Vålerenga – Manglerud/Star 7-1: Utklassing

Anders Hilt Jørgensen
Anders Hilt Jørgensen – goalgetter!. Foto: Grydis.no

De aller fleste kampene Vålerenga har spilt denne sesongen har vært jevne, og det var intet annet å forvente mot Cocozza og gjengen fra Manglerud. Men denne kampen ble snarere et gufs fra fortiden..

Jeg sier et gufs fra fortiden, fordi 7-1 over Manglerud er det vi minst kunne forvente når Enga regjerte norsk hockey omtrent alene. Da kunne vi også forvente max 1500 tilskuere. Derfor er det utrolig gledelig at 2500 tilskuere var innafor dørene på Jordal denne lørdags ettermiddagen, selv om sola skinte og det var runde i engelsk fotball samtidig.

Manglerud stilte uten sin beste målvakt, og når sant skal sies var nok det med å prege matchen. Her er målene:

1-0: Lindström etter bare 25 sekunder. Førsterekka fosser rett i angrep og legger press på MS, som ikke så ut til å ha møtt opp. Se målet hos TV2.

2-0: Enga bryter i midtsonen. Fischer spiller fri Jonas Knutsen som kommer to mot en med Jørgensen motsatt. Venter ut MS-spilleren og legger passet perfekt tversover til Jørgensen. Se målet hos TV2.

3-0: Her går det fryktelig fort. Vålerenga vinner droppen, usikkert på hva som er hensikten til Follestad da han skyter pucken inn der. Men den spretter uansett rett ut til Oppøyen som setter den. Pent! Se målet hos TV2.

4-0: Vålerenga får etablert angrepsspill, Hilt Jørgensen skyter direkteskudd fra blå som går mellom bena på en dekt keeper. Se målet hos TV2.

5-0: MS er i ferd med å klarere, men Frisk holder pucken inne og får lagt den ned til Trygg som finner Fischer foran mål. Fischer gjør en god jobb, men det er ikke lett å se hva keeper prøver på. Se målet hos TV2.

6-1: Vålerenga vinner pucken i egen sone, og Karterud setter skikkelig fart på jerna. Runder backen og 1) Lurer keeper til å tro at han skal kjøre dragning eller 2) mister kontroll over pucken. Hva tror du? Lekkert er det uansett. Se målet hos TV2.

7-1: Manglerud er passive, Vålerenga kjører slow-motion karusell. Lindström avslutter. Se målet hos TV2.

 

Mer er det stort sett ikke å si. Vålerenga har passert Frisk på tabellen i øyeblikket, de spiller på Hamar i morra. God gjennomkjøring av Enga, men når sant skal sies var ikke Manglerud særlig med på notene i dag.

Neste match for oss er borte på Lillehammer torsdag kl 18.30. Ta med termos, votter og sitteunderlag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *