Engamorgen 2. mars: Solid seier mot svak spansk motstand

Elías Már Ómarsson var et meget friskt pust da han kom inn etter pause i gårsdagens treningskamp. Foto: grydis.no
Elias Mar Omarsson var et meget friskt pust da han kom inn etter pause i gårsdagens treningskamp. Foto: grydis.no

20 minutter var nok til at Moa skrev seg på målscorerlista i går. I tillegg scoret tre andre offensive spillere. Ellers har Engamorgen nyheter om FIFA, Ishockey i Bergen, TV 2s strategi for å miste seere og norske tabelltips.

Vålerenga vant etter hvert en komfortabel 4-0 seier mot det spanske nivå 3-laget Marbella på Marbella Fotball Centre i går. Målene kom alle i andre omgang og ble levert av Elías Már Ómarsson, Rasmus Lindkvist, Mohammed Abdellaoue og Ghayas Zahid.

Alle scoringene er resultat av flotte kombinasjoner og gjennomspill mellom ulike offensive spillere på VIF. Aperopet gjetter at god selvfølelse og tro på egne prestasjoner kanskje var en av grunnene til valget av motstander. Målene ser du i videovinduet under.

Til Dagsavisen sier Kjetil Rekdal:

– Vi fikk mye større tempo i ballen etter pause og det var viktig for oss at Moa kom på scoringslista. Vi har vært veldig tålmodig med å bygge han opp igjen og det vil vi fortsatt være. Han skal jo være hos oss i fire år.

Dagsavisen beskriver førsteomgangen som begredelig, og forklarer at Vålerenga etter pause fikk fart på ballen og løftet spillet. Elías Már Ómarsson var visst sentral i dette. Og i løpet av omgangen kom det en liten serie scoringer.

Først Ómarsson selv (65 minutter), deretter Rasmus Lindkvist (68) og Moa (86) før Ghayas Zahid fastsatte sluttresultatet til 4-0 i nest siste spilleminutt.

Også forsvarsmessig mener Rekdal at laget har forbedret seg i forhold til i fjor.

Dagsavisen melder videre at Sander Berge kan være aktuell til noen minutter i generalprøven mot Strømsgodset lørdag.

Til VIF-TV forteller en blid og fornøyd Rekdal at vi er på rett vei etter andreomgangen.

– Alt i alt et bra opphold for oss. Jeg tror vi skal være klar når Viking kommer 14. mars klokka sju.

Også kaptein Christian Grindheim er fornøyd med andreomgangen.


FIFA

En av Aperopets favorittbloggere/forskere/journalister Andreas Selliaas har kommentert valget av sveitsisk-italienske Gianni Infantino for den danskledede fotballforskningsnettsiden Playthegame.org.

Og det er fascinerende lesning.

Man lærer mye om fotballpolitikk av å lese Selliaas, og han konkluderer med at Infantino vant fordi han fulgte Blatters mal med å love ut mest mulig penger til nasjonale forbund.

Videre trekkes det fram at presidenten må hanskes med Garcia-rapporten om korrupsjon i FIFA, etterforskningen av de 41 arresterte fra FIFAs organisasjon og omland, og den amerikanske fotballpresidenten Sunil Gulati trekkes fram som det nye mest sentrale eksekutivkomitemedlemmet. Den som trekker i trådene for å forme og posisjonere presidenter. Gulati har nektet å delta i en amerikansk senatshøring om korrupsjon i FIFA, og dette er mannen bak mannen som skal lede reformene.

Selliaas er ikke overdrevent optimistisk.

Lurer du på noe mer om Infantino? The Guardian har gått gjennom det for deg.

Nå er spørsmålet hvem som tar over hans jobb som generalsekretær i UEFA. Utnevnelsen kommer fredag.

Les også vår sak om NFF og FIFA fra i går.


Hockey-Bergen

En bergenser som nettopp har kommet på andre plass på nest øverste nivå ønsker å skape overskrifter blant hjembyens skarrende horder med hovedstadskompleks. Han forteller Sportsnorge at Bergen er kulere, bedre og større enn Oslo, og at hockeypotensialet er kjempestort, større en Vålerenga. Så da vet du det. Resten leser du eventuelt her.


TV 2 ønsker ikke seere

Det er vanskelig å gjette hva TV 2 faktisk ønsker seg, men det kan i hvert fall ikke være seere. Nå skal man “forenkle programpakkene”, noe som må kunne kalles nytale for “sette opp prisen”. Resultatet blir at de av oss som ikke er så interessert i den engelske ligaen må betale for denne ligaen også for å kunne se norsk eliteserie på TV eller strømming, melder, NTB, VG og andre medier. 450 kroner per måned er rett pris for å kunne se Sogndal-Haugesund, mener tydeligvis kanalen. Sosiale medier er i opprør, og vi har en sterk følelse at at siste ord ikke er sagt. Hvis TV 2s mål da ikke er å drepe fotballinteressen her i landet.


Spåkone: Vif på sjette

Sporten.com plasserer Vålerenga på en sjetteplass i en vurdering som er både ufokusert og vinglete. Men det er cirka på den plassen alle vil parkere klubben i år.


Hockey i morgen

Bor du i Oslo? Vil du spare noen kroner? Har du tenkt å til Fredrikstad for morgendagens kamp klokka 18.30 mellom Stjernen og Vålerenga? Det er på tide å starte nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *