i Stoney Creek Generals etter opphold i Innsbruck og Brampton Beast (ECHL). Justin var også en tur innom Vita Hästen.

Ryan Garlock: Stortalent draftet av Chicago Blackhawks i 2. runde i 2004. Kom fra Springfield Falcons i AHL, men sleit i europeisk hockey. Det ble kun 15 poeng på 21 kamper for Vålerenga. Senere har han spilt noen få kamper for Bakersfield Condors og San Fransisco Bulls i ECHL. Ser ut til å ha lagt opp.

Jens Karlsson: Draftet i første runde av LA Kings i 2001. Slo aldri igjennom skikkelig i Frölunda og havnet i Borås før han kom til Vålerenga i 2013. Til tross for bra hender og stor størrelse ble han ingen slager der heller. Ser ut til å ha lagt opp, spilte noen få kamper for Göteborgs IK i Svensk Division 2 i 2014.

Duncan Milroy: Stort talent draftet av Montreal i 2. runde i 2001. Spilte fem kamper for Montreal Canadiens i 06-07. Fra Montreal og farmerlaget Hamilton Bulldogs (AHL) gikk ferden til Ingolstadt, Houston Aeros, Mlada Boleslav (kjent for oss i fotball…) og Krefeld før han kom til Vålerenga i 2013. Der floppet han, og vi var hans siste arbeidsgiver. Lagt opp.

2 kommentars på “De utenlandske stjernene 2012-15: Hvor er de nå?

  • 10. desember 2015 i 07:33
    Permalink

    Kjær slutter som direktør i slutten av denne måneden…

    Svar
    • 10. desember 2015 i 12:52
      Permalink

      Hvem tar over skuta? Rimelige store sko å fylle!

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *