Engamorgen 8. februar: Stadiondrømmer

Får vi oppleve bleeding edge-teknologi på vårt nye stadion? Foto: Lille Frøen / www.arklf.no
Får vi oppleve bleeding edge-teknologi på vårt nye stadion? Foto: Lille Frøen / www.arklf.no

Det er en stille vålerengadag i dag, så vi kikker litt på Levi’s Stadium hvor verdens største idrettsarrangement ble gjennomført i natt.

Idrettssendinger på TV er ofte de første og de flinkeste til å begynne å bruke ny teknologi. Da Superbowl gikk av stabelen på Levi’s Stadium i California i natt var det mye imponerende bildeteknologi som gjorde TV-sendingene magiske. 360 grader med 4k-kameraer rundt hele arenaen, droner, skycams osv.

Samtidig brukes teknologi i stadig større grad for å forbedre opplevelsen for publikum som er til stede på arenaen, og her er nattens finalearena Levi’s stadium blant de beste i klassen.

VGs sosiale medier-ansvarlig, og et av de fremste tech-hodene i Norge, Øyvind Solstad la i går ut et innlegg på sin Facebook-side hvor han diskuterte den teknologiske infrastrukturen på Levi’s Stadium. Han linket til denne og denne  videoen, hvor man kan se hvordan man kan bruke Levi’s Stadium-appen til å bestille mat og øl til setet sitt, sjekke hvilke dasser som har kortest kø, og selvfølgelig gjøre de mest grunnleggende tingene som å kjøpe billetter, bestille parkering, og komme gjennom billettkontrollen uten å ta opp telefonen fra lomma en gang.

Hvor er Vålerenga-relevansen? Neppe noen steder i det hele tatt. Riktignok bygger vi et nytt stadion i disse dager, men klubben har åpenbart ikke mulighet til å kaste et par titalls millioner inn i beacons og wifi-hotspots på det nye stadionet. Men vi har Telenor som sponsor, og der veit jeg at man satser knallhardt på denne typen teknologi om dagen. Kanskje verdt å ta en prat med dem om hva som lar seg gjennomføre på Valle?

Og bare så det er sagt: For den håndfullen med mennesker som drar på match uansett vær, tabellsituasjon eller motstander spiller det selvfølgelig ingen rolle hvordan man bruker mobilteknologi på stadion. For dem er det i all hovedsak kampen som er viktig. Men jeg tror at en velfungerende teknologisk infrastruktur ville gjort det mer interessant for flere av de halvinteresserte å komme på match.

Nye Jordal kunne også med fordel ha lagt litt bedre til rette for bruk av telefoner. Det hadde vært kult å kunne åpne for eksempel VG Live på under 10 minutter, noe som er veldig vanskelig i amfien i dag.

LES OGSÅ: Åpent brev til Vålerenga Fotball: Dette ønsker vi på nytt stadion.

 

Klubben trenger frivillige til Vålerenga-dagen

På søndag møtes Vålerenga Fotball og Vålerenga Ishockey til den andre såkalte Vålerengadagen hvor lagene skal møtes først på isen i Jordal, så på kunstgresset i Vallhall. Klubben trenger frivillige til kampen i Vallhall, til utdeling av løpesedler. Hvis du er interessert finner du mer info på Klanen.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *