Lørenskog – Vålerenga 1-2: Tre poeng i boks!

Jørgen Karterud. Foto: grydis.no.
Jørgen Karterud. Toppscorer i Vålerenga så langt. Foto: grydis.no.

Vålerenga slo Lørenskog 2-1 på kjøpesenteret i kveld. En deilig seier og tre poeng i banken!

Til tross for over 2000 på tribunen i den lille hallen ved kjøpesenteret var det ganske avventende stemning og rolig på isen i denne matchen. Det virket som om begge lag var redde for å dra på seg utvisninger, og tenningsnivået var merkelig lavt. Kampen var allikevel jevn, og kvaliteten på spillet ganske bra.

Temparaturen økte aldri særlig i løpet av kampen til tross for at Ylven gjorde mye for å få til akkurat det.

Lørenskog virket uansett relativt tamme. Dette er et lag som har bøttevis med offensivt talent, men de gangene de virkelig fikk fart på sakene var Steffen Søberg der. Han sto en praktkamp.

1-0 ved Jonas Knutsen kom tidlig i andre periode. Vi jobber på Lørenskog, Fischer og Oppøyen presser fram en feil. Knutsen er umarkert i slottet og scorer på et fint håndleddskudd. Se målet hos TV2.

2-0 kommer mot slutten av perioden. Det er en lignende scoring hvor vi fører pucken inn i sonen, og Lørenskog skal klarere men feiler. Karterud plukker opp pucken i slottet, og setter den. Se målet hos TV2.

Da Lørenskog reduserer i tredje periode holder vi på å gjøre det vanskelig for oss. De kommer naturligvis mere med i matchen, og på slutten tar de ut keeper. Vi har flere enorme muligheter til å avgjøre med pucken på blank goal – men feiler. Der og da føltes det ut som om poeng skulle ryke på slutten, men vi har marginene og klarer å ri det av.

Det er alltid artig å vinne over Lørenskog, selv om jeg har inntrykk av at disse kampene er langt viktigere for dem enn for oss – akkurat som når vi møter dem i fotball om sommeren. Da i en annen kommune, men en del av folka er de samme. Tenk for en trist greie de har når man velger å holde med et annet lag i en annen idrett fordi de også spiller kamper mot oss. DET er sjukt det.