Her er TV-avtalen 2017-2022

Foto: Skjermdump fra fotball.no.
Foto: Skjermdump fra fotball.no.

Vi har sett nærmere på TV-avtalen mellom Norges Fotballforbund (NFF) og Discovery, og hvordan dette påvirker Vålerenga.

Det er viktig å merke seg at denne TV-avtalen gjelder fra og med 2017. TV 2 og C More har fortsatt rettighetene i 2016-sesongen. Man kan si mye om hva TV 2 har gjort med norsk fotball, det ble definitivt en stor overgang fra NRK til en mer markedsorientert og tabloid form. Allikevel må man kunne si at TV 2 har revolusjonert hvordan vi ser på fotball i Norge.

Dessverre har det sklidd ut med alt for mange kamptidspunkter, og det er noe de nye aktørene gjør noe med. Seks klubber i Tippeligaen var med på forhandlingene, men Vålerenga var ikke en av disse. De var derimot med å plukke ut de seks klubbene gjennom Norsk Toppfotball (NTF). Vålerenga mener det har vært en ryddig prosess.

Discovery vil bruke fire kanaler til å sende kampene i Tippeligaen: TV Norge, Max, Eurosport Norge og en Premium-løsning hvor du må betale for å få tilgang.

Slik vil rundene se ut:

Lørdag klokka 18: Derbylørdag på Eurosport Norge

Søndag klokka 18: En kamp på Eurosport Norge – de andre fire kampene blir Premium-kamper som man må betale for å se.

Søndag klokka 20: Hovedkamp på Eurosport Norge

Mandag  klokka 19: Mandagskampen på Max

Det snakkes om tre spesifikke konsepter:

 

Derbylørdag

Lokaloppgjørene som Discovery har plukket ut er som følger:

Vålerenga – Lillestrøm

Strømsgodset – Vålerenga

Vålerenga – Stabæk

I tillegg har de valgt Brann – Viking, Brann – Sogndal, Sarpsborg 08 – Fredrikstad (når FFK evt kommer opp), Rosenborg – Molde, Molde – Aalesund, Tromsø – Bodø/Glimt, Viking – FK Haugesund, Start – Viking og Stabæk – Strømsgodset.

Disse vil alle gå lørdag klokka 18.

Derbyene skal planlegges i god tid, og skal bygges opp kraftig i forkant.

 

Supersøndag

Skjer fem-seks ganger i løpet av sesongen. Starter klokka 15 på søndag med en breddekamp fra 2. til 5. divisjon. En gammel klassikerkamp eller lokaloppgjør hvor de tar tempen på folkedypet og folkesjela og greier. Sikkert ikke ulikt det TV 2 har gjort. Deretter kommer en TV-sendt kamp klokka 18 og toppkamp klokka 20. Toppkampen går på TV Norge.

 

Supercup

Cup mot serievinner i samme type kamp som vi har i flere land. Når denne skal spilles sier de ingenting om. Kan bli en kald affære.

 

“All Star”-kamp

NFF og de øvrige Tippeliga-klubbene er åpenbart lei av at Vålerenga er den eneste klubben som kan hente storheter som Real Madrid, Barcelona og Manchester United til Norge. Derfor har de kommet opp med en “All Star”-kamp. Det blir ikke som i USA der de beste spillerne i serien møter hverandre i deres “All Star”-kamp, men heller et sammensatt lag av tippeligaspillere mot en europeisk storklubb. Sikkert fint for de som heller heier på Cristiano Ronaldo i stedet for Sander Berge.

 

Oppsummering

Det blir en oppsummering av alle kampene på Eurosport Norge søndager klokka 22. Dette blir likt som TV 2s FotballXtra.

 

Prisen de betaler for å ha dette i seks år er sinnsvake 2,4 milliarder kroner. Det er lett å bli bekymra for at det betyr mer penger til avdanka fotballspillere, men Adm Dir i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, sier de skal ta hånd om pengene på en “sunnmørsk måte”. For meg høres det ut som om man skal investere i fisk og møbler og donere penger til Fremskrittspartiet, men dersom klubbene faktisk klarer å bruke dette på talentutvikling og fasiliteter høres det meget bra ut.

Personlig ser jeg meget positivt på kamptidspunktene, og ikke minst det å feste noe spesielt til tidspunktene. Lørdag er derbydag, ferdig med det. Da vet vi at vi møter bøfla i lørdagskampen allerede. En mandagskamp i ny og ne kan jeg leve med. Dessuten er det litt Enga-tradisjon å spille mandager.

Hvordan det blir med Vålerenga og nytt stadion? 29/7-17 er en lørdag og vi skal åpne stadion sannsynligvis. Ut i fra dette konseptet vil vi da møte Stabæk, Godset eller LSK. Personlig føler jeg at vi ikke trenger å møte LSK i en åpningskamp, som skal være en festdag. Det ville rett og slett vært slitsomt med den patetiske aggroen og atale oppførselen som kommer derifra. Åpningsdagen skal være en festdag – og vi gleder oss!

2 kommentars på “Her er TV-avtalen 2017-2022

  • 11. desember 2015 i 01:06
    Permalink

    Vi må aldri noensinne finne på å spille åpningskamp på den nye stadion mot hverken LSK, RBK eller Brann. Det er jo en mulighet for at vi taper denne kampen og det å til evig tid måtte leve med at et av disse lagene kommer til å stå i historiebøkene som aller første vinner av en kamp på VIFs nye stadion, det går ikke. Dette bør klubben faktisk tenke på.

    Svar
    • 11. desember 2015 i 09:16
      Permalink

      Nå er det engang NFF som setter opp terminlista, men jeg kan love deg at Vålerenga kommer med et ønske om å slippe dette, ja. Pri 1: Få hjemmekamp på bursdagen vår og stadionåpning. Pri 2: Få et minst mulig attraktivt lag som motstander.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *