Engamorgen tirsdag 12. januar: Trøbbel for “Nye Jordal”!

Nye Jordal Amfi. Prislagg: 500 millioner. Foto: Kultur- og idrettsbygg/Hille Melby Arkitekter.
Nye Jordal Amfi. Prislagg: 500 millioner. Foto: Kultur- og idrettsbygg/Hille Melby Arkitekter.

Byantikvaren går mot forslaget til “nye Jordal”, det skiftes keepere i fotballen som aldri før, en ny fotballpresident er foreslått og “Mini” er skeptisk, mens vi har en lykkelig slutt på Fegor Ogudes kidnappingsdrama. Her er en laang Engamorgen du kan kose deg med i lunsjen.

 

Byantikvaren i Oslo går imot planene om å rive Jordal Amfi for å gi plass til ny ishall. Det siste gjenværende OL-anlegget fra 1952 må bevares, mener Byantikvaren overfor NRK.

– Jordal Amfi har hatt mange viktige kultur- og idrettsevenementer opp gjennom etterkrigstida, sier avdelingsleder Hogne Langset hos Byantikvaren til statskanalen.

– Det har også en flott og spennende arkitektur som var veldig moderne for sin tid og som utnytter terrenget og skålformen på Jordal på en veldig flott måte, sier han.

Plan- og bygningsetaten anbefaler denne løsningen når de i disse dager sender reguleringsplanen for Jordal idrettspark ut på høring. Men Byantikvaren vil det annerledes.

Det er de bratte tribunene som skaper et problem på Jordal Amfi da de ikke tilfredsstiller moderne krav. Derfor har Byantikvaren lansert idéen og å bygge den nye lovede hallen i Jordalparken, der akebakken ligger.

– Det går ut på å bygge en ny, moderne konkurransehall for ishockey inn i bakken under parken og reateblere parken på toppen av taket, sier Hogne Langset.

Byantikvaren vil bevare gamle Jordal Amfi og grave ned den nye ishallen i parken ved siden av. Foto: Byantikvaren i Oslo.
Byantikvaren vil bevare gamle Jordal Amfi og grave ned den nye ishallen i parken ved siden av. Foto: Byantikvaren i Oslo.

Men det synes ikke naboene noe om.

– En ny hall i Jordalparken er fullstendig uakseptabelt, sier Tommy Grotterød i Kampen Vel, en av flere nabogrupperinger som går sterkt imot ethvert inngrep i parken.

– Denne parken er så populær, den er så mye brukt av barn, ungdom og voksne. Den gir rom for ypperlige vinteraktiviteter, den er mye brukt også sommerstid, det er et vakkert naturområde; dette vil vi beholde.

Etter det Aperopet forstår så har ikke Byantikvaren en dritt han skulle ha sagt. Oslo Bystyre kan rett og slett velge om de vil høre på hva de har å si, eller ignorere alt sammen og gjøre som de selv vil. Det er først når Riksantikvaren blander seg inn at man har et problem.

Puh?

 


 

Keeperkrise?

VG fokuserer tirsdagen på at Vålerenga denne sesongen vil få sin femte førstekeeper på like mange sesonger.

– Jeg skjønner at det ikke høres helt bra ut. Men det er mange årsaker til at det er blitt sånn, sier Vålerengas keepertrener gjennom 16 sesonger, Gjermund Østby, til VG.

Lars Hirschfeld var førstekeeper i 2012, men mistet plassen til Gudmund Taksdal Kongshavn etter noen dårlige treningskamper inn mot 2013-sesongen. Bergenseren ble skadet på høsten samme sesong og Vålerenga hentet Michael Langer som sto 2014-sesongen. Da han ble skadet nesten halvveis inn i 2015 måtte vi hente inn Otto Fredrikson som sto to kamper før Sascha Burchert tok over handskene fast høsten 2015. Nå er alle disse borte og vi har hentet Hødd-keeper Aslak Falch og svenske Marcus Sandberg fra IFK Göteborg.

Østby mener det er problematisk å ha så mange forskjellige keepere, men sier at man ikke kan forvente en levetid på utover 2-3 sesonger for en god keeper i Vålerenga.

– Vi har havnet i en reell problemstilling her, fordi det har vært endel bytter de siste sesongene, noe som ikke er ideelt. Men nå begynner vi litt på nytt, siden vi henter inn to nye som skal kjempe om keeperplassen, som er konkurrenter fra start av, og ingen er et klart førstevalg. Begge er unge, og det vil si at – forhåpentligvis har vi enten en keeper i mange år, eller han blir så god at han selges, sier Østby.

 


 

Ny fotballpresident?

Valgkomiteen i Norges Fotballforbund har innstilt tidligere styreleder i Rosenborg, Terje Svendsen, som ny fotballpresident. Det melder blant andre VG.

Valgkomiteens leder, Marianne Brynildsen, forteller til TV 2 Sporten at Svendsen passer kriteriene for å fylle rollen som fotballpresident på en utmerket måte.

– Det er en enstemmig valgkomité som har innstilt Svendsen som president. Han oppfyller kriteriene som en tydelig og samlende leder for norsk fotball. Han er opptatt av kontinuitet og fornyelse, forteller Brynildsen til TV 2 Sporten, og fortsetter:

– Terje Svendsen er en av Norges mest erfarne fotballedere og har bred erfaring både fra norsk og internasjonal fotball.

Til VG  sier Svendsen at det er spesielt to punkter han brenner ekstra for:

– Det første er produktet – sport. Og det handler om at det er topp og bredde, ikke topp eller bredde. Gjensidig avhengighet er det viktigste her. Vi kan se til Sveits, Belgia og Tyskland, uten sammenligning forøvrig, nasjoner som alle hadde en periode med svake resultater. Og de kom tilbake med en helhetstenkning. Det bør Norge også gjøre, sier Svendsen til VG, men har ett punkt til:

– Trenerløftet. Vi må løfte kompetansen og bruke flere ressurser på de som trener våre yngste talenter.

So far, so good.

– Vi må videreutvikle organisasjonen vår, vise hva vi står for, hva vi ønsker, være åpne, tydelige og forutsigbare, litt i god, gammel Rosenborg-ånd. Vi må ha norske verdier som kjennetegner fotballen, og vi må være krystallklare på hva vi ikke aksepterer – som korrupsjon. Vi må være mindre naive, ha med oss blikket og bruke stemmen vår, selv om vi skulle bli stående alene, sier Terje Svendsen.

Så ingen lovnader om sluttspillplasser eller noe, men mye om ganske enkle ting som burde vært ganske standard i enhver bedrift.

De øvrige kandidatene til styret er for øvrig:

• Terje Svendsen, president, Rosenborg Ballklub (RBK) (ny)
• Mette Christiansen, visepresident bredde, Valdres FK (gjenvalg)
• Bjarne Berntsen, visepresident topp, Viking FK (gjenvalg)
• Eli Arnstad, styremedlem, IL Fram (gjenvalg)
• Hans Olav Karde, styremedlem, Tromsø IL (gjenvalg)
• Turid Storhaug, styremedlem, Klepp IL (gjenvalg)
• Silje Vaadal, styremedlem, FK Ørn-Horten (ny)
• Leon Aurdal, styremedlem, Aalesund FK (ny)

 


“Mini” kritisk

Under Svendsen som RBK-leder byttet laget trener fem ganger. Det får Jahn Ivar “Mini” Jacobsen til å steile.

– Derfor er jeg litt todelt i mitt syn. Det var nok mange positive ting med Svendsen som styreleder, men samtidig ledet han RBK da klubben gikk fra overskudd til 100 millioner kroner i minus på tre år. Han satset hals over hodet og durte inn penger. Men som øverste leder han har ansvaret for at RBK nesten gikk konkurs, sier han til TV 2.

Han sier også at Svendsen var en av de som kjempet for at TV-rettighetene i inneværende periode skulle gå til C More.

– Da var Terje Svendsen ute og sa at C More-salget var forankret i klubbene, men så viste det seg at det kun var forankret i tre klubber, minner Mini om.

Det var flere i Rosenborg-miljøet som reagerte da Svendsen ble utpekt som vår neste fotballpresident.

 


Ikke Siems valg

Etter det TV 2 erfarer skal Kjetil Siem ha foreslått at valgkomiteen innstiller Ernst Ravnaas, tidligere Start-eier og advokat.

Ingen i Vålerenga ser ut til å ha kommentert valgkomiteens innstilling.

 


 

Ogudes kone i sikkerhet

Kona til den tidligere Vålerenga-spilleren Fegor Ogude (28) ble kidnappet i Nigeria. Søndag ble hun frigitt. Det melder Aftenposten.

Det skal være terroristorganisasjonen Boko Haram som skal ha stått bak kidnappingen.

En talsperson fra Ogudes tidligere klubb, Warri Wolves, sier dette på Twitter:


 

Èn kommentar på “Engamorgen tirsdag 12. januar: Trøbbel for “Nye Jordal”!

  • 12. januar 2016 i 11:22
    Permalink

    En representant i styret fra Østlandsområdet, nærmere bestemt Horten i Vestfold.
    Er ikke det NM i uproporsjonalitet når vi veit hvor det er flest spillere og høyest aktivitet? Hva slags folk sitter i valgkomiteen?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *