Engamorgen søndag 6. mars: Uavgjort i generalprøven

Deshorn Brown scoret for Vålerenga igjen i går. Foto: Grydis.no
Deshorn Brown scoret for Vålerenga i går. Foto: Grydis.no

Vi myser på lørdagens to kamper i hockey og fotball, TV 2 tipper Tippeliga-tabellen og det gjøres noen betraktninger rundt sluttspillet.

Vålerenga spilte 3-3 mot Strømsgodset i generalprøven foran tippeligastarten mot Viking mandag om en drøy uke. Som vanlig blir vi straffet knallhardt for personlige feil innledningsvis. Godset tar ledelsen 1-0 på en keepertabbe, mens Ghayas Zahid mistet ballen som førte til kontringa som ga 2-0. Heller ikke der var keeper Sandberg spesielt god. Vålerenga kom mer inn i kampen og Zahid kombinerte fint med Rasmus Lindkvist og reduserte, før Deshorn Brown snappa opp en dårlig pasning og satte inn utligninga rett før pause.

Elias Mar Omarsson kom inn for Brown etter hvilen og utnytta også han en forsvarstabbe og sendte Vålerenga i ledelsen. Rett før slutt utlignet Godset på nok et skudd Sandberg burde tatt. Omarsson ble dratt ned alene med keeper rett før slutt, men “Moa” satte et dårlig straffespark som keeper redda. Det ble også siste spark på ballen i denne kampen.

Det er lett å henge seg opp i det svake keeperspillet, men det burde være enklere å skryte av dem som faktisk gjør en bra jobb utpå der. Kjetil Wæhler var trygg i forsvaret, Herman Stengel herja på midtbanen, mens både Zahid, Brown og Omarsson tok vare på sjansene de fikk offensivt.

Å score tre mål i Drammen er det ikke mange som kommer til å gjøre denne sesongen – bare så synd vålerengafansen ikke klarer å glede seg over dette.

Kampfakta og rapport fra klubben

Målene kan sees hos TV 2


TV 2 tipper tabellen

TV 2 tipper Vålerenga på syvende i årets serie. Det er dog enighet om at vi er veldig vanskelige å tippe, og kan være med i medaljekampen om vi holder oss skadefrie.

Det er også et interessant intervju med Rekdal hvor han snakker en del om forventninger. Han sier, som vi alle egentlig vet, at Vålerenga har kuttet drastisk i budsjettene og ligger nå i nærheten av Tromsø og FK Haugesund på lønninger. Mini Jakobsen mener dette ikke er en unnskyldning, selvsagt. Når man ser videoen hos TV 2 er det rimelig åpenbart at Freddy har litt mer oversikt over Vålerenga enn Mini.


Iskrigerne tapte

Gutta kjempet tappert, men tapte til slutt 1-4 for Stavanger Oilers, som ble seriemestere både velfortjent og velkjøpt. Gutta viste greit spill til tider, men stallen er for tynn og de ble malt i senk av Oilers som spilte på fire rekker. Vålerengas mål ble scoret av Filip Gunnarsson.

Oilers-gutta er dessverre et sørgelig skue. Det er greit at det er stort for dem å vinne serien på Jordal i en sesong vi ikke satser, det er et kompliment til oss. Men holdninger er det dårlig med der borte, og canadierne er verst. De kjefter på alt og alle hele matchen, og ser ut til å være kronisk fornærmet og krenka – selv når man slår en motspiller i ansiktet så blir man faktisk rasende over å få to minutter. Dette er spillere Petter Thoresen liker å omtale som “Tyggiscanadiere” – bortsett fra når han trener dem.

Jeg mistenker Petter Thoresen for å innbille spillerne at i Norge hater alle Oilers. Fra dag én får de høre at i Norge er det jantelov, og her er alle sjalu på hvor flott hall de har og hvor mye penger de har, og derfor er også dommerne ute etter dem. Resultatet er spillere som konsekvent kjefter på dommerne, og spillere som hovererer mot motstanders publikum når de scorer – noe Oilers-gutta gjorde flere ganger lørdag kveld.

Eller som Christian Dahl Andersen sa til Stavanger Aftenblad: “Vi var sportslige og provoserte lite.

Bekmørkt.

Kampfakta


Chokers

Sender også en tanke til Romerike og Lørenskog, som måtte vinne over svake Stjernen på hjemmebane for å ha sjans til å sette opp en avgjørende seriefinale i DNB Arena på tirsdag. Lørenskog sviktet i kjent stil og tapte 1-4 foran 918 tilskuere. Har sagt det før, men sier det igjen. Sånn går det når du bygger et lag utelukkende av klubbhorer og leiesoldater.


Sluttspill

På tirsdag skal Iskrigerne spille en helt irrelevant kamp på Kongsvinger, før sluttspillet starter på fredag. Det eneste som er sikkert er at vi får bortekamp fredag, og hjemmekamp søndag. Deretter går det slag i slag.

Vi kan møte enten Sparta eller Frisk-Asker. Hvem det blir avgjøres på tirsdag, det er heller ikke klart hvem av de lagene som får velge først.

Vi har vært langt bedre mot Sparta enn Frisk denne sesongen, og jeg mistenker at Sparta vil unngå oss. Frisk vil antagelig velge oss, og vil da være favoritter med hjemmebanefordel og godt besøk.

Kvalserien er nesten klar. Kongsvinger har bare 15 poeng (6 av de tatt mot oss..), de møter Tønsberg og Bergen – samt enten Lillehammer eller Manglerud.

Tabellen


Vinn drakt!

Husk at du kan vinne en Vålerenga-drakt – alt du trenger å gjøre er å tippe utfallet av årets Tippeliga.

Les mer på Facebook

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *