Engamorgen torsdag 10. mars: Seriestarten nærmer seg

Herman Stengel er klar for kamp mot Viking Foto: Grydis.no
Herman Stengel er klar for kamp mot Viking Foto: Grydis.no

Det drar seg mot årets høydepunkt. Dagen vi har ventet på siden forrige sesong ble avsluttet. På mandag skal vi endelig få stifte bekjentskap med nye helter, og igjen skal vi få møte enkelte gamle kjenninger. Det sikreste av alle vårtegn står for døren: Endelig er det sesongpremiere på Paradise Hotel!

Dessuten tar Vålerenga imot Viking i første serierunde av Tippeligaen 2016.

Sesongstart betyr også sesongpremiere for Dagsavisens trivelige fotballspalte Fotballsnakkis, og i denne ukas episode får vi blant annet høre Kjetil Rekdal snakke om hva som er hovedfokus inn mot Viking-kampen.

-Vi må få riktig tenning og inngang til kampen. Man trener lenge uten en kamp som betyr noe, og kommer kanskje litt på hælen inn i treningskampene. Når man da plutselig skal skru til i en tellende kamp så kan det tippe begge veier. Vi må komme på banen med selvtillit men samtidig med ro i kroppen.

Videre forteller han at forutsetningene for å slå Viking er til stede.

-Vi veit at vi har et bra lag som kan score mål. Vi veit at vi kan slå Viking, selv om det blir tøft. Muligheten er der, og den må vi ta vare på.

Christian Grindheim sier i samme sending at han tviler på at det blir målløst, og med tanke på resultatene i de tre siste oppgjørene mellom Vålerenga og Viking (2-4, 4-3, 5-5) så er det lett å være enig med kapteinen vår.

En mann som kommer til å knive med Grindheim om en plass på midtbanen i år er Sander Berge, og Rekdal forteller til Dagsavisen den gledelige nyheten at Sander Berge nå trener for fullt igjen etter å ha vært ute med skade en måneds tid.

Berge er aktuell for troppen mot Viking, men spiller neppe fra start, på grunn av det lange fraværet.


 

Klanens årsmøte

I går var det årsmøte i Klanen, og det gikk rimelig fredelig for seg.

Vi fikk en ganske grei gjennomgang av planene for pub og sjappe i den nye stadion, og ting ser ganske bra ut. Så lenge vi drikker et par pils før match skal det mye til for at puben går dårlig, og uansett er det lovende fremover når flere og flere flytter til området i nye leiligheter.

Man regner med å måtte overta et fullstendig tomt lokale, og bruke ca 3,5 mill på å bygge pub og starte servering. Dette gjøres i et eget AS, og man har med profesjonelle aktører. Regner med det kommer en nøyere gjennomgang av dette når det nærmer seg klart.

Uansett blir plassen på 1000 kvm utenfor lokalet til en rimelig heftig uteservering for Vålerenga-fans på solfylte matchdager.

Det ble også vedtatt at KWR skal få noen ekstra kronasjer til å handle utstyr, og nytt styre ble innvalgt:

Styremedlemmer
Jostein Ellingsen (gjenvalg for to år)
Jan-Erik Ullevold Sveen (gjenvalg for to år)
Lars Oppi (gjenvalg for to år, har vært vara)
Steffen Moe Angell (ny for to år)

Varamedlemmer
Daniel Faldmo (ny for ett år)
Ingrid Sæverud Grimstad (ny for ett år)

Ikke på valg
Christian Kjellsen
Silje Hagen Olsen
Erling Rostvåg


Revenge of the nerds

Frisk-Asker inviterer til hockeykamp i Askerhallen fredag. De valgte oss i sluttspillet, fair nok. De mener nok de har en grei sjans på å slå oss ut. Nå fyrer de opp på Facebook. Frisk omtaler oss selvsagt konsekvent som “Vålerengen” på nett, billetter og alt annet materiell, og arena-speaker sier det også ettertrykkelig under kamp. Det er jo kjempeartig å late som man er fra møblerte hjem i Bærum mens man egentlig er fra Bærums bondske bakgård. De inviterer da også til kamp mellom “erkerivalene“.

Erkerivaler er kanskje å ta i litt. Fakta er at Frisk alltid havner et par plasser ned på den lista for vår del, men for dem er selvsagt vi erkerival Numero Uno. Det er ingen grenser for hvor heftig det er å møte Vålerenga, og det skal hovereres max når de vinner. For oss er Frisk ganske det samme som Stabæk er i fotball. De anser oss som den store fienden, men har ikke historie eller cred nok til å leve opp til det.

Vil dere være erkerivalen vår? Trekk kølapp.


 

Nye ansikter i klubben

Vålerenga Fotball forteller på sine hjemmesider at tre nye roller er besatt i klubben.

Irene Rønnbäck trer inn i rollen som supporterkoordinator, Ronnie Bergheim blir sikkerhetssjef, og Tom Skjøllingstad blir ansvarlig for klubbens tilstedeværelse på sosiale medier.

Aperopet gratulerer de tre med jobbene, og ønsker lykke til.


Vinn Vålerenga-drakt!

Aperopet og Sjappa inviterer til tabellkonkurranse, hvor vinneren får den splitter nye Vålerenga-drakta!

For å delta kan du legge inn ditt tabelltips på Facebook-siden vår, eller lese mer om konkurransen på denne siden.

Lykke til!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *