Vålerenga – Lillehammer 3-2: Flaks, sa Severin Suveren

Målfeiring

Det var tilbake til gamle synder for Vålerenga i denne kampen. Man har et visst spillemessig overtak, men gutta går ikke i krigen foran målene og prøver å spille litt fancy, da går det ikke. Jeg ser for meg Shampo stå og illustrere dette med å “ta’n på hæl’n” og “truru er bedre enn du er” i garderoben.

Når sant skal sies er Vålerenga et bedre lag enn Lillehammer. Lillehammer er fryktelig, fryktelig grått og trist. Og laget deres er enda verre! Men hvis man ikke er påskrudd skikkelig så synes ikke denne forskjellen. Kampen var treig, det var lite intensitet og definitivt lite sinnsykhet. Lillehammer tar ledelsen i powerplay, men allikevel var det ikke helt ufortjent da Oppøyen utlignet i første periode. Andreas Frisk dobler ledelsen etter pent spill i andre, men det var også en periode med lav intensitet, noe Lillehammer virket comfy med.

Utover i tredje har vi god kontroll og leder 2-1, men da begynner ting å skje. Som flere ganger før denne sesongen begynner man å gjøre feil, og egentlig se litt engstelige ut. Feil gjorde antagelig også dommerne da de overså en tominutter på Lillehammer, og rett etterpå sender av Ask i stedet. Lillehammer utnytter powerplayet og utligner med få minutter igjen. Der og da så vi garantert ut å gå til sudden, men:

Med få sekunder igjen på klokka fullfører Gunnarsson mot mål, og pucken spretter på merkelig vis i mål av overkroppen hans. Dommeren vinker av målet og bestemmer seg for å bruke videodømming. Der og da hadde jeg en guffen følelse, men målet ble godkjent, og Enga slipper unna med skrekken. Selv om det blir litt ekstra skrekk da Morten Ask drar på seg en tominutter med fire sekunder igjen på klokka for å holdeløst sende pucken over vantet fra egen sone. Lillehammer vinner den avgjørende droppen og fyrer av to skudd som begge blir blokkert. Allikevel får de avsluttet utenfor på den tredje muligheten, alt altså med bare fire sekunder igjen.

Denne satt langt inne, men seieren er i boks. Vålerenga må klare å motivere seg til å spille like tøft mot bleike lag som mot topplagene. Klarer de det er tredjeplassen innen rekkevidde. Der ligger Sparta kun åtte poeng foran.

På lørdag er det snarvisitt til Stjernehallen. Der SKAL det bli tre poeng. Sparta møter Storhamar samtidig, og poengdeling eller Storhamar-seier der hadde passet greit med Enga-seier. Samtidig kan Manglerud ta poeng fra Frisk-Asker, og Lørenskog kan choke når de drar til Lillehammer.