Sparta – Vålerenga 4-2: Tap med hevet hode

Lindström og Karterud mot Frisk 9. januar 2016. Foto: kennethmyhre.no
Karterud hadde assist på 2-1 scoringen. Foto: kennethmyhre.no

Vålerenga gikk på tap i Sparta Amfi, men er fortsatt det eneste laget som har reist derfra med tre poeng denne sesongen:

Ofte når man spiller i Sparta Amfi er det hjemmelaget som går knallhardt ut og ligger på tungt i starten. Da må man bare ri stormen av og forsøke å ta kontroll over kampen. Slik var det ikke denne gangen. Vålerenga startet best og burde kanskje tatt ledelsen, men hadde ikke marginene. Deretter tok Sparta over og fikk til slutt betalt ved Niklas Roest.

Andre periode var alt annet enn velspilt, med store sjanser til begge lag. Vi så bra ut tidlig i perioden da vi snudde 0-1 til 2-1 ved Ylven og fetter Fredrik, men dessverre utlignet Sparta ved Knold Jr.

I tredje periode festet Sparta grepet, og malte oss mer eller mindre i senk. Vi hadde noen gode perioder, men klarte ikke å utnytte overtallsspillet da Bovim satt utvist halvveis. I stedet ga vi Sparta flere overtallsspill mot slutten av perioden og spolerte egne sjanser til å ta over matchen.

Kjip tredjeperiode med lav temperatur i kampen, og når Sparta gjør 4-2 har vi egentlig ingenting å komme med. Sånn er det når man har en tynn tropp og få folk å gå på.

Det er uansett en del positivt å ta med seg.

1. Sparta var syv ganger i overtall uten scoring
  2. Vi er fortsatt det eneste laget som har tatt tre poeng i Sparta Amfi denne sesongen
  3. På lørdag klatrer vi forbi Frisk på tabellen med seier over et skadeskutt Manglerud

Målene:

1-1: Enga vinner droppen, vi får skudd fra blålinja og Ylven setter returen fra slottet. Se målet hos TV2.

2-1: Vålerenga etablerer angrep hvor nesten alle er involvert. Gutta jobber på mål, og får betalt. Se målet hos TV2.