Engamorgen 13. februar: Flott Engahelg foran oss!

Morten Berre! foto: Eivind Hauger
Morten Berre gjør comeback på søndag! foto: Eivind Hauger

Nå er det bare timer før Vålerenga møter Flora i Vallhall. Og i morgen er det Vålerengamesterskap. I tillegg har det virkelig smelt mellom Morten Pedersen i Dagbladet og Josimar, FIFAs generalsekretær får smekk på labben, og vi avslører Vålerengas motstandere under treningsleiren i Marbella.

Flora Tallinn

Flora er et lag vi kjenner. Vålerenga har møtt dem i europacupen, i tillegg til at vi har og har hatt flere spillere med en fortid der – nå Enar Jääger. Vålerenga møter Flora i dag kl 14 i Vallhall, det er bare å møte opp og legge igjen 50kr i ei slunken klubbkasse.

Hvis du allikevel velger å holde deg hjemme vil kampen streames av KWR og kan sees bla. her på Aperopet.

Morten Tandberg er overbevist om at dette blir knallgod matching.

Laget Vålerenga stiller skal bli noe sånt som følger:

(4-2-3-1): Falch – Lundström, Jääger, Larsen, Arvidsson – Stengel, Grindheim – Juklerød, Zahid, Lindkvist – Brown

Marcus Sandberg, Anders Nedrebø, Tollås Nation, Sander Berge, Daniel Fredheim Holm, Kjetil Wæhler og Moa spiller ikke.


Engameister 2016

På søndag er det duket for Vålerengamesterskapet. Dette ser ut til å bli et enda større sirkus enn i fjor. Freddy Dos Santos, Morten Berre, Lars Erik Lund, Ricky Nygård og Glenn Jensen blir å se på både fotball og is. Det er gratis inngang, så her er det bare å ta med unga og komme. Og kjøp vafler, popcorn, brus og pølser. Mye av det.

Dørene åpner kl 13 på Jordal Amfi, og det kan lønne seg å være tidlig ute. Det var mye folk der sist, og i år kan det bli enda fler.


Pedersen vs Melnæs

Det ser ut til å brygge opp til en skikkelig feide mellom Morten Pedersen i Dagbladet og Josimar. På torsdag gikk Pedersen til frontalangrep på Josimar og spurte om vaktbikkja har fått rabies. Han beskriver Josimars skriverier om Jim Solbakken og Yngve Hallén som “heksejakt”. Fredag svarte Josimar-redaktør Håvard Melnæs.

Melnæs er forøvrig også kjent som Se og Hør-journalisten som kom seg svært nær på Mette-Marits far Sven O. Høiby, før han hoppet av fra Se og Hør og skrev skandaleboka “En helt vanlig dag på jobben“.

Melnæs skyter fra hofta og leverer noen saftige personangrep før han setter i gang med å forsvare Josimars posisjon. Pedersen hevder Josimar ikke har presentert noen bevis for at Solbakken bryter loven, Melnæs hevder det motsatte.

Personlig synes jeg Melnæs kunne spart seg for personangrepene, da det er mer enn nok å ta tak i her. Jeg fikk riktig nok også følelsen av at Josimar hadde en klar agenda, men samtidig – hvis de ikke mente at det var urent trav i overgangssaken hadde de vel neppe brukt en hel utgave av bladet utelukkende på den.

Jeg vil oppfordre folk til å lese begge sakene og gjøre seg opp en mening sjøl. Morten Pedersen   Håvard Melnæs


Kriminelle sveitsere

FIFAs generalsekretær Jerome Valcke er blitt utestengt fra all fotball i 12 år, og fått en bot på 100.000 sveitserfranc. Grunnen er at mannen blant annet skal ha reist på private turer på FIFAs regning med privatjet, ha solgt TV-rettigheter på billigsalg og således påført FIFA enorm økonomisk skade. I tillegg har han sabotert etterforskningen av seg selv.

Dersom jeg hadde gjort slikt mot min arbeidsgiver hadde det neppe endt med bot og utestengelse. Samtidig har jeg ikke lest noe sted at FIFA har anmeldt mannen, men vi får håpe det kommer senere. Se Aftenpostens gjennomgang av saken.


Sydenliv

Vålerenga reiser snart til syden igjen, denne gang til Marbella. Der skal de spille to treningskamper, og motstanderne ser ut til å bli Anzji Makhachkala og et lag fra 2. divisjon i Spania. Anzji tapte nylig 1-4 for Krasnodar i treningskamp og overvintrer nær bunnen av den russiske tabellen. Storsatsninga har forsvunnet der i gården, den eneste spilleren jeg umiddelbart har hørt om i stallen er ivorianske Yannick Boli.


Da sees vi i Vallhall!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *