Vålerenga – Frisk-Asker 5-1: Lett seier!

Steffen Søberg
Steffen Søberg ble kåret til banens beste mot Frisk. Foto: kennethmyhre.no

Enga tok sin niende seier på ti kamper med 5-1 over et dvaskt Frisk-Asker i går. I Stavanger var det voldshockey som sto på agendaen. Vi ser på begge matchene:

 

For det første: 3389 tilskuere var innafor portene på Jordal Amfi i går. Lørdag kl 16 mot Frisk-Asker. Det er sinnsykt bra. Frisk var svake, men Enga leverte varene og dersom gutta fortsetter lukter det medalje i det som skulle bli en planlagt mellomsesong.

Målene:

1-0: Vålerenga var bra foran målet til Frisk i går, men Frisk-backene bør nok gå litt i seg sjøl som de sier i idrettslingo. Enga steller opp to mann foran keeper, og det ser ut til å være tellefeil i Frisk-forsvaret. Karterud får stå alene og vende opp. Se målet hos TV2.

2-1: Nok en gang bra innsats foran motstanders mål. Gunnarsson viker ikke unna, går på egen retur og får til slutt betalt mot to Frisk-backer. Svakt backspill av Frisk igjen. Se målet hos TV2.

3-1: Jonas Knutsen legger pucken slapt på mål og er vel helst ute etter en retur. Dahlberg slipper den inn mellom beina. Keepertabbe. Se målet hos TV2.

4-1: Kommer på tampen av et overtallsspill. Oppøyen er i slottet, men Frisks Nicolay Andresen slipper han for å dekke opp foran mål i stedet, hvor de allerede har en spiller. Gunnarsson legger pasningen akkurat perfekt, og Oppøyen kan sette den umarkert. Se målet hos TV2.

5-1: Frisk har tatt ut keeper, men roter pucken over blålinja etter å ha vunnet droppen i vår sone. Så kommer det et feilpass til Filip Gunnarsson som setter den i tom kasse. Se målet hos TV2.

Gunnarsson avslutter altså kampen med to mål og en assist og +3 i protokollen. Min banens beste.


 

Ellers registrerer vi at det i Stavanger ikke er tegn til selvransakelse etter gårsdagens kamp mot Manglerud. Oilers og Petter Thoresen har de siste dagene gått hardt ut mot dommerstanden og sagt at de nå vil innrapportere stort sett alt de ser til disiplinærutvalget selv, fordi dommerne ikke klarer å beskytte de stakkars Oilers-spillerne etter noen leie smeller de siste kampene.

Det er fint med fokus på spillernes sikkerhet, derfor vil jeg tro at Higson og Thoresen nå rapporterer inn to av sine egne spillere til DISU. Gladgutten Josh Soares fikk disiplinærstraff matchstraff på stillingen 6-0 i går etter han crosschecket en Manglerud-spiller bakfra flere ganger på tampen av kampen i går. I forkant får han en arm i hodet og går ned for telling. Det kan jo hende han fikk vondt, men det ser mere ut som om han faker også blir sint fordi det ikke blåses utvisning. Kan dette være et resultat av Thoresens messing om at de er ofre for dommerstanden? Thoresen har uansett ikke tenkt å agere ovenfor egne spillere:

Dette er norges kommende landslagssjef på Twitter i går kveld:

I de samme bruduljene, hvor blant annet keeperen til Manglerud blir slått ned, velger Tommy Kristiansen å slå ned en MS-spiller to ganger med slag mot hodet selv om MS-spilleren blir holdt av dommeren og ikke slår tilbake. For dette får Kristiansen altså bare to ekstra minutter.

Fakta er at Oilers er et jævla bøllelag. Det mangler en grunnleggende respekt for motspillere i Stavanger, og med svaret til Thoresen ser vi hvor det kommer fra.

3 kommentars på “Vålerenga – Frisk-Asker 5-1: Lett seier!

  • 10. januar 2016 i 14:26
    Permalink

    Det at Tommy Kristiansen reagerer slikt kommer ikke som noen bombe. Fyren er mentalt ustabil, og virker også litt veik i toppen. Så tilbake til Soars. Han hadde provosert HELE kampen da den lille slosskampen oppsto som førte til de helt, etter min mening, fortjente bemerkningene han fikk av Tallak (husk de kommer rett etter Soars har vært en drittsekk og det har vært litt små slossing) , det som kommer ut av munnen 2 sek. i etterkant må man få lov til å beklage i etterkant. Å slenge slike kommentarer til noen i gjennom en kamp er en annen sak! Det forundrer meg ikke at Thoresen oppfører seg slik, og er også skeptisk til å ha en landslags leder med denne innstillingen!

    Svar
    • 11. januar 2016 i 13:56
      Permalink

      Du, geniet.. Greit at alle skal ta Soares for å tilte etter å ha fått en albue i ansiktet, men sørg nå for å krydre drittslenginga di med en aldri så liten smule fakta… Lyngset slengte dritt til Cornet, ikke Soares. Dere skal få ha deres agenda mot Soares, men prøv i det minste å begrens hetsen til situasjoner han faktisk er innvolvert i..

      Svar
  • 10. januar 2016 i 15:00
    Permalink

    petter thoresen var selv en grisespiller,sparket etter jan olimb flere ganger med skøyter på beina,slo til medspiller tom johansen flere ganger i spiller boksen,ett par eksempler hva den mannen selv har gjort som spiller.ps det er kun 2 episoder det finns flere

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *