Engamorgen 16. januar: Jordal jevnes med jorda!

 

Henrik Arvsell
Henrik Arvsell.Det har vært mye moro på Jordal, men alt har sin tid. Nå ser vi framover mot en ny hall. Foto: FrankO/vif-hockey.no

Debatten har rast om rivinga av Jordal den siste uka, selv om de aller fleste egentlig har vært enige hele veien. Nå ser det ut til at diskusjonen riving/bevaring avsluttes en gang for alle. Dessuten ser vi fram mot dagens byderby mot M/S!

Etter at byantikvaren meldte seg på i debatten om Jordal Amfi tidligere i uka, har de møtt voldsom motbør. Byantikvaren ønsket å bevare Jordal Amfi, og bygge en ny ishall under bakken i Jordalparken. Dette fikk både Vålerenga, velforeninga på Kampen og pressen til å riste oppgitt på hodet.

 

Siste utvikling i er at byråden med ansvar for saken, idrettsbyråd Rina Mariann Hansen fra Ap setter foten ned, og slår fast at det blir riving. – Rivingen vil gå etter planen slik vi har lovet i byrådserklæringen, sier Hansen til Dagsavisen.

 

I saken til Dagsavisen tallfester også Hansen prisen på hallen til å bli på rundt 200 millioner kroner. Dette er under en tredel av de 650 millionene som ble nevnt da planene om et nytt Jordal først ble presentert. Ikke helt unaturlig, siden vi har fått et nytt byråd som ikke trenger å levere på det avgåtte byrådets valgflesk, men for oss som elsker Vålerenga er det viktig at hallen fortsatt blir et skikkelig praktbygg som kan huse klubben i mange år framover. Får man til det med 200 millioner? Ikke vet jeg, men vi kommer i hvert fall til å følge saken tett fram til spaden stikkes i jorda.

 

Uansett om du er for eller mot riving av Jordal, eller for å si det på en annen måte: uansett om du jobber for Byantikvaren i Oslo eller ikke, så er Aftenpostens sak om historien til amfiet vel verdt å lese. Det er nesten så man synes det blir trist å rive hallen når man leser en slik sak, men da kan man tenke på de gangene man nesten har ramla ned trappa på vei til plassen sin, og heller glede seg til et nytt flott anlegg står klart.

 

Byderby i ettermiddag

Hvis du vil oppleve så mye som mulig av gamle Jordal før den rives har du muligheten allerede i ettermiddag! Vålerenga tar i mot Manglerud Star til byderby klokka fire, og med seier klatrer ”Iskrigerne” opp på fjerdeplass på tabellen. Riktignok med en kamp mer spilt enn Frisk Asker, men det å overnatte på topp fire har jo også en slags verdi.

 

Derbyet blir også første mulighet til å reise seg etter årets første tap, som kom borte mot Sparta på torsdag.

— Vi spilte ingen dårlig kamp mot Sparta, men vi fikk ikke med oss de tre poengene vi hadde ønsket. Vi tar med oss det positive inn mot M/S, da skal vi ta tre poeng, sier Vålerengas poengkonge Jørgen Karterud til vif-hockey.no.

Billetter kjøper du hos Billettservice.

 

Lik Aperopet på Facebook

Vil du ha det siste av Vålerenganyheter rett inn i nyhetsfeeden din på Facebook? Da er det bare å svinge innom Aperopets Facebook-side og trykke på liker!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *