Engamorgen 12. februar: NFF – inkompetansens høyborg

Sander Berge. Foto: vif-fotball.no.
Sander Berge beviser at NFF mangler grunnleggende fotballforståelse. Foto: vif-fotball.no.

Vålerengas Sander Berge blir trukket inn i diskusjonen rundt Bersant Celina, og det avslører NFFs inkompetanse. Dessuten ser vi fram mot det som blir en fullspekka Vålerenga-helg!

Det har stormet rundt Bersant Celina og NFF i det siste. Etter at Aslak Nore skrev en kronikk i VG om forbundets manglende evne til å legge til rette for spillere som skiller seg ut fra det gode sosialdemokratiske norske idrettsidealet, har diskusjonen gått, og beskyldningene har hagla.

NFF har hevdet at Celina og hans far har krevd spilletid på landslaget for å velge å representere Norge fremfor Kosovo, mens Celina-familien har nektet for at dette er tilfelle. Dessuten er premisset for Nores kronikk, nemlig at Celina ble forbigått av en gjeng middelmådige Tippeligaspillere under en U21-kamp mot England, kraftig nyansert i Dagbladet av viasatkommentator Arnstein Frilling

Nå er plutselig saken blitt mye mer Vålerenga-relevant etter at Knut Espen Svegaarden i VG har trukket inn Sander Berge i debatten. Vålerengas ekstremt talentfulle midtbanespiller pekes på av “Svea” som et eksempel på hvor liten oversikt NFF egentlig har over de norske talentene som burde være aktuelle for aldersbestemte landslag.

I forbindelse med uttak til en G18 tropp hoppa NFF over Berge, og begrunnet det med at midtbanemannen var for temposvak. Alle som har sett Berge spille fotball veit at det er en latterlig merkelapp på mannen som enkelt passerte hele Strømsgodset i siste serierunde i fjor.

Enden på visa ble at Sander Berge ble kalt inn i troppen etter at Kristoffer Ajer måtte melde forfall, og Vålerenga-gutten var turneringens beste spiller.

Dette var altså en mann NFF mente ikke var god nok til en plass i troppen.


 

I morgen tar Vålerenga imot Flora Tallin til treningskamp i Vallhall. Den estiske klubben som har gitt oss nåværende Vålerenga-spiller  Enar Jääger, samt tidligere storheter som tallmagikeren Raio Piiroja, målkongen Tor Henning Hamre og midtbanevirtuosen Glenn Atle Larsen. Det koster 50 spenn å komme inn i hallen for å se matchen, og hvis du ikke har mulighet til å komme så kan du streame herligheten. Klanens Webradio sender nemlig matchen, og du vil kunne se den her på Aperopet.no.

Det er ingen tvil om at folkene som jobber under KWRs sendinger gjør en glimrende jobb, og KWR-sjef Rune Julsvik fortalte i går på sin blogg Sotahjørnets Venner at man jobber med nye tekniske løsninger for å gjøre tv-sendingene enda bedre. Men som han sier:

Sendinger gjør seg dog ikke av seg sjøl og Klanens Webradio trenger stadig nye kluter som vil bidra. Det være seg kommentering, reporter, kameraføring eller grafikk. Interesserte kan kontakte kringkastingssjef Rune Julsvik på telefon 992 71 820, mail eller kom bort til oss før eller etter sending.

 

Så går du med en sportsjournalist i magen er det altså bare å kontakte KWR!


 

På søndag braker Vålerenga-dagen 2016 løs, og det skal avgjøres om det er fotball- eller hockeygutta som er årets beste Vålerenga-lag. I går fikk vi dessuten vite at en pen rekke med pensjonerte VIF-legender gjør comeback på søndag, og at Hockeylaget forsterkes av Morten Berre og Freddy dos Santos, mens fotballgutta får Glenn Jensen, Lars Erik Lund og Ricky Nygård på laget.

Det ligger altså an til å bli en riktig så trivelig dag på Oslo Øst på søndag!


 

Til sist tar vi med oss at Molde er i ferd med å hente den tidligere (les: for ti år sida) storspissen Eidur Gudjohnsen. Basert på erfaringene Vålerenga har hatt med å hente gamle storscorere til Tippeligaen ønsker vi MFK lykke til i sesongen 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *